Θεοχάρης Λιβιεράτος

Θεοχάρης Λιβιεράτος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Θεοχάρης Λιβιεράτος γεννήθηκε στη Πάτρα όπου ζει μέχρι και σήμερα.
Σπούδασε ιατρική κι ειδικεύθηκε στη καρδιολογία την οποία και ασκεί. Με το γράψιμο ασχολείται από τα φοιτητικά του χρόνια ως διέξοδο φυγής από την καθημερινότητα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σεναρίου και δημιουργικής γραφής.
Το 2011 το διήγημα «Μπες στο παιχνίδι» βραβεύτηκε με το Α’ βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό διηγήματος για πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς που διοργάνωσε το diavasame.gr. Το 2016 εκδίδεται το μυθιστόρημα του «Όλα μπορούν να συμβούν όχι κάπου αλλά κάποτε» (εκδόσεις Momentum). Το 2020 το θεατρικό του έργο «Φόνος στην πανσιόν Γαλήνη» βραβεύτηκε με το β’ βραβείο στον 39ο πανελλήνιο διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (ΠΕΛ). Την ίδια χρονιά το διήγημα του «Δύο πράσινα μάτια βραβεύτηκε με το α’ βραβείο στον 10ο διεθνή διαγωνισμό του eyelands και κυκλοφορεί σε συλλογή με όλα τα βραβευμένα διηγήματα με τίτλο «Αριθμοί» από τις Παράξενες Μέρες. Ασχολείται επίσης με τη συγγραφή σεναρίων.
Μυθιστορήματα
Όλα μπορεί να συμβούν όχι κάπου αλλά κάποτε (2016), Momentum

Διηγήματα
Υπεράνω πάσης υποψίας (2022), Παράξενες Μέρες

Υπεράνω πάσης υποψίας – Θεοχάρης Λιβιεράτος

Υπεράνω


Πέντε αστυνομικά διηγήματα του Θεοχάρη Λιβιεράτου.

Ποτέ τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται πως είναι. Ένας νεαρός βρίσκει ένα πρωτότυπο τρόπο για να εκδικηθεί την κοπέλα του, που τον εγκατέλειψε για κάποιον άλλον. Η οικογενειακή ζωή μιας γυναίκας απειλείται όταν το ένοχο παρελθόν της επιστρέφει. Πρέπει να πάρει αποφάσεις προτού είναι αργά… Ένας εμπορικός αντιπρόσωπος ηλεκτρονικών ειδών παίρνει στο αυτοκίνητο του έναν άγνωστο άνδρα, που του κάνει ωτοστόπ. Στη διαδρομή ανακαλύπτει ότι πρόκειται για έναν επικίνδυνο άνθρωπο… Η ζωή μιας αυτόπτου μάρτυρος δολοφονίας βρίσκεται σε κίνδυνο, όταν αναγνωρίζει τον δολοφόνο… Ένας άνεργος νεαρός στα πρόθυρα της απόγνωσης κλέβει μια τσάντα γεμάτη λεφτά από ένα νεκρό άνδρα. Και μπλέκει σε περιπέτεια όταν ανακαλύπτει ότι ο άνδρας δεν ήταν νεκρός…

Διηγήματα, Παράξενες Μέρες, 2022, 166 σελ.

Όλα μπορεί να συμβούν όχι κάπου αλλά κάποτε – Θεοχάρης Λιβιεράτος

Όλα μπορεί


Ο Ιάσονας Πολίτης, συγγραφέας ιστοριών μυστηρίου και φαντασίας, ζει την ιδανική σχέση με μια όμορφη γυναίκα. Μια μέρα όλα αλλάζουν. Ξεφυλλίζοντας την πρωινή εφημερίδα, πληροφορείται ότι βρέθηκε δολοφονημένος στο σπίτι του. Ύποπτοι για τη δολοφονία είναι άτομα άγνωστα σε εκείνον. Το σοκ γίνεται μεγαλύτερο όταν διαπιστώνει ότι η εφημερίδα έχει ημερομηνία δύο μέρες μετά.
Από τον φίλο του Μιχάλη που είναι φυσικός, μαθαίνει ότι με βάση την κβαντική θεωρία τα μελλοντικά γεγονότα επαληθεύονται μέσα σε δύο μέρες ή ακυρώνονται αν μεσολαβήσει κάποια απρόσμενη σύμπτωση. Διαθέτει, λοιπόν, δύο μέρες για να αποτρέψει τη δολοφονία του.

Πώς έπεσε στα χέρια του μια εφημερίδα με μελλοντική ημερομηνία; Γιατί δύο άγνωστοι θέλουν να τον δολοφονήσουν; Συναρπαστικό μυθιστόρημα με αφηγηματικό πλέγμα την κβαντική και τις παράλληλες πραγματικότητες, με δράση ασθμαίνουσα μέχρι το τέλος – όπου όλα μπορούν να συμβούν.

Μυθιστόρημα, Momentum, 2016, 236 σελ.

Πηγές: Biblionet, Παράξενες Μέρες, Momentum