Θεολόγος Δημητριάδης

Ελληνες λογοτέχνες

Ο Θεολόγος Δημητριάδης γεννήθηκε στο Πυθαγόρειο Σάμου το 1977.
Αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Σάμου και ακολούθησε σπουδές Ηλεκτρολόγου Μηχανικού στην Ουαλία.
Το 2000 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του πάνω στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην Αγγλία.
Με εξαίρεση τη στρατιωτική θητεία του, από το 2000 κι έπειτα ζει και εργάζεται στο εξωτερικό (Αγγλία, Ισπανία, Ρουμανία).
Από το 2011 αρθρογραφούσε σε ιστόστοπο για τον κινηματογράφο (www.moviebox.gr), ενώ άρθρα του πάνω στην 7η τέχνη έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό “Απόπλους”.
Το μυθιστόρημα “Η εξαφάνιση των ελεφάντων” είναι το πρώτο του βιβλίο.

Η εξαφάνιση των ελεφάντων – Θεολόγος Δημητριάδης
Ένα παραμύθι
Ο Στέλιος, μετανάστης στο Βουκουρέστι, βαδίζει στο χείλος ενός αλλιώτικου γκρεμού. Ο γάμος του με την Αλίνα καταρρέει. Παρότι εξακολουθούν να μοιράζονται την ίδια στέγη, έχουν καταντήσει δυο ξένοι. Ωστόσο δεν είναι έτοιμος να παραδώσει τα όπλα. Πάνω στο υφάδι μιας κοινωνίας που παραπαίει, ξανακλώθει τη δική του ιστορία, ενάντια σε κείνη που κάποτε του όρισε η μοίρα. Βάζοντας σε ισχύ το «διαβολικό» του σχέδιο, θα αιχμαλωτίσει το χρόνο, θα δαμάσει τα μυστικά του, θα ταξιδέψει στο χθες προσπαθώντας να αλλάξει τη στιγμή που έφερε τα πάνω κάτω στη ζωή του. Μέσα από την αναζήτηση της τραυματισμένης αγάπης, ο Έλληνας μετανάστης θα ανακαλύψει πολύ περισσότερα από εκείνα που αρχικά υπολόγιζε.
Ένα παραμύθι για ενήλικες αναγνώστες, μια τομή στις σχέσεις των ανθρώπων με φόντο την κοινωνία που διαρκώς απειλεί να απογυμνώσει τα μέλη της από την ανθρωπιά τους, και ταυτόχρονα μια ενδοσκόπηση στις τρικυμιώδεις συγκρούσεις του ανθρώπου με τον ίδιο του τον εαυτό.

Μυθιστόρημα, Γαβριηλίδης, 2018, 384 σελ.

Μυθιστορήματα
Η εξαφάνιση των ελεφάντων (2018), Γαβριηλίδης

Πηγές: BIBLIONET, Εκδόσεις Γαβριηλίδης