Βαγγέλης Νάστος

Βαγγέλης Νάστος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Βαγγέλης Νάστος γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1984.
Το 2001, αποφοίτησε από το Ενιαίο Λύκειο Αμυνταίου και συνέχισε τις σπουδές του στο Τμήμα Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αν κι από μικρός ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και την μουσική, μετά τη ενηλικίωσή του γρήγορα κατάλαβε πως αυτό που τον γέμιζε περισσότερο ήταν η συγγραφή. Η ιδέα μιας όμορφης ιστορίας αναζωπύρωσε τη φλόγα που σιγόκαιγε μέσα του και μέρες μετά, χαμένος ανάμεσα σε αράδες από λέξεις, συνειδητοποιούσε με χαρά ότι αυτό ήταν που πάντα ήθελε να κάνει. Το μυθιστόρημα “Ο χορός των κυμάτων” (2014) είναι το δεύτερο μυθιστόρημα του, καθώς προηγήθηκαν τα “Τυχερά Μονοπάτια” (2012), ενώ ένα εκτενές του διήγημα με τίτλο “Στο πανηγύρι”, φιλοξενείται στο συλλογικό έργο “Αμύνταιο: Συντηρητές μνήμης”.

Τυχερά μονοπάτια – Βαγγέλης Νάστος

Τυχερά μονοπάτια


“Η τύχη. Αυτή τα ορίζει όλα. Κινεί τα αόρατα νήματα με τα οποία μας έχει δεμένους κι εμείς ανταποκρινόμαστε πειθήνια. Χωρίς αρνήσεις. Χωρίς αντιστάσεις. Υποταγμένοι στο θέλημά της, απαξιώνουμε κάθε σχέδιο, κάθε αγώνα και όνειρο που κάναμε όταν, εθελοτυφλώντας, πιστέψαμε σε μια ανυπόστατη αυτοτέλεια.
Η τύχη έπαιξε αναιδώς και με τη δική μου ζωή. Και δυστυχώς ξέρω ότι, όσο ζω, το τέλος της ενασχόλησής της με μένα δε θα μπορέσει ποτέ να γραφτεί με σιγουριά.
Θα συναντηθούν τυχαία. Ο Νίκος είναι επιτυχημένος συγγραφέας κι η Χριστίνα κόρη του πλουσιότερου ανθρώπου της περιοχής. Θα ερωτευτούν παράφορα. Η τύχη, όμως, έχει άλλα σχέδια γι’ αυτούς. Ένα βράδυ είναι ικανό να αλλάξει τα πάντα. Η ζωή της Χριστίνας κινδυνεύει κι όλα δείχνουν χαμένα, εκτός κι αν ο Νίκος φέρει σε πέρας μια αποστολή που του ανατίθεται. Μια αποστολή διαφορετική, σχεδόν απόκοσμη. Η μοίρα του μπλέκει με αυτή του γνωστού εισαγγελέα από τη Θεσσαλονίκη, του Ανδρέα Μιρό. Θα ταξιδέψει πίσω στο χρόνο, θα πρσπαθήσει να αλλάξει όσα συνέβησαν. για να μπορέσει να πάρει πίσω την παλιά του ζωή.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις iWrite, 2012, 272 σελ.

Ο χορός των κυμάτων – Βαγγέλης Νάστος

Ο χορός των κυμάτων


Ιούνιος 1975. Πέντε έφηβοι ορκίζονται να αλλάξουν τον κόσμο.
Νοέμβριος 2003. Πέντε άνδρες, έχουν στα χέρια τους μια απόρρητη και άκρως επικίνδυνη πληροφορία. Η απόφαση αυτονόητη, βαθιά χαραγμένη στην ίδια τους την ύπαρξη: Μία ζωή για τριακόσιες χιλιάδες ζωές. Λίγο πριν αναλάβουν δράση, στην ομάδα προστίθεται, ακούσια στην αρχή, ένας ακόμα, αποφασισμένος να συνδράμει μέχρι τέλους.
Νοέμβρης 2010. Ο φόνος του ενός από τους έξι, τους βυθίζει στη θλίψη. Ο φόνος του δεύτερου, προξενεί οργή και φόβο στους τέσσερις που μένουν πίσω. Κάποιος γνωρίζει για την απόφαση που εφτά χρόνια πριν στιγμάτισε τις ζωές τους και ζητάει εκδίκηση.
Τα φαντάσματα του παρελθόντος επιστρέφουν για να στοιχειώσουν το παρόν και το αβέβαιο μέλλον τους. Η παλιά ομάδα θα προσπαθήσει να ανασυνταχθεί, όμως κάποιος άλλος, πλέον, ορίζει τις κινήσεις του παιχνιδιού.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Φυλάτος, 2014, 440 σελ.

Μυθιστορήματα
Τυχερά μονοπάτια (2012), Εκδόσεις iWrite
Ο χορός των κυμάτων (2014), Εκδόσεις Φυλάτος

Διηγήματα
Στο πανηγύρι

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Φυλάτος, Εκδόσεις iWrite