Αντωνία Λαλούση

Ελληνες λογοτέχνες
Η Αντωνία Λαλούση γεννήθηκε στην Καλαμάτα.
Σπούδασε Βιολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
Το πρώτο της βιβλίο, “Ακροβατώντας στο χτύπο της καρδιάς” είναι εμπνευσμένο από της αγάπη της για τον τενόρο Πιέρο Μπαρόνε που μέσα από τη μουσική του της δημιούργησε πρωτόγνωρα συναισθήματα κάνοντάς της να αγαπήσει την Ιταλία και τα ιταλικά.
Η σταδιακή μετάβαση από την αναγνωστική σφαίρα του ρομαντικού στα μυστήρια και τις περιπέτειες της αστυνομικής λογοτεχνίας την οδήγησε στη συγγραφή του νέου της βιβλίου, με τίτλο «Η πτώση», που αποτελεί ένα κράμα αστυνομικού και ρομαντικού μυθιστορήματος.
Πιστεύει πως, ενώ γράφεις ένα βιβλίο, μπορείς να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου και να ψυχογραφήσεις πιο εύστοχα τους γύρω σου.
Κάθε συγγραφική απόπειρα είναι γι’ αυτήν ένα νέο ταξίδι, με αρχηγούς τους ήρωες των βιβλίων της, οι οποίοι καθορίζουν την εξέλιξη της εκάστοτε ιστορίας.

Ακροβατώντας στο χτύπο της καρδιάς – Αντωνία Λαλούση

Όταν ήταν μικρή η γιαγιά της τής έλεγε: “Κοριτσάκι μου να θυμάσαι πως όσους άντρες κι αν γνωρίσεις στη ζωή σου ένας είναι αυτός που θα σε κάνει να λάμπεις από ευτυχία. Δε θα είναι ούτε δύο ούτε τρεις. Ένας θα είναι. Το άλλο σου μισό. Το συμπλήρωμα της ύπαρξής σου. Η ανάσα σου. Η καρδιά σου. Αυτό είναι ο έρωτας. Αυτή είναι η πραγματική αγάπη…”
Τα λόγια αυτά χαράχθηκαν στην ψυχή της Μελίτας και κρύφτηκαν βαθιά μέσα της. Ποτέ της, όμως, δεν έδινε ιδιαίτερη σημασία στον έρωτα. Η καρδιά της χτυπούσε με γρήγορο ρυθμό μόνο από φόβο. Ο έρωτάς της ήταν τα ιταλικά γι’ αυτό και επέλεξε να σπουδάσει ιταλική φιλολογία. Το αίσθημα της υποχρέωσης την οδήγησε στον αρραβώνα με τον Αλέξανδρο, έναν νέο, όμορφο και πλούσιο καθηγητή μαθηματικών. Έπεισε τον εαυτό της πως ήταν ο ιδανικός άντρας γι’ αυτήν. Όταν όμως μπει στη ζωή τους ο ταλαντούχος και άριστος μαθητής Πιέρο Παλλάντε, τότε τα λόγια της γιαγιάς της θα βγουν στην επιφάνεια εκτοξεύοντας στα ύψη τους χτύπους της καρδιάς της…

Μυθιστόρημα, Ιδιωτική Έκδοση, 2017, 370 σελ.

Η πτώση – Τόνια Λαλούση

Έγκλημα, έρωτας, μυστήριο
Δύο άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι χάνουν την ίδια στιγμή τη συνέχειά τους. Λίγα χρόνια μετά η ζωή τούς φέρνει αντιμέτωπους. Ο Πέτρος Δεληγιάννης, ένας αυστηρός εγκληματολόγος που βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του, συναντά την Άννα Ηλιοπούλου, μια τολμηρή αστυνομικό που διεκδικεί μια ακόμη ευκαιρία στη ζωή. Αυτή θα γοητευτεί από τον έξυπνο, απόλυτο και ακλόνητο χαρακτήρα του ενώ αυτός θα προσπαθεί να της αντισταθεί, δίνοντας μάχες με τον εαυτό του για να ξεφύγει από τα δεσμά των φόβων του. Θα συνεργαστούν για να εξιχνιάσουν το θάνατο μιας εικοσιδιάχρονης φοιτήτριας. Η γνωριμία τους θα σημάνει γι’ αυτούς ένα νέο μέλλον ή την απόλυτη ένωση με το παρελθόν τους; Θα μπορέσουν ν’ αντέξουν την αλήθεια; Μια ιστορία μυστηρίου, γεμάτη ανατροπές, πάθος και έρωτα.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2018, 392 σελ.

Μυθιστορήματα
Ακροβατώντας στο χτύπο της καρδιάς (2017), Ιδιωτική Έκδοση
Η πτώση (2018), Εκδόσεις Πηγή

Πηγές: BIBLIONET, Εκδόσεις Πηγή

99 views