Β. Χαλκιά

Ελληνες λογοτέχνες
Η Β. Χαλκιά γεννήθηκε στον Πειραιά.
Είναι πρώην Σύμβουλος Ταξιδιωτικών Υπηρεσιών και νυν Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Αυτογνωσίας, στην Ψυχαναλυτική Προσέγγιση, απόφοιτος της Συμβουλευτικής, από το τμήμα Ψυχολογίας του Ελληνοβρετανικού. Το συγγραφικό της έργο ξεκίνησε με πρώτο της διήγημα, την «ΙΣΑΒΕΛΛΑ», που εκδόθηκε και κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2015 και έκτοτε αποτελεί μέλος της «Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών». Πιστή φίλη των ταξιδιών και της παρατήρησης, του Κόσμου και της Ζωής, συνεχίζει να μαθαίνει μέσα από τη γνώση, τη μελέτη και την αναζήτηση, διατηρώντας τον εαυτό της στην πρωταρχική θέση !

Ισαβέλλα – Β. Χαλκιά
Ένα κορίτσι γεννιέται στην Ελλάδα του κοντινού νοσταλγικού παρελθόντος. Τα παιδικά της χρόνια σημαδεύονται από απάνθρωπες συμπεριφορές και συγκλονιστικά γεγονότα που αφήνουν βαθιά τα αποτυπώματά τους στην παιδική ψυχή. Η πορεία προς την ενηλικίωση θα είναι μια μακρά διαδρομή αναζήτησης της αγάπης που τόσο στερήθηκε και τόσο έχει ανάγκη.

Στις σελίδες αυτού του ψυχογραφικού διηγήματος επιχειρείται μία ενδοσκόπηση του φαινομένου της παιδικής και εφηβικής κακοποίησης. Πίσω από τη λογοτεχνική αφήγηση ξεδιπλώνεται ένα εγχειρίδιο αντιμετώπισης του ανθρώπινου πόνου με τους όρους της επιστήμης της ψυχικής υγείας.

Διηγήματα, Andy’s Publishers, 2015, 210 σελ.

Περιπλανήσεις της καρδιάς – Β. Χαλκιά

Μικρή ποιητική συλλογή, δοκίμια και σκέψεις


Με της ψυχής μου τα μάτια,
ακολουθώντας το φωτεινό μονοπάτι της Γνώσης,
ανακάλυψα έναν απέραντο κήπο γεμάτο ζωντάνια,
αισθήσεις, χρώματα και φώς.

Όμως παρότι το ένα μετά το άλλο άρχισαν να παίρνουν θέση πάνω στα καλογυαλισμένα ράφια του μυαλού μου,
που επιθυμώ βαθύτατα να γεμίσω,
κάθε φορά όλο και κάτι συμβαίνει για να μου υπενθυμίσει πως “έν οίδα, ότι ουδέν οίδα”.
(απόσπασμα από την εισαγωγή της ποιητικής συλλογής)

Ποίηση, Andy’s Publishers, 2019, 140 σελ.

Η σονάτα των ψυχών – Β. Χαλκιά

Ένας διαφορετικός κόσμος


Στη Σμύρνη του 1922 ένα νεαρό ζευγάρι Ελλήνων και τα δύο ανήλικα παιδιά τους παλεύουν να ξεφύγουν από τη φωτιά και τον θάνατο τρέχοντας προς ένα άγνωστο και αβέβαιο μέλλον.

Μέσα από τα μάτια της σοφής μαμάς-Αλκμήνης ξετυλίγεται η ιστορία μιας οικογένειας με εναρκτήριο σημείο την καταστροφή της Σμύρνης. Μια καταστροφή που ήταν το τέλος για πολλές ζωές αλλά και έννοιες του σύγχρονου Ελληνισμού. Όμως η απώλεια δεν είναι ένα αδιέξοδο. Γίνεται το ορόσημο για κάτι νέο που ξεκινά, γίνεται το σημείο που κάθε άνθρωπος θα αποφασίσει όχι το αν, αλλά το πώς θα συνεχίσει παραπέρα.

Μέσα από την αφήγηση πλέκεται μια πραγματεία για την αντιμετώπιση της απώλειας, όποια κι αν είναι αυτή: θάνατος, χωρισμός, απουσία. Κάθε τέτοιο γεγονός, κάθε ψυχή αυτού του κόσμου δεν είναι μια τυχαία παρουσία, είναι μια νότα στην αέναη μελωδία της Ζωής και της Ύπαρξης. Είναι ένα κομμάτι από την “Σονάτα των Ψυχών”.

Μυθιστόρημα, Andy’s Publishers, 2019, 397 σελ.

Μυθιστορήματα
Η σονάτα των ψυχών (2019), Andy’s Publishers

Διηγήματα
Ισαβέλλα (2015), Andy’s Publishers

Ποίηση
Περιπλανήσεις της καρδιάς (2019), Andy’s Publishers

Πηγές: Biblionet, Andy’s Publishers