Θεοχάρης Δουλάκης

Θεοχάρης Δουλάκης

Ελληνες λογοτέχνες
«Γεννήθηκα σε ένα μικρό χωριό του Νομού Έβρου. Σε μικρή ηλικία μετακόμισα στη Νέα Πέραμο Αττικής όπου και έζησα τα περισσότερα χρόνια της ζωής μου. Τον τελευταίο καιρό ζω και εργάζομαι στη Γερμανία. Είμαι παντρεμένος κι έχω μία κόρη, χάρη στην οποία άρχισα να ασχολούμαι με τη συγγραφή. Όλα άρχισαν όταν θέλησα να γράψω μερικές από τις ιστορίες που της διηγούμουν τα βράδια πριν κοιμηθεί. Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας ήταν η ολοκλήρωση της πρώτης μου νουβέλας: «Η μηχανή των ονείρων». Έκτοτε άρχισαν να με επισκέπτονται κορυφαίοι επιστήμονες, μοναχικοί ερημίτες, προληπτικοί ψαράδες, χαμένοι τρελοί και δεκάδες άλλοι ζητώντας να ακούσω την ιστορία τους και να τη μεταφέρω στο χαρτί.»
Μυθιστορήματα
Ερημίτης στο… Πεκίνο (2021), Ownbook
Ένα απέραντο, άπειρο Τίποτα (2021), Ownbook

Ένα απέραντο, άπειρο Τίποτα – Θεοχάρης Δουλάκης

Ένα απέραντο


Η απεραντοσύνη του τίποτα και της μοναξιάς περιβάλλει τους ήρωες τριών, φαινομενικά, ασύνδετων ιστοριών μεταξύ τους.
Η επιτακτική ανάγκη να βρουν ένα νόημα στη ζωή τους θα τους ωθήσει στην αμείλικτη αναζήτησή του πεπρωμένου τους.
Κάποιοι θα κυνηγήσουν το μέλλον τους και κάποιοι άλλοι το παρελθόν τους.
Μια μυστηριώδη φράση, παλιές φωτογραφίες και ένα άγριο τριαντάφυλλο θα γίνουν οι εμμονές τους που θα τους οδηγήσουν σε απρόσμενες συναντήσεις και αποκαλύψεις.
Απροσδόκητα θα ανταμώσουν τη λύτρωσή που μπορεί να κρύβεται σε ένα ξεχαρβαλωμένο παγκάκι, στη μπογιατισμένη επιφάνεια ενός μισογκρεμισμένου τοίχου ή ακόμη και στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς τους.

Μυθιστόρημα, Ownbook, 2021, 176 σελ.

Ερημίτης στο… Πεκίνο – Θεοχάρης Δουλάκης

Ερημίτης στο


Θεέ μου! σκέφτηκε. Πόσο δύσκολο είναι να χάνεις την αορατότητά σου και να υπομένεις τις ανθρώπινες ιδιαιτερότητες; Κι εσύ, ρε Άντον, δεν ήξερες ούτε να αγκαλιάζεις. Πώς θα χειριστείς τώρα αυτή την κατάσταση; Πιο εύκολο είναι να φτάσεις στο Πεκίνο παρά να ανοίξεις αυτήν την πόρτα.

Μυθιστόρημα, Ownbook, 2021, 156 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ownbook