Θεόδωρος Πολυράκης

Ο Θεόδωρος Πολυράκης γεννήθηκε και ζει ση Θεσσαλονίκη.
Έχει σπουδάσει Marketing σε μεταπτυχιακό επίπεδο με εξειδίκευση στη διαφήμιση.
Έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων με προσανατολισμό τις τεχνικές πωλήσεων.
Το 2008 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο “Ηλύσιος Τόπος”.
Την ίδια χρονιά συμμετείχε στους ΚΓ΄ Πανελλήνιους Αγώνες Ποίησης στους Δελφούς μέσω της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών.
Το 2012 κυκλοφόρησε το δεύτερό του βιβλίο με τίτλο “Η όψη του φωτός” από τις Eκδόσεις Κυριακίδη.
Ακόμα έχει γράψει μία ποιητική συλλογή με τίτλο “Κάπου μακριά”.
Το 2013 συμμετείχε με δύο ποιήματά του στο Λεύκωμα Λογοτεχνίας-Ποίησης της Ένωσης συγγραφέων-λογοτεχνών Ευρώπης.

Ηλύσιος τόπος – Θεόδωρος Πολυράκης
Ο Αλέξανδρος, ένας νεαρός καθηγητής φιλοσοφίας, αναζητά μέσα στην καθημερινότητά του να βρει την ευτυχία. Μοναδική του έγνοια και διακαής του πόθος να μπορέσει να μεταφέρει μέσα από τη γνώση στους μαθητές του τη βαθύτερη αλήθεια της ζωής.
Πόσο, όμως, μας βοηθά η γνώση μπροστά σε μια τέτοια αναζήτηση; Μήπως το μονοπάτι της καρδιάς και των συναισθημάτων έχει ξεχαστεί από τους ανθρώπους;
Ο καλός φίλος του Αλέξανδρου, καθώς και ένας άνθρωπος από τα παλιά, τον βοηθούν στην αναζήτησή του. Τον βοηθούν να βρει τον τόπο της ευτυχίας ο οποίος κατοικεί μέσα σε όλους τους ανθρώπους.
Ψυχογιός, 2007
88 σελ.

Η όψη του φωτός – Θεόδωρος Πολυράκης
Πολλές φορές η ζωή μας στερεί όσα θεωρούμε δεδομένα και άλλες φορές μας χαρίζεται σα να μην υπάρχει αύριο. Τι συμβαίνει όμως όταν ένας άνθρωπος έχει στερηθεί το πολυτιμότερο ίσως αγαθό το οποίο δεν είναι άλλο από το φως του;
Ο Παύλος, έχοντας γεννηθεί τυφλός, από πολύ νωρίς διαπιστώνει πως δεν θα έχει ποτέ την ευκαιρία να γευτεί το αληθινό νόημα της ζωής. Η ίδια η ζωή όμως φρόντισε να του δείξει όλα όσα είχε στερηθεί με έναν τρόπο μοναδικό, διαφορετικό από αυτόν με τον οποίο αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι όσα συμβαίνουν γύρω τους. Μέσα από τον δρόμο των ονείρων τα οποία πολλές φορές δεν απέχουν από την πραγματικότητα.
Κυριακίδη Αφοί, 2012
56 σελ.

Ο ίδιος άνθρωπος – Θεόδωρος Πολυράκης
Τέσσερις φίλοι γεννημένοι στον ίδιο τόπο κι έχοντας μεγαλώσει μαζί, με την πάροδο του χρόνου σκορπίζουν σε διαφορετικές πορείες καθότι έτσι το όρισε γι’ αυτούς η μοίρα. Ο κάθε ένας ξεχωριστά, μέσα από την επιλογή της προσωπικής του απόφασης, ακολουθεί το δικό του μονοπάτι προσπαθώντας να ερμηνεύσει τις αξίες της ζωής. Αξίες που σχετίζονται με τα όνειρα και με τα πρέπει, με τον τρόπο αντιμετώπισης των καταστάσεων που βιώνουν, αλλά και με τη γενικότερη στάση ζωής η οποία εν τέλει αφορά την προσωπική τους εξέλιξη.
Μέσα από τον αφηγηματικό ρόλο της ιστορίας, αναδεικνύονται θέματα τα οποία σχετίζονται με τη γενικότερη θέση κάθε ανθρώπου μέσα στη ζωή, αναφορικά με τη σχέση της φιλίας, της οικογένειας, της απώλειας αγαπημένων προσώπων, των επιλογών, όπως και κάποιων βαθύτερων επιθυμιών που προκύπτουν με την πάροδο του χρόνου. Μία ιστορία η οποία έχει ως σκοπό μία βαθύτερη αναζήτηση της καθημερινότητας.
Εκδόσεις Κυριακίδη ΙΚΕ, 2018
104 σελ.

Νουβέλες
Ο ίδιος άνθρωπος (2018), Εκδόσεις Κυριακίδη ΙΚΕ
Η όψη του φωτός (2012), Κυριακίδη Αφοί

Διηγήματα
Ηλύσιος τόπος (2007), Ψυχογιός
Ηλύσιος τόπος (2012), Ψυχογιός (Ε)

Ποίηση
Κάπου μακριά

Πηγές: Biblionet, Ψυχογιός, Κυριακίδη Αφοί, Εκδόσεις Κυριακίδη ΙΚΕ

Επισκέψεις: 17