Τίνα Μπαρμπάτσαλου

Τίνα Μπαρμπάτσαλου

Ελληνες λογοτέχνες
H Τίνα Μπαρμπάτσαλου γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1986.
Έκτοτε, προσπαθεί να συμφιλιωθεί με το ότι τα Τρίκαλα είναι πιο κοντά στο διάστημα, παρά στη θάλασσα και με το ότι δεν μπορεί να σκιτσάρει κόμικς. Κάπου κοντά στο 1993, συνειδητοποίησε ότι μπορεί να συγγράψει, και έτσι άρχισε ένα ταξίδι από ανολοκλήρωτα μυθιστορήματα, στίχους, αρθρογραφία σε portals (mindthetrap.gr, IforInterview), papers και μια διδακτορική διατριβή. Μεγάλωσε στα Τρίκαλα, σπούδασε στη Σάμο και στην Πορτογαλία και το 2018 επέστρεψε στην Αθήνα, όπου εργάζεται ως SecDevOps Engineer. Οι Περιπλανώμενοι (Σε γκρεμισμένους κόσμους) είναι το πρώτο της μυθιστόρημα, με επιρροές από κλασικούς και νεότερους συγγραφείς του φανταστικού. Όταν δεν γράφει κάτι ή δεν βασανίζεται πίσω από ένα Linux terminal, ενθουσιάζεται με οτιδήποτε καινούριο μπορεί να κάνει (διάβασμα, ζωγραφική, κηροπλαστική, κατασκευή κοσμημάτων, προγραμματιστικά projects, μουσική).
Μυθιστορήματα
Περιπλανώμενοι (2022), Εκδόσεις Βάρδος

Περιπλανώμενοι – Τίνα Μπαρμπάτσαλου

ΠεριπλανώμενοιΣε γκρεμισμένους κόσμους 1


Στον πλανήτη Οτράντο, αρκετό καιρό μετά την καταστροφή της Γης, οι εμφύλιοι πόλεμοι μάστιζαν ό,τι απέμεινε από την ανθρωπότητα. Το Καθεστώς των Κλέιτον έφερε την πολυπόθητη ειρήνη, καταλύοντας την τεχνολογία και oποιονδήποτε νεοτερισμό ως πηγές όλων των δεινών.

Οποιαδήποτε απόπειρα αναστήλωσής τους τιμωρείται με θάνατο και η αναζήτηση γνώσης από πηγές πέραν των επιτρεπόμενων από το Καθεστώς είναι απαγορευμένη. Χρόνια μετά, η πρώτη επανάσταση των Αιρετικών -ανθρώπων που είχαν κοινωνήσει την Αρχή του Χάους και είχαν αναπτύξει υπερφυσικές ικανότητες- πνίγηκε στο αίμα.

Στο σήμερα, η Σέφη Λέιβετζ, μηχανικός και επισκευάστρια παλιών τεχνουργημάτων, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια κατάσταση η οποία θα αλλάξει τη ζωή της ριζικά. Θα ακολουθήσει την πορεία για την οποία προορίζεται; Πώς θα διαμορφωθεί ο Κόσμος από τις αποφάσεις της;

Μυθιστόρημα Δυστοπικής Φαντασίας

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Βάρδος, 2022, 178 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Βάρδος

Please wait...