Θέμης Αγγελόπουλος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Θέμης Αγγελόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1979.
Φοίτησε στο τμήμα οικονομικής και περιφεριακής ανάπτυξης του Παντείου πανεπιστημίου. Εγκατέλειψε τις σπουδές του στα οικονομικά παρακολουθόντας μαθήματα θεατρικού αυτοσχεδιασμού και υποκριτικής κινηματογράφου. Εργάστηκε ως ηθοποιός στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Παράλληλα εργάστηκε στη δισκογραφική εταιρία Seven Records, την εταιρία διανομής δίσκων Cosmic Storm. Ως υπεύθυνος παραγωγής στο Αν Club και το Gagarin 205. Ως συντάκτης του περιοδικού Exodos. Ως σερβιτόρος, μπάρμαν, καπνοπώλης, φρουρός εμπορικών πλοίων, εργάτης χωματουργικών εργασιών, μάγειρας και ζαχαροπλάστης. Σήμερα ζει στην Πάτρα. Από το 2015 παρακολουθεί μαθήματα Βυζαντινής μουσικής. Το διδακτικό έτος 2016-2017 παρακολούθησε τα μαθήματα του πρώτου έτους ιδιωτικής σχολής μαγειρικής, τα οποία διέκοψε με σκοπό να φύγει στο εξωτερικό. Το “Ημερολόγιο ενός άνεργου ηθοποιού” είναι το πρώτο του βιβλίο.

Το ημερολόγιο ενός άνεργου ηθοποιού – Θέμης Αγγελόπουλος
Εκδόθηκε αρχικά στην Αγγλική γλώσσα υπό την τίτλο “Diary of an unemployed actor”, μέσω Kindle direct publishing στο Amazon, τον Οκτώβρη του 2016.
Η έκδοση στην Ελληνική γλώσσα διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή από τους ιστότοπους openbook.gr και ebooks4greeks.gr.
Eίναι η πρώτη έκδοση του πρωτότυπου κειμένου στην Ελληνική γλώσσα.
Το βιβλίο είναι αυτοβιογραφικό, κεντρικός ήρωας είναι ο ίδιος ο συγγραφέας.
Αναφέρεται στα γεγονότα της ζωής του κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης με αναφορές πρίν από αυτή. Η ιστορία ξεκινά όταν μαθαίνει πως η κοπέλα με την οποία είναι ερωτευμένος νοσηλεύεται σε ψυχιατρείο. Με αφορμή αυτό το γεγονός ανακαλεί μνήμες και γεγονότα του παρελθόντος. Έρχεται αντιμέτωπος με την καθημερινότητά του. Ανεργία, δουλειές του ποδαριού, έλειψη χρημάτων και αβεβαιότητα. Αποφασίζει να φύγει για την Αμερική. Βρίσκεται στη Νεα Υόρκη όπου εργάζεται για ένα διάστημα σ’ ένα Ελληνικό μαγαζί στην Αστόρια.
Εκεί έρχεται σ’ επαφή με Έλληνες αλλά κι ένα πλήθος ανθρώπων από διαφορετικές εθνότητες και κουλτούρες. Βρίσκεται ξανά στην Αθήνα. Συνεργάζεται με το Δημήτρη, Έλληνα έμπορο που γνώρισε στην Αστόρια, ο οποίος του υπόσχεται να τον βοηθήσει να επιστρέψει στη Νεα Υόρκη. Ο Δημήτρης αποδεικνύεται απατεώνας και το σχέδιο αποτυγχάνει παταγωδώς.
Η ιστορία πραγματεύεται την αναζήτηση του ονείρου και πως αυτή εξελίσεται σε μια προσωπική οδύσσεια.

Αφηγήσεις, Ημερολόγιο, Ιδιωτική Έκδοση, e-book, 2018, 285 σελ.

Αφηγήσεις-Ημερολόγιο
Diary of an unemployed actor (2016)
Το ημερολόγιο ενός άνεργου ηθοποιού (2018), Ιδιωτική Έκδοση

Πηγές: Biblionet