Θεόδωρος Καραδιαμάντης

Θεόδωρος Καραδιαμαντής

2022 Ελληνες λογοτέχνες
Ο Θοδωρής Καραδιαµαντής είναι γεννηµένος το 1993 και κατάγεται από την Κοµοτηνή.
Έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του στην Αγγλική Φιλολογία και είναι µεταπτυχιακός φοιτητής στη Συγκριτική Φιλολογία στο ΔΠΘ. Ασχολείται µε τη λογοτεχνία του φανταστικού και του τρόµου, έχοντας δηµοσιεύσει διάφορα διηγήµατα σε ανθολογίες («Ιστορίες της πόλης µας: Αλεξανδρούπολη», «Θεοί του Ατµού», «Ζόµπι στην Ελλάδα» κ.ά.). Έχει κερδίσει την πρώτη θέση στον διαγωνισµό «Larry Niven» το 2015, στην κατηγορία «διηγήµατα τρόµου». Το πρώτο του µυθιστόρηµα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πηγή µε τίτλο «Το Πλάσµα που δεν έπρεπε να υπάρχει».
Μυθιστορήματα
Το πλάσμα που δεν έπρεπε να υπάρχει (2019), Εκδόσεις Πηγή
Ο άρχοντας του αίματος (2022), Εκδόσεις Πηγή

Συλλογικά έργα
Θεοί του ατμού (2014), Συμπαντικές Διαδρομές
Zombie στην Ελλάδα (2017), Εκδόσεις iWrite.gr

Ο άρχοντας του αίματος – Θοδωρής Καραδιαµαντής

Ο άρχοντας


Στην Ελλάδα του σήµερα, η Μέµφιδα είναι µία σύγχρονη µεγαλούπολη. Για τον Μύρωνα, έναν νεαρό µοριακό βιολόγο, είναι το σπίτι του, αλλά και η αρένα όπου πολεµάει καθηµερινά για να επιβιώσει, καθώς πάσχει από µια σπάνια ασθένεια του αίµατος. Όταν η αναζήτησή του για θεραπεία αποτυγχάνει, ο απελπισµένος Μύρωνας θα καταφύγει στην έσχατη λύση: µία ανίερη συµφωνία µε ένα πλάσµα της νύχτας θα του χαρίσει µια νέα ζωή και θα τον εισάγει σε έναν κρυφό κόσµο, γεµάτο κινδύνους και σκοτεινά µυστικά.

Σε αυτόν τον κόσµο περιπλανιέται και ο Περικλής, ένας φανατικός τιµωρός που τις νύχτες φορά τη βυζαντινή πανοπλία του και καταδιώκει τους αµαρτωλούς, ταγµένος στην ιερή του αποστολή: να εξαγνίσει τη Μέµφιδα από κάθε µορφή κακού.

Καθώς οι δυο τους µπαίνουν σε µία αναπόφευκτη τροχιά σύγκρουσης, η πόλη παραδίδεται σε µία φρενίτιδα φόβου και βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στο χάος – ένα χάος που θα δώσει την ευκαιρία σε κάτι πολύ πιο σκοτεινό να κάνει την εµφάνισή του και να διεκδικήσει τη Μέµφιδα για λογαριασµό του…

Ένα συγκλονιστικό και αγωνιώδες μυθιστόρημα φαντασίας, στο οποίο ο τρόμος ξυπνάει πάνω από μια κοιμώμενη πόλη της κεντρικής Ελλάδας, ενδύεται από τη μία έναν μαύρο νυχτερινό μανδύα κι από την άλλη μια βυζαντινή πανοπλία, και τη βυθίζει στο χάος.

Λογοτεχνία Τρόμου & Φαντασίας

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2022, 396 σελ.

Το πλάσμα που δεν έπρεπε να υπάρχει – Θεόδωρος Καραδιαμαντής
Ο Θέμης Εκατομάτης πέθανε μια βροχερή μέρα στον δρόμο. Παρ’ όλα αυτά, μία σκοτεινή συμφωνία του με κάτι φριχτό, τον επανέφερε στη ζωή. Διαλυμένος ψυχικά και σωματικά, ο Εκατομάτης περνά, πλέον, τις μέρες του κλεισμένος στον οίκο της οικογενείας του, στο απομακρυσμένο νησί της Θρόνιδας, έναν άγριο και αφιλόξενο τόπο. Εκεί στοιχειώνεται καθημερινά από τους πιο σκοτεινούς του εφιάλτες.

Απεγνωσμένος όπως είναι, θα στραφεί στη βοήθεια ενός ειδικού, του Μίλτου Καλού. Πρόκειται για έναν μάγο που, αν και έχει αποσυρθεί από τις έρευνές του αναφορικά με το υπερφυσικό, θα τολμήσει το δύσκολο ταξίδι για τη Θρόνιδα, στην προσπάθειά του να ανακαλύψει το σκοτεινό μυστικό που κρύβεται εκεί.

Το νησί θα αποτελέσει πόλο έλξης και συνάμα φονική παγίδα, για τους παλιούς του φίλους. Τον Θέμη, τη Γιώτα και τον Γιώργο. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους εκεί, θα έρθουν σε επαφή με τρομακτικές καταστάσεις, αντιλαμβανόμενοι πώς ο Θέμης που γνώριζαν δεν υπάρχει πια. Ωστόσο θα επιστρατευτούν από τον Μίλτο Καλό έτσι ώστε να λύσουν το σκοτεινό μυστήριο και να αντιμετωπίσουν το φριχτό πλάσμα που δεν θα έπρεπε να υπάρχει!

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2019, 392 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή