Τίνα Α. Μιχαηλίδου

Τίνα Α. Μιχαηλίδου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Παναγιώτα Α. Μιχαηλίδου -ή όπως αλλιώς την φωνάζουν από μωρό Τίνα Α. Μιχαηλίδου- κατάγεται από την Λευκωσία της Κύπρου, έχει μεγαλώσει στην Αθήνα, είναι απόφοιτη του Αρσάκειου Ψυχικού και έχει σπουδάσει στο ΕΚΠΑ Κοινωνική Θεολογία και Θρησκειολογία και έχει τελειώσει τη σχολή ΔΙΕΚ Βοηθός Νοσηλευτή στην Ειδικότητα των Ειδικών Παθήσεων (Νευρολογία-Ψυχιατρική).
Τα τελευταία χρόνια γράφει για σχέσεις, κυρίως όμως για χωρισμούς μέσα από τις δικές της εμπειρίες στο προσωπικό της site Ex’s Ghost By Tina A. Michaelidou, αλλά και μέσα από άλλα site ή έντυπα.
Νουβέλες
Και μη χειρότερα (2020), 24 γράμματα
Και στα Καλύτερα! (2023), 24 γράμματα

Αυτοβελτίωση-Ημερολόγια-Σημειωματάρια-Συμβουλευτική
Ερωτευτείτε καταλλήλους & όχι ακαταλλήλους (2021), Υδροπλάνο
Του (α)κατάλληλου το χάλι… το ποδοπάτησα με χάρη! (2022), Διάνοια
Η βίβλος των χωρισμένων γυναικών (2023), Διάνοια

Και στα Καλύτερα! – Τίνα Α. Μιχαηλίδου

Και σταΑπό το «Και μη χειρότερα!» στο «Και στα καλύτερα!»


Το Πριν!
«Η κατάθλιψη όμως είχε χτυπήσει κόκκινο κι εγώ είχα πιάσει τότε πάτο. Κοιτούσα το ταβάνι σαν χαμένη, συνέχεια έκλαιγα και κοιμόμουν με τις ώρες…»
Το Μετά!
«Η ανάμνηση του Δημήτρη είχε φύγει, ήταν πλέον φάντασμα και παρελθόν σαν να τον είχα ξορκίσει. Ναι μεν φοβόμουν, αλλά δίπλα στον Γιάννη ένιωθα και νιώθω μια ασφάλεια που είχα χρόνια να την νιώσω…»
Το «Και στα Καλύτερα!» που είναι η συνέχεια του Best Seller (Νοέμβριος 2022) «Και μη Χειρότερα!» βλέπουμε τις 11 Ηρωίδες μου και τους 11 πρώην τους να έχουν αλλάξει ριζικά ως προς το καλύτερο.
Άλλωστε, ποτέ κανείς δε μένει στάσιμος σε έναν πρώην και σε έναν χωρισμό, η ζωή προχωράει και τα καλύτερα κάποια στιγμή έρχονται χωρίς πίεση απλά με μαγικό τρόπο.
Και όπως λέει μια από τις Ηρωίδες:
«Να χαμογελάς πάντα αληθινά, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές σου, διότι σου αξίζει και γιατί σου πάει!!!»

Νουβέλα, 24 γράμματα, 2023, 178 σελ.

Η βίβλος των χωρισμένων γυναικών – Τίνα Α. Μιχαηλίδου

Η βίβλος


«Ναι, το γνωρίζω από πρώτο χέρι: ο χωρισμός είναι ένας μικρός θάνατος που σε κάνει να μαραζώνεις όλη μέρα, να κοιτάς το ταβάνι και να περιμένεις -πότε στο καλό- θα ξεπεράσεις τον πρώην σου». Η «Βίβλος των Χωρισμένων Γυναικών!» είναι για εσένα που παλεύεις να ξεπεράσεις με δυσκολία και πόνο τον Mr.Ex, είναι για εσένα που βρίσκεις δύναμη και που χαμογελάς σε κάθε δύσκολη στιγμή σου και πατάς κάτω όλα εκείνα που σε πονάνε σε σχέση με τον πρώην σου. Μην στεναχωριέσαι για το παρελθόν σου, χαμογέλα και όλα θα πάνε καλά!!!

Συμβουλευτική, Διάνοια, 2023, 126 σελ.

Του (α)κατάλληλου το χάλι… το ποδοπάτησα με χάρη! – Τίνα Α. Μιχαηλίδου

Του (α)κατάλληλου


Πώς θα ήταν η ζωή σου αν μέσα από ένα Σημειωματάριο έβλεπες και διάβαζες διάφορα quotes για πρώην, νυν, χωρισμούς και εσύ παράλληλα κατέγραφες τα δικά σου συναισθήματα;
Πώς θα σου φαινόταν κάθε φορά που έχεις την ανάγκη να εκφραστείς να πιάνεις στα χέρια σου το Σημειωματάριο, να βρίσκεις δύναμη, να χαμογελάς αληθινά, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές σου;
Oι χωρισμοί άλλωστε δεν είναι πάντα ανώδυνοι, είναι και επώδυνοι. Σημασία έχει εμείς να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και να σταθούμε ξανά στα πόδια μας.
Ετοιμάσου λοιπόν να ζήσουμε μαζί αυτό το υπέροχο ταξίδι, συντροφιά με το Σημειωματάριό μου και την καταγραφή των συναισθημάτων σου, παρέα με τα quotes μου.
Και μην ξεχνάς πως πρέπει να πάντα να χαμογελάς αληθινά, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές σου, διότι σου αξίζει και γιατί σου πάει!!!

Αυτοβελτίωση, Σημειωματάριο, Διάνοια, 2022, 152 σελ.

Ερωτευτείτε καταλλήλους & όχι ακαταλλήλους – Τίνα Α. Μιχαηλίδου

ΕρωτευτείτεΗμερολόγιο 2022


Πώς θα ήταν η ζωή σου αν μέσα σε ένα Ημερολόγιο έβλεπες και διάβαζες διάφορα quotes για πρώην και χωρισμούς και εσύ κατέγραφες τα συναισθήματά σου; Πώς θα σου φαινόταν κάθε φορά που ξυπνάς να πιάνεις στα χέρια σου το Ημερολόγιο και να βρίσκεις δύναμη, για να χαμογελάς, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές σου; Οι χωρισμοί δεν είναι πάντα ανώδυνοι, είναι και επώδυνοι πολλές φορές. Σημασία έχει όμως εμείς να βρίσκουμε δύναμη και να στεκόμαστε ξανά στα πόδια μας. Ετοιμάσου να ζήσουμε μαζί αυτό το υπέροχο ταξίδι, συντροφιά με το Ημερολόγιο και την καταγραφή των συναισθημάτων σου, παρέα με τα quotes μου. Και μην ξεχνάς ποτέ αυτό που λέω: «Να χαμογελάς πάντα αληθινά, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές σου, διότι σου αξίζει και σου πάει».

Ημερολόγιο, Υδροπλάνο, 2021

Και μη χειρότερα – Τίνα Α. Μιχαηλίδου

Και μη


11 γυναίκες τελείως άγνωστες μεταξύ τους έχουν κάτι κοινό:

Έχουν ξεπεράσει σε χρόνο ρεκόρ τους πρώην τους και όλες τους με κόκκινο κραγιόν έχουν γράψει ένα quote που τις αντιπροσωπεύει στο καθρέπτη του δωματίου τους.

Μόνο μια ιστορία έχει άσχημο τέλος που το ακούμε σε καθημερινή βάση και δε θέλουμε ποτέ να τη ζήσουμε.

Νουβέλα, 24 γράμματα, 2020, 104 σελ.

Πηγές: Biblionet 24 γράμματα, Υδροπλάνο, Διάνοια