Θωμαή Σίσκου

Θωμαή Σίσκου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Θωμαή Σίσκου γεννήθηκε στη Λάρισα.
Σπούδασε Πληροφορική και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή. Παράλληλα ασχολείται με την αργυροχρυσοχοΐα και συμμετέχει σε πολιτιστικές δράσεις.
Από παιδί πήγαινε σε εργαστήρια ηθοποιΐας και δημιουργίας κοσμημάτων, άκουγε μουσική και διάβαζε μανιωδώς κόμικ. Τώρα γράφει τις φανταστικές ιστορίες που είχε πλάσει μικρή.
Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
Οι φίλοι από απέναντι (2023), Εκδόσεις Άνω Τελεία

Οι φίλοι από απέναντι – Θωμαή Σίσκου

Οι φίλοι


Όλα κυλούν ξέγνοιαστα στη ζωή της Άννυς, μέχρι την ημέρα που μαθαίνει από τους γονείς της πως θα μετακομίσουν σε άλλη πόλη και έρχονται τα πάνω κάτω. Πώς θα αποχωριστεί τους φίλους και την αγαπημένη της γιαγιά; Τι θα συναντήσει στο καινούργιο σχολείο;

Στη νέα της γειτονιά, ο μυστηριώδης κύριος με τα αμέτρητα βιβλία και το άγνωστο ζευγάρι που συναντιέται με τον πατέρα της θα βάλουν το κορίτσι σε μια απρόσμενη περιπέτεια. Παράλληλα η κυρία Γεωργία, η οποία μοιάζει με τη γιαγιά της, χρειάζεται επειγόντως βοήθεια, αλλά και ο Αχμέτ ενθάρρυνση γιατί δεν διαβάζει πια.

Η μετακόμιση θα αποδειχτεί μόνο η αρχή μιας διαδρομής γεμάτης απρόσμενες εμπειρίες για τη μικρή κατσαρομάλλα και τους… φίλους από απέναντι!

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Εκδόσεις Άνω Τελεία, 2023, 82 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Άνω Τελεία