Θεόδωρος Καραδιαμαντής

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Θεόδωρος Καραδιαμαντής είναι γεννημένος το 1993 και κατάγεται από την Κομοτηνή.
Έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του στην Αγγλική φιλολογία.
Ασχολείται με την λογοτεχνία του φανταστικού και του τρόμου έχοντας δημοσιεύσει διάφορα διηγήματα σε ανθολογίες (“Ιστορίες της πόλης μας: Αλεξανδρούπολη”, “Θεοί του Ατμού”, “Ζόμπι στην Ελλάδα” κ.α).
Έχει κερδίσει την πρώτη θέση στον διαγωνισμό “Larry Niven” το 2015, στην κατηγορία “Λογοτεχνία του Τρόμου”.

Το πλάσμα που δεν έπρεπε να υπάρχει – Θεόδωρος Καραδιαμαντής

Ο Θέμης Εκατομάτης πέθανε μια βροχερή μέρα στον δρόμο. Παρ’ όλα αυτά, μία σκοτεινή συμφωνία του με κάτι φριχτό, τον επανέφερε στη ζωή. Διαλυμένος ψυχικά και σωματικά, ο Εκατομάτης περνά, πλέον, τις μέρες του κλεισμένος στον οίκο της οικογενείας του, στο απομακρυσμένο νησί της Θρόνιδας, έναν άγριο και αφιλόξενο τόπο. Εκεί στοιχειώνεται καθημερινά από τους πιο σκοτεινούς του εφιάλτες.

Απεγνωσμένος όπως είναι, θα στραφεί στη βοήθεια ενός ειδικού, του Μίλτου Καλού. Πρόκειται για έναν μάγο που, αν και έχει αποσυρθεί από τις έρευνές του αναφορικά με το υπερφυσικό, θα τολμήσει το δύσκολο ταξίδι για τη Θρόνιδα, στην προσπάθειά του να ανακαλύψει το σκοτεινό μυστικό που κρύβεται εκεί.

Το νησί θα αποτελέσει πόλο έλξης και συνάμα φονική παγίδα, για τους παλιούς του φίλους. Τον Θέμη, τη Γιώτα και τον Γιώργο. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους εκεί, θα έρθουν σε επαφή με τρομακτικές καταστάσεις, αντιλαμβανόμενοι πώς ο Θέμης που γνώριζαν δεν υπάρχει πια. Ωστόσο θα επιστρατευτούν από τον Μίλτο Καλό έτσι ώστε να λύσουν το σκοτεινό μυστήριο και να αντιμετωπίσουν το φριχτό πλάσμα που δεν θα έπρεπε να υπάρχει!

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2019, 392 σελ.

Μυθιστορήματα
Το πλάσμα που δεν έπρεπε να υπάρχει (2019), Εκδόσεις Πηγή

Συλλογικά έργα
Θεοί του ατμού (2014), Συμπαντικές Διαδρομές
Zombie στην Ελλάδα (2017), Εκδόσεις iWrite.gr

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή