Θάνος Γιαννούδης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Θάνος Γιαννούδης γεννήθηκε το 1990 στη Θεσσαλονίκη.
Είναι απόφοιτος Φιλολογίας καθώς και μεταπτυχιακός φοιτητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας.
Δραστήριος κοινωνικά και πολιτικά στο χώρο της πολιτικής Οικολογίας, συμμετέχει σε αλληλέγγυες κινήσεις ανά την επικράτεια.
Στα 19 του χρόνια μυήθηκε στο νεοφορμαλισμό κι εγκατέλειψε για πάντα τον ελεύθερο στίχο και τη μοντερνιστική περί τέχνης θεώρηση.
Λατρεύει την έμμετρη ποίηση και το έντεχνο-λαϊκό τραγούδι, γράφει ποιήματα και στίχους, συμμετέχει στη διαδικτυακή ανθολογία έμμετρης ποίησης Νέοι ήχοι στο Παμπάλαιο Νερό κι αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικές ιστοσελίδες, εφημερίδες και περιοδικά για επιστημονικά, πολιτικά και καλλιτεχνικά ζητήματα.
Πιστεύει βαθιά σε μια πλανητική, ολιστική θεωρία που συνενώνει τις έκκεντρες αφηγήσεις υπό το πρίσμα μιας νέας συνεκτικότητας, προπομπό για τη διαφυγή από τη νεωτερική συνθήκη.
Το 2012 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Βακχικόν η -εκτός εμπορίου πλέον- ποιητική συλλογή “Τρίλιζα” με τη συμμετοχή του (μαζί με τη Σοφία Κολοτούρου και τον Ααρών Μνησιβιάδη), ενώ η παρούσα είναι η πρώτη προσωπική του έντυπη συλλογή.
Η υπόλοιπη ποιητική, στιχουργική και πεζογραφική του δουλειά είναι -τουλάχιστον ως προς την έντυπη μορφή της- ακόμα ανέκδοτη.

Του ουρανού και της γης – Θάνος Γιαννούδης

Μέσα σου ζουν σ’ αιώνια άνοιξη οι αγάπες
κι οι δαφνωμένες απ’ τα χιόνια οροφές.
Τα λόγια φεύγουνε, μαζί κι εσύ που τα ’πες,
μα ταξιδεύουν οι φωτιές στις κορυφές
για να βρεθεί η γενιά που πάλι θα κινήσει
σχεδία να φτιάξει μακριά απ’ το ερμονήσι…

Ποίηση, Εκδόσεις Βακχικόν, 2019, 172 σελ.

Ποίηση
Του ουρανού και της γης (2019), Εκδόσεις Βακχικόν

Συλλογικά έργα
Τρίλιζα (2012), Εκδόσεις Βακχικόν

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Βακχικόν