Θεόφιλος Γιαννόπουλος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Θεόφιλος Γιαννόπουλος γεννήθηκε και ζει στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.
Έχει διακριθεί σε πανελλήνιους, διεθνείς και παγκόσμιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, ενώ έργα του περιέχονται σε ανθολογίες διηγημάτων και ποίησης. Είναι αρθρογράφος στις λογοτεχνικές ιστοσελίδες koukidaki, tovivlio.net και taxidiidewn. “Το αγκάθινο στέμμα” είναι το πρώτο του μυθιστόρημα που εξέδωσε το 2017 από τις εκδόσεις Έξη.

Το Άγνωστο – Συλλογικό έργο

1ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Διηγήματος του Φανταστικού.


ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ:
Άγγελος Μανουσόπουλος, Γιώργος Δάμτσιος, Νίκος Σκιαδάς, Αλέξανδρος-Ιωάννης Μπλιθικιώτης, Γιώργος Μπίζας, Κώστας Παξιμαδάς, Βασίλης Γιαννάκης, Μάριος Δημητριάδης, Ηλίας Ιορδανίδης, Ασπασία Παυλιδέλλη, Σάββας Χρυσικόπουλος, Λένα Μαυρουδή-Μούλιου, Βασιλική Δραγούνη, Ειρήνη Δερμιτζάκη, Κυριακή Μήλιου,Ηλίας Διαμαντής, Ισίδωρος Μαυρογεώργης, Αταλάντη Ευριπίδου, Χρήστος Αντώναρος, Ταξιάρχης Χαλάτσης, Μαρία Ουζουνίδου, Γαβριήλ Βρυώνης, Στέλλα Μπελέση, Στέλιος Ανδρεάδης, Θεόφιλος Γιαννόπουλος.

Στον τόμο που κρατάτε στα χέρια σας θα βρείτε τα διηγήματα που διακρίθηκαν στον 1ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Διηγήματος του Φανταστικού των εκδόσεων Ανάτυπο και της Άλλης Πύλης, με θέμα “το Άγνωστο”.
Το “Άγνωστο”, είναι ένας όρος που μοιάζει με καθρέφτη. Διαφορετική σημασία αποκτά για τον κάθε άνθρωπο. Επιπρόσθετα είναι από τις λέξεις που δυνητικά κρύβουν πίσω τους κάτι πιο έντονο από τα συνηθισμένα ψυχικά φορτία του καθενός μας. Είναι, δηλαδή, μια λέξη που παραπέμπει σε ένα όριο. Το όριο αυτό εμφανίζεται -στα διηγήματα του τόμου αυτού- ως μια εικόνα σε έναν δρόμο, ή μια ερημιά ενός ονείρου, η παράδοξη επανεμφάνιση του ονόματος ενός νεκρού ή το μυστικό αίτιο που ένας άνθρωπος σπρώχτηκε στο απόλυτο περιθώριο…
…και με πολλούς άλλους τρόπους. Όμως παντού αποτελεί ένα σημείο στον ορίζοντα, πέρα από το οποίο οι συνθήκες αλλάζουν. Διότι το άγνωστο μπορεί μονάχα να ενταχθεί στην συνολική ζωή του καθενός μόνο όταν αφομοιωθεί στο ήδη γνωστό, και τότε, φυσικά, με τη σειρά του θα επιτρέψει να δούμε κάτι άλλο ως άγνωστο, τοποθετώντας μας για άλλη μια φορά στη θέση του περιπλανώμενου που πρέπει να αποφασίσει εάν η ως τώρα διαδρομή είναι αρκετή, εάν το επόμενο βήμα θα φέρει εγγύτερα σε πράγματα ακόμα πιο εκθαμβωτικά ή ανησυχητικά, ή αν είναι το πρώτο βήμα της επιστροφής στον κόσμο που οικοδομήσαμε και χρειάζεται να απολαμβάνουμε την οικειότητα του…

Διηγήματα, Ανάτυπο, 2016, 370 σελ.

Το αγκάθινο στέμμα – Θεόφιλος Γιαννόπουλος

Στις κατακόμβες της Θράκης


Ένα χρυσό δαχτυλίδι με έμβλημα τον δικέφαλο αετό
Μια κωδικοποιημένη βυζαντινή επιστολή ενός βασιλικού αγγελιοφόρου
Ένα βιβλίο-κειμήλιο της Ορθοδοξίας

Κάποια αναπάντεχα ευρήματα στην παλιά εκκλησία του χωριού Κομνηνά Ξάνθης, ζωντανεύουν ξανά τον μυστηριώδη θρύλο του άγνωστου αυτοκράτορα. Οι λιγοστοί που γνωρίζουν για την ανακάλυψη αναγκάζονται να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό. Ποιος κρύβεται πίσω απ’ τον εκφοβισμό τους και γιατί έχει διασχίσει τόσες χώρες για να το καταφέρει;
Ένας καταξιωμένος συγγραφέας αστυνομικού μυθιστορήματος έχει χάσει την έμπνευσή του. Ωστόσο, ένα όραμα του αποκαλύπτει πως η πραγματικότητα κρύβει μερικές φορές μεγαλύτερες εκπλήξεις απ’ ό,τι η φαντασία που πιστεύει πως έχασε. Ένα ξαφνικό τηλεφώνημα του βυζαντινολόγου φίλου του από την Ξάνθη, θα οδηγήσει τα βήματά του στη Θράκη. Έτσι ξεκινά μια αγωνιώδης αναζήτηση μέσα από μυστικές υπόγειες διόδους, κατακόμβες και καλά σφραγισμένες πύλες αρχαίων και βυζαντινών ναών. Οι δύο φίλοι καλούνται να αναγνωρίσουν τα σημάδια που άφησαν πίσω τους οι αρχιτέκτονες αυτού του υπόγειου δικτύου, που κρύβει μέσα του τα μυστικά της Ορθοδοξίας και της Ιστορίας. Ο τάφος του Ισαάκιου Κομνηνού, η μοίρα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου τη στιγμή της Άλωσης και ένα αγκάθινο στέμμα. Όμως, πόσα από αυτά τα μυστικά πρέπει να αποκαλυφθούν; Η ζωή τους κινδυνεύει, το Ισπανικό Τάγμα δεν μπορεί να τους επιτρέψει την αποκάλυψη…
Ένα καταιγιστικό θρίλερ μυστηρίου, που εξελίσσεται σε ένα ιστορικά τεκμηριωμένο περιβάλλον. Ένα ανελέητο κυνηγητό στις μυστικές κατακόμβες της Θράκης. Μια αναζήτηση στα άδυτα μονοπάτια μιας ιστορίας ξεχασμένης στους αιώνες.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Έξη, 2017, 512 σελ.

Μυθιστορήματα
Το αγκάθινο στέμμα (2017), Εκδόσεις Έξη

Διηγήματα
Ξέπνοο χαμόγελο
Περιφερόμενα αρπακτικά
Τέσσερα δάχτυλα για τα γενέθλια
Εικοστά όγδοα γενέθλια
Το μαύρο κουτί στο Σπίτι των σκιών
Με όλη του τη ψυχή

Ποίηση
Όταν της γης τα μονοπάτια σου στερούν

Συλλογικά έργα
Απίθανες ιστορίες της πόλης μας: Θεσσαλονίκη (2015), Εκδόσεις iWrite.gr
Το Άγνωστο: 1ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Διηγήματος του Φανταστικού (2016), Ανάτυπο
Πανανθρώπινες αξίες (2016), Εχέδωρος Εκδοτική
Τρόμος (2017), Ανάτυπο
Zombie στην Ελλάδα (2017), Εκδόσεις iWrite.gr

Συμμετοχές σε συλλογικές ανθολογίες
Προσθήκη κριτικής μου στο οπισθόφυλλο της δεύτερης έκδοσης του μυθιστορήματος της συγγραφέως Βασιλικής Διαμαντή «Μοιραίες Παρεμβάσεις» (Εκδόσεις ΠΗΓΗ ,2017)
Συμμετοχή του διηγήματός μου «Ξέπνοο χαμόγελο» στην συλλογή διακριθέντων διηγημάτων των εκδόσεων Παράξενες Μέρες και της ιστοσελίδας eyelands, με αφορμή τον Λογοτεχνικό διαγωνισμό με θέμα “Παράξενες μέρες στη Θεσσαλονίκη” (Εκδόσεις Παράξενες Μέρες ,Φεβρουάριος 2017).
Συμμετοχή του διηγήματός μου «Περιφερόμενα αρπακτικά» στην συλλογή διακριθέντων διηγημάτων των εκδόσεων i-Write με αφορμή τον Λογοτεχνικό διαγωνισμό με θέμα “Ζόμπι στην Ελλάδα”. Τα 45 διακριθέντα διηγήματα συμπεριελήφθησαν σε τόμο με τον τίτλο «Ζόμπι στην Ελλάδα ” (Εκδόσεις iWrite ,Ιανουάριος 2017).
Συμμετοχή του διηγήματός μου «Τέσσερα δάχτυλα για τα γενέθλια» στην κατηγορία «ΛΑΙΜΑΡΓΙΑ» στην ανθολογία των νικητήριων ιστοριών του λογοτεχνικού διαγωνισμού “7 θανάσιμα αμαρτήματα’’ που διοργάνωσε η ιστοσελίδα “120 λέξεις”. (Νοέμβριος 2016).
Συμμετοχή του διηγήματός μου «Εικοστά όγδοα γενέθλια» στη συλλογή διηγημάτων που δημιουργήθηκε από τα νικητήρια έργα του λογοτεχνικού διαγωνισμού «Λογοτεχνικές πένες» (Εκδόσεις Γράφημα, Οκτώβρης 2016).
Συμμετοχή του ποιήματός μου «Όταν της γης τα μονοπάτια σου στερούν» στην ανθολογία του 5ου Ποιητικού Διαγωνισμού ΕΛΙΚΩΝ με αφορμή την ανάδειξή του στα 42 διακριθέντα ποιήματα (Σεπτέμβρης 2016).
Συμμετοχή του διηγήματός μου «Το μαύρο κουτί στο Σπίτι των σκιών» στην συλλογή διακριθέντων διηγημάτων των εκδόσεων Ανάτυπο με αφορμή τον 1ο Λογοτεχνικό διαγωνισμό του Φανταστικού που διοργάνωσαν με θέμα “Το Άγνωστο”. (Μάιος 2016).
Συμμετοχή του διηγήματός μου «Με όλη του τη ψυχή» στο τέταρτο τεύχος του περιοδικού Toumba Magazine PAOK FC Official Magazine, ως ένα εκ των δύο νικητήριων του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού «90 χρόνια ΠΑΟΚ», που διοργανώθηκε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ (Σελ.102,Μαϊος 2016).
Προλογισμός μου στη ποιητική συλλογή της Όλγας Κανελλοπούλου-Ντινοδήμου «Απόηχοι Χρωμάτων» (Σελ.7-8 Εκδόσεις Αγγελάκη, 2016).
Συμμετοχή στο συλλογικό βιβλίο «4 λεπτά» της λογοτεχνικής δράσης της συγγραφέως Νατάσσας Καραμανλή (Εκδόσεις “Μολύβι”, Απρίλιος 2016).
Συμμετοχή ποιήματός μου στο συλλογικό βιβλίο ««Πανανθρώπινες Αξίες» βασισμένο στον ομώνυμο ποιητικό διαγωνισμό της Ε.Λ.Β.Ε. (Μάρτιος 2016, Εκδόσεις Εχέδωρος).
Συμμετοχή στο e-book «Με κομμένη την ανάσα» με τους 50 συγγραφείς που διακρίθηκαν στον 2ο διαγωνισμό της ιστοσελίδας «120 λέξεις» (Σελ.20 , εδώ http://120lekseis.com/books/με-κομμενη-την-ανασα ,Νοέμβρης 2015).
Συμμετοχή στο e-book «Καλλιτεχνικό ημερολόγιο 2016» της ιστοσελίδας «tovivlio.net» (σελ. 117, μήνας Νοέμβρης, http://tovivlio.net/καλλιτεχνικό-ημερολόγιο-2016 ,Νοέμβρης 2015).
Συμμετοχή στο e-book ανθολόγιο «Ψηφίδες Λόγου» (Εκδόσεις «ΑΡΧΙΓΡΑΜΜΑ», http://issuu.com/arxigramma/docs/psifides_logou σελ.35, 41, 44. Σεπτέμβριος 2015).
Συμμετοχή στην ποιητική συλλογή «Από καρδιάς…!» για την οικονομική ενίσχυση της Παιδιατρικής κλινικής ‬του Γ.Ν.Ρεθύμνου, (Εκδόσεις “Η Προφήτισσα”,Ιούλιος 2015).
Συμμετοχή στο συλλογικό έργο «Μορφές της κρίσης» σε μορφή ebook (Εκδόσεις ΜΟΛΥΒΙ, www.ekdoseis-molybi.gr/product.php?id_product=17 ,Απρίλιος 2015).
Συμμετοχή στο ανθολόγιο του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης “Σωτήρης Περτσιούνης” (Εκδόσεις ARS POETICA, Φεβρουάριος 2015)
Συμμετοχή στο συλλογικό βιβλίο «Απίθανες Ιστορίες της Πόλης μας» (Εκδόσεις iWrite, Φεβρουάριος 2015).
Συμμετοχή στο συλλογικό βιβλίο «’Α Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Διηγήματος El Greco» (Εκδόσεις Ρώμη, Οκτώβριος 2014)
Υπογραφή συμβολαίου συνεργασίας με τις Εκδόσεις ΕΞΗ (Νοέμβριος 2014)
Συμμετοχή στην έντυπη συλλογή Παιδική λογοτεχνία-Ποιήματα» (Εκδόθηκε από την ΑΜΚΕ ‘ΔΙΟΤΙΜΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΣ’, Σεπτέμβρης 2014)
Συμμετοχή στο λεύκωμα του 4ου Διαγωνισμού Ποίησης και Φωτογραφίας Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου (2013)
Συμμετοχή στην επετειακή ποιητική ανθολογία “100 Χρόνια Ελεύθερης Θεσσαλονίκης” του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Θεσσαλονίκης. (2012)

Διακρίσεις σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς
Διάκριση του διηγήματος «Ξέπνοο χαμόγελο» στον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό διηγημάτων των εκδόσεων Παράξενες Μέρες και της ιστοσελίδας eyelands, με θέμα “Παράξενες μέρες στη Θεσσαλονίκη” (Εκδόσεις Παράξενες Μέρες ,Φεβρουάριος 2017).
Διάκριση του διηγήματος «Φθινοπωρινά Φύλλα» στον 7ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό ΕΠΟΚ, στην κατηγορία «Μικρό Αφήγημα – Διήγημα» (Δεκέμβριος 2016).
Διάκριση του ποιήματος «Κεριά ψιχάλες» στον 7ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό ΕΠΟΚ, στην κατηγορία «Η Ξενιτιά» (Δεκέμβριος 2016).
Ένας εκ των νικητών στον λογοτεχνικό διαγωνισμό “7 θανάσιμα αμαρτήματα“ που διοργάνωσε η ιστοσελίδα “120 λέξεις”, με το διήγημα.
«Τέσσερα δάχτυλα για τα γενέθλια» στην κατηγορία «ΛΑΙΜΑΡΓΙΑ». (Νοέμβριος 2016)
Τιμητικός έπαινος συμμετοχής στον λογοτεχνικό διαγωνισμό διηγήματος με θέμα «Άγιος Κωνσταντίνος», που διενεργήθηκε από τον Σύλλογο Φίλων των απανταχού Κρυπτοχριστιανών και την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης (15 Νοεμβρίου 2016).
Έπαινος στον 16ο Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης του Λογοτεχνικού περιοδικού «Κελαινώ», με το ποίημα «Φτωχός σταυρός» (Νοέμβριος 2016).
Έπαινος από τον όμιλο της UNESCO Πειραιώς και νήσων για την παρουσίαση του έργου και των δύο ποιητικών συλλογών της Όλγας Κανελλοπούλου-Ντινοδήμου, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης». (12 Νοεμβρίου,2016).
2ο βραβείο στον λογοτεχνικό διαγωνισμό που διοργάνωσαν η ιστοσελίδα Goodbooksweb.com και οι Εκδόσεις Γράφημα, στο έργο μου με τίτλο «Εικοστά όγδοα γενέθλια» (Οκτώβρης 2016).
1ο Βραβείο στον 16o ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ Οδοιπορικό «Στο καράβι της Μοίρας» (Οκτώβρης 2016).
Διάκριση του διηγήματός μου «Περιφερόμενα αρπακτικά» στον Λογοτεχνικό διαγωνισμό που διοργάνωσαν οι εκδόσεις iWrite με θέμα “Ζόμπι στην Ελλάδα”. Τα 45 διακριθέντα διηγήματα εκδώθηκαν σε συλλογικό τόμο με τίτλο “Ζόμπι στην Ελλάδα”.(Σεπτέμβρης 2016).
Ένας εκ των δύο νικητών στο λογοτεχνικό διαγωνισμό «Σύμβολο Πλωμαρίου 2016» που διοργανώθηκε από το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου (http://www.simvoloplomariou.gr/winners) με το διήγημα ‘Το μεγάλο Όραμα’ ,Αύγουστος 2016.
Τιμητική διάκριση στον 11ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΙΔΕΟΠΝΟΟΝ για το ποίημά μου «Κεριά Ψιχάλες» (Μάιος 2016).
Τιμητική διάκριση στον 11ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΙΔΕΟΠΝΟΟΝ για το διήγημά μου «Φθινοπωρινά φύλλα» (Μάιος 2016).
Διάκριση διηγήματός μου στον 1ο Λογοτεχνικό διαγωνισμό του Φανταστικού από τις Εκδόσεις Ανάτυπο με θέμα “Το Άγνωστο”. Τα διακριθέντα διηγήματα θα απαρτίσουν συλλογή διηγημάτων που θα εκδοθούν από τις εκδόσεις Ανάτυπο (Μάιος 2016).
Διάκριση του διηγήματός μου «Με όλη του τη ψυχή» ως ένα εκ των δύο νικητήριων του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού «90 χρόνια ΠΑΟΚ», που διοργανώθηκε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ (Μάιος 2016).
Μέλος της κριτικής επιτροπής του 2ου Διαγωνισμού Ποίησης Bonsaistories (Μαϊος 2016).
Μέλος της κριτικής επιτροπής του 2ου Διαγωνισμού Διηγήματος Bonsaistories (Δεκέμβρης 2015).
Διάκριση στον 2ο λογοτεχνικό διαγωνισμό της ιστοσελίδας «120 λέξεις» με θέμα «Με κομμένη την ανάσα» (Νοέμβρης 2015).
3ο βραβείο στον Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Διηγήματος «Συλλόγου Φίλων των απανταχού Κρυπτοχριστιανών» και της Ιεράς Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος & Σουφλίου(Νοέμβρης 2015).
Έπαινος στον Δ’ Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό «Καισάριος Δαπόντες» με το ποίημα «Είδωλα» που συγγράφτηκε με την Ποιήτρια Νόπη Χατζηιγνατιάδου, Σκόπελος (Σεπτέμβριος 2015).
Τιμητική διάκριση ποιήματος στον 10ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό “ΙΔΕΟΠΝΟΟΝ” (Ιούνιος 2015).
Α’ Έπαινος διηγήματος στον 10ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό “ΙΔΕΟΠΝΟΟΝ» (Ιούνιος 2015).
Τιμητική διάκριση στον ποιητικό διαγωνισμό των Εκδόσεων “Η Προφήτισσα” για την ενίσχυση της Παιδιατρικής κλινικής ‬ του Γ.Ν.Ρεθύμνου. (Απρίλιος 2015).
Τιμητική διάκριση στον λογοτεχνικό διαγωνισμό που διοργάνωσαν το Θεατρικό Εργαστήρι «Κουίντα», ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας (ΦΟΚ) και η ιστοσελίδα «120 λέξεις». Οι δημιουργίες παρουσιάστηκαν σε έκθεση του Θεατρικού Εργαστηρίου «Κουίντα» (2-8/3/2015) με προορισμό την δημοσίευση των ιστοριών στην ιστοσελίδα «120 λέξεις» (Μάρτιος 2015).
3o βραβείο στον Διαγωνισμό Διηγήματος των Εκδόσεων iWrite και της δημιουργικής ομάδας impossible.gr (Φεβρουάριος 2015).
Τιμητική Διάκριση συμμετοχής στον Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Διηγήματος του Συλλόγου Φίλων των Απανταχού Κρυπτοχριστιανών & της Ενωμένης Ρωμηοσύνης (Δεκέμβριος 2014).
Τιμητική διάκριση στον Πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό των εκδόσεων ΜΟΛΥΒΙ, στα πλαίσια της φιλανθρωπικής εκδήλωσης «ΜΟΡΦΕΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ». Τα επιλεγμένα κείμενα αναρτήθηκαν στο Παρθεναγωγείο Έδεσσας το διάστημα από 26/11 έως 4/12/2014 (Νοέμβριος 2014).
1o Βραβείο Ποίησης στην κατηγορία Παραινετικής Ποίησης του 30ου Πανελλήνιου λογοτεχνικού διαγωνισμού «ΣΙΚΕΛΙΑΝΑ 2014» (Οκτώβριος 2014).
1ο Βραβείο στον 14ο Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης, του Λογοτεχνικού περιοδικού «Κελαινώ» (Οκτώβρης 2014).
1o Βραβείο Ποίησης στον 5ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του ΕΠΟΚ (Σεπτέμβριος 2014).
Διάκριση στον 1ο Πανελλήνιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό διηγήματος των εκδόσεων Ρώμη (Σεπτέμβριος 2014).
Έπαινος στον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης Ομίλου UNESCO Κεφαλληνίας και Ιθάκης (Σεπτέμβριος 2014).
Έπαινος στον 5ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό «ΔΙΟΤΙΜΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΣ» (Σεπτέμβριος 2014).
2o βραβείο στον Γ’ Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό «Καισάριος Δαπόντες», Σκόπελος (Σεπτέμβριος 2014).
2o Βραβείο στον Διεθνές Ποιητικό Διαγωνισμό του Ομίλου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ» (Ιούνιος 2014).
Έπαινος στον 4ο Πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό της Ομοσπονδίας Εξωραϊστικών και Εκπολιτιστικών Συλλόγων “Αρτέμιδος” Σπάτων (Ιούνιος 2014).
Τιμητική Διάκριση στον 2ο Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό Λαογραφικού Ομίλου Μελίκης και Περιχώρων (Μάιος 2014).
«Βραβείο Καλλίνου» στον Παγκόσμιο Ποιητικό διαγωνισμό της Ελληνικής Αμφικτιονίας (Μάιος 2014).
Έπαινος συμμετοχής στον 1ο Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό Διηγήματος της ΕΟ∆νΠ (Μάρτιος 2014).
4ο Βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Ποίησης «ΠΕΙΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑ» (2013).
Β’ Έπαινος 6ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού του Ομίλου «Κ. Χατζόπουλος» (2013).
3o βραβείο στον Β΄ Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό «Καισάριος Δαπόντες», Σκόπελος (2013).
3ο βραβείο στον 1ο Διεθνή Ποιητικό Διαγωνισμό της Ομάδας Λόγου&Τέχνης Παγγαίου (2013).
2ο βραβείο στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης και Φωτογραφίας Δήμου Ευόσμου-Κορδελιού(2013).

Συμμετοχές σε λογοτεχνικές δράσεις
Αφηγητής στη «2η νύχτα με τα παραμύθια» που διοργάνωσε ο Σύλλογος των Open Minds στο καφέ Θέα/tro, Θεσσαλονίκη (21 Δεκέμβρη 2016).
Δημιουργός της λογοτεχνικής δράσης «Λογοτεχνικές ερωτήσεις ταμπού» ή αλλιώς «Ελάτε να μιλήσουμε για τη λογοτεχνία» στην ιστοσελίδα τοβιβλίο.νετ ( Έναρξη: Σεπτέμβριος 2016).
Συνδιοργάνωση με την συγγραφέα Νατάσσα Καραμανλή για τη δημιουργία της λογοτεχνικής δράσης «Αγαπάς αφού», βασισμένη σε δική της ιδέα (14 Μαρτίου 2016. Ιστοσελίδα: http://agapas-afou.blogspot.gr).
Αφηγητής παραμυθιών στην δράση της ομάδας Meet the Art «Η νύχτα με τα παραμύθια» στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ (20 Δεκεμβρίου 2015).
Συμμετοχή στη δράση «Οι στιγμές σας με ένα ποίημα» με το ποίημα μου «Βράδυ λευκό» http://tokeimeno.blogspot.gr/2015/12/blog-post_17.html (Δεκέμβρης 2015).
«25 λέξεις # 2» της ιστοσελίδας tokeimeno.blogspot.gr/2015/11/25-2.html (Νοέμβριος 2015).
Συμμετοχή με το διήγημά μου «Αύγουστος» στη δράση «Το γραμμόφωνο project» της ιστοσελίδας«grammophono.tumblr.com»(http://grammophono.tumblr.com/post/132869253807/αύγουστος-θεόφιλος-γιαννόπουλος (Νοέμβριος 2015).
«ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ»!» της ιστοσελίδας «120 Λέξεις» (http://120lekseis.com/logotexnikos-diagonismos-tromou/,Σεπτέμβριος 2015).
«Δι’ αλληλογραφίας» της ιστοσελίδας «τοβιβλίο.net»( http://tovivlio.net/καληνύχτα-αστέρι-μου-του-θεόφιλου-για ,Σεπτέμβριος 2015).
«Καλλιτεχνικό ημερολόγιο 2016» της ιστοσελίδας «tovivlio.net» (http://tovivlio.net/καλλιτεχνικό-ημερολόγιο-2016-πρόσκληση/ ,Σεπτέμβριος 2015).
Πρώτη παρουσίαση του διηγήματος «Ο Μπάρμαν» από την ιστοσελίδα koukidaki.blogspot.gr στα πλαίσια της δράσης «Δύο συγγραφείς– μια ιστορία» με την συνεργασία του λογοτέχνη Γιάννη Ιωάννου(Ιούλιος 2015).
1η Λογοτεχνική Δράση του ηλεκτρονικού περιοδικού “Ανθρώπων Έργα” με θέμα “Όσα δεν τόλμησα ποτέ να πω”. (Ιούλιος 2015).
Πρώτη παρουσίαση του διηγήματος «Χλωμό τοπίο» από την ιστοσελίδα Bonsaistories.gr (Απρίλιος 2015).
Φιλοξενία του διηγήματός μου «Το κλειδί του Παραδείσου» από την ιστοσελίδα bonsaistories.gr (http://www.bonsaistories.gr/?p=29 , Ιανουάριος 2015.
Παρουσίαση του ποιήματος μου «Ανθέ μου αγέννητε» στο λογοτεχνικό ηλεκτρονικό περιοδικό «Ανθρώπων Έργα», τεύχος 4, σελ 116-118. (Μάιος 2014).
Παρουσίαση έργων μου στο λογοτεχνικό ηλεκτρονικό ιστολόγιο ‘Κουκιδάκι’ «http://koukidaki.blogspot.gr/2013/12/theofilos-giannopoulos.html», (Δεκέμβριος 2013).
Συμμετοχή στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Σκόπελο με τον τίτλο «100.000 ποιητές για την Αλλαγή» (Σεπτέμβρης 2013).
Παρουσίαση έργων μου στο λογοτεχνικό ηλεκτρονικό περιοδικό «Ανθρώπων Έργα», τεύχος 2 σελ 100-110. (2013).

Συνεργασίες με λογοτεχνικές σελίδες
Έναρξη της στήλης μου «Θάλασσα ιδεών σε ταξίδι αέναο…» στον λογοτεχνικό ιστότοπο tovivlio.net, στην οποία λαμβάνει χώρα λογοτεχνική δράση κατα την οποία συν-γράφoυμε ένα ποίημα ή ένα διήγημα σε κάθε νέο άρθρο, με κάποιον διαφορετικό λογοτέχνη κάθε φορά. (http://tovivlio.net/θάλασσα-ιδεών-σε-ταξίδι-αέναο-θεόφ , έναρξη 3/10/2015).
Έναρξη συνεργασίας με την ιστοσελίδα http://tovivlio.net , έχοντας ως αντικείμενο την ανάρτηση κοινωνικο-πολιτιστικών μου άρθρων καθώς και την διαχείριση της στήλης που αφορά Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς (25 Σεπτεμβρίου 2014).
Έναρξη λειτουργίας του προσωπικού μου ιστολογίου με την ονομασία «Θάλασσα ιδεών σε ταξίδι αέναο….». http://taxidiidewn.blogspot.gr (Αύγουστος 2014).
Από της 7/7/2014 εώς σήμερα συνεργάζομαι με την ιστοσελίδα http://koukidaki.blogspot.gr με άρθρα που αφορούν αποκλειστικά κριτικές βιβλίων.
Από της 18/01/2014 έως 6/7/2014 υπήρξε συνεργασία με την ιστοσελίδα Nobile.gr ορθογραφώντας σε δική μου στήλη στον τομέα του πολιτισμού, με την ονομασία «ΚΡΥΨΩΝΕΣ ΠΑΡΑΞΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ».

Συμμετοχές σε παρουσιάσεις βιβλίων ως ομιλητής
«Η Ωραιοτάτη και οι Εννέα Μούσες» της συγγραφέως Ευαγγελίας Παπανίκου, στο «Ζώγια» (Κομνηνών 18-Θεσσαλονίκη) στις (14 Δεκέμβρη, 2016).
«Η Ματωμένη Μαρία» του συγγραφέα Βασίλη Γιαννάκη στον πολυχώρο ‘Μαλλιάρη’, Ναυαρίνου-Θεσσαλονίκη. (7 Δεκεμβρίου, 2016).
“Η Υφάντρα της Πόλης” της συγγραφέως Βασιλικής Διαμαντή στα Διαβατά (4 Δεκέμβρη 2016).
«Καταρρίπτεται» της συγγραφέως Χαράς Χρυσάφη στο πρώτο όροφο του καφέ The RITZ, Βενιζέλου 1-Θεσσαλονίκη. (26 Νοέμβρη,2016).
«Η Χρυσαλίδα» του συγγραφέα Κυριάκου Χαλκόπουλου, στην Θεσσαλονίκη (Νοέμβρης 2016).
Οργάνωση της παρουσίασης του έργου της συγγραφέως Θεώνης Μπριλή «Όσα δεν τόλμησα να ονειρευτώ» στο “Cafe Θέα/tro” (Θεσσαλονίκη, 2016).
«Έγκλημα και Ταλαιπωρία» του συγγραφέα Βασίλη Καραναστάση, στο καφέ Ζώγια, Θεσσαλονίκη (20 Μαΐου 2016).
Στο συλλογικού βιβλίο «4 λεπτά» της λογοτεχνικής δράσης της συγγραφέως Νατάσσας Καραμανλή, στο “Cafe Θέα/tro”, Θεσσαλονίκη (10 Απριλίου 2016 ).
“Σαν δύο σταγόνες νερό“ της συγγραφέως Άννας Μητσοπούλου, στο Public Θεσσαλονίκης (31 Μαρτίου 2016).
“Η νύχτα που έβρεξε μαχαίρια” του συγγραφέα Βασίλειου Γιαννάκη στο βιβλιοπωλείο Μαλλιάρης-Παιδεία, (Καμάρα) Θεσσαλονίκη (31 Μαρτίου 2016).
«Ο Θεός άργησε πολύ» της συγγραφέως Σοφίας Κραββαρίτη, στο καφέ Ζώγια, Θεσσαλονίκη (Φεβρουάριος 2016).
«Ένα ταξίδι στο Άβατο της Ψυχής» της συγγραφέως Μαρία Μακράκου, με έντυπο προλογισμό της βιωματικής μου εμπειρίας από την ανάγνωση του βιβλίου (20 Δεκέμβρη 2015, Αθήνα).
«Ρωγμές στο Ανέφικτο» της ποιήτριας Νόπης Χατζηιγνατιάδου, στo Δημαρχείο της Δράμας (13 Δεκέμβρη 2015).
«Pis Aller» της συγγραφέως Αναστασίας Παπαδάκη, στο καφέ Ζώγια, Θεσσαλονίκη (Δεκέμβρης 2015).
«Το Άλφα της Ιθάκης μου» της συγγραφέως Ελένης Κεραμάρη, στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Αξιούπολης (Μάρτιος 2015).
«Ο αργαλειός της Μοίρας» της συγγραφέως Ζωής Οικονόμου, στο βιβλιοπωλείο «Πάπυρος» στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης (Μάρτιος 2015).
«Το Άλφα της Ιθάκης μου» της συγγραφέως Ελένης Κεραμάρη, στο βιβλιοπωλείο «Πρωτοπορία» στην Θεσσαλονίκη (Δεκέμβριος 2014).

Πηγές: BIBLIONET, Εκδόσεις Ανάτυπο, Εκδόσεις Έξη, taxidiidewn.blogspot.gr, Εκδόσεις iWrite.gr, Εχέδωρος Εκδοτική