Θοδωρής Μαραντίδης

Θοδωρής Μαραντίδης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Θοδωρής Μαραντίδης (Σκηνοθέτης – Σεναριογράφος) γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία.
Το 1993 άρχισε να ασχολείται με την 7η τέχνη. Η πρώτη ταινία του, “ΨΥΧΕΔΕΛΙΑ”, (μικρού μήκους) σε σενάριο επίσης δικό του βραβεύτηκε με τρίτο πανελλήνιο βραβείο στο FILM FESTIVAL Λάρισας και Πάτρας αντίστοιχα, το 1996.
Έπειτα μετά από χρόνια με την υποστήριξη (παραγωγή) του συλλόγου Σαρακατσάνων Ν. Θεσσαλονίκης φέρνει σε υλοποίηση μία ιστορική αναπαράσταση της ζωής του ήρωα Αντώνη Κατσαντώνη. Η ταινία η “ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ” παρουσιάστηκε το 2019 στο Ευρωκοινοβούλιο και βραβεύτηκε. Επικροτήθηκε από όλους τους εκπροσώπους των κρατών και προσκεκλημένων αυτών. Έπειτα προβλήθηκε σε τοπικούς κινηματογράφους της Θεσσαλονίκης.
Η τελευταία ταινία μικρού μήκους “ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ” βραβεύτηκε στο ΔΙΕΘΝΗ FILM FESTIVAL της Αθήνας το 2021 καθώς και στο ΔΙΕΘΝΕΣ CLAPPERBOARD GOLDEN FESTIVAL της Βραζιλίας (Σάο Πάολο). Έχει συνεργαστεί με τον σύνολο των τηλεοπτικών διαύλων πανελλήνιας εμβέλειας.
Παιδική λογοτεχνία
Τα Χριστούγεννα του Ρομπολόμπο (2022), Bookguru.gr

Τα Χριστούγεννα του Ρομπολόμπο – Θοδωρής Μαραντίδης

Τα Χριστούγεννα


Μέσα από τα παραμύθια αποδεικνύεται ότι η ιδιαιτερότητα δεν αποτελεί ελάττωμα και ότι η εξωτερική εμφάνιση δεν πρέπει να αποτελεί κριτήριο και να οδηγεί σε κοινωνικό αποκλεισμό. Το παραμύθι ασχολείται με ένα καλικάντζαρο λίγο διαφορετικό από τους άλλους…. Παρ’ όλα αυτά όμως η διαφορετικότητα του, κρύβει ένα μυστικό….

Εικονογράφηση: Βασιλική-Μαρία Σιδηροπούλου

Παιδική λογοτεχνία, Bookguru.gr, 2022, 30 σελ.

Πηγές: Biblionet, Bookguru.gr