Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ελληνες λογοτέχνες


Έρωτας στα χρόνια της κρίσης
Ο Αντώνης Παπάζογλου ένιωσε ερωτευμένος στα εβδομήντα του χρόνια όταν εμφανίστηκε ξαφνικά στη ζωή του η Τριάδα! Ήρθε αναπάντεχα, χωρίς να το περιμένει, μπήκε στο αφύλαχτο σπίτι της ψυχής του και το κούρσεψε!
Στην αρχή νόμισε ότι ήταν ένα παιχνίδι, μια σύμπτωση, ένα απλό περιστατικό που τον διασκέδαζε, αλλά τώρα ήταν σίγουρος ότι είχε μπλεχτεί στα δίχτυα μιας απέραντης αγάπης και ενός παράφορου πάθους που τον τρέλαινε και τον ξανάνιωνε!
Καθώς περπατούσε στην παραλία, ξεδίπλωνε την ιστορία της γνωριμίας του με την Τριάδα και η καρδιά του χτυπούσε δυνατά. Μπροστά προχωρούσαν η γυναίκα και η κόρη του, που σπούδαζε στο Λονδίνο, λέγοντας τα δικά τους, καθώς το περιβάλλον προσφερόταν για αναψυχή, ηρεμία και ενδοσκόπηση. Είχε έρθει στο Λονδίνο για ένα επιστημονικό συνέδριο ουρολογίας και, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, το συνδύασε με τουρισμό και οικογενειακές υποχρεώσεις! Ίσως τα συνέδρια να γίνονται κυρίως γι’ αυτόν το σκοπό: με αφορμή την επιστημονική ενημέρωση, να μπορούν οι σύνεδροι να ικανοποιούν την κάθε ανθρώπινη προσωπική τους ανάγκη! ’λλος για να ξεφύγει από το στενό οικογενειακό περιβάλλον, άλλος για να γνωρίσει νέους τόπους, άλλος για να ξενοπηδήξει, άλλος για να κάνει δημόσιες σχέσεις και να κλείσει δουλειές με φαρμακευτικές εταιρείες! Αν ήξεραν οι ασθενείς ποια ήταν η πραγματική αιτία που ο γιατρός τούς συνιστούσε το συγκεκριμένο φάρμακο, δεν θα το έπαιρναν ποτέ!
Η γυναίκα του η Δανάη του έκανε νόημα να πάει κοντά τους και η κόρη του η Αιμήλια του φώναξε χαρούμενα: «Μπαμπά, έλα να δεις ένα φαινόμενο!».
Προχώρησε ανόρεχτα, αλλά, προσποιούμενος τον έκπληκτο, έφτασε κοντά τους, τις αγκάλιασε και κοιτούσε μαζί τους τα καράβια που ήταν κολλημένα στην άμμο και δεμένα με χοντρά παλαμάρια!

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Η βιογραφία του Τούρκου Πρωθυπουργού από έναν Έλληνα δημοσιογράφο.

Μυθιστορήματα
Έρωτας στα χρόνια της κρίσης (2015)

Βιογραφίες – Πολιτικά πρόσωπα
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (2015)

Πηγές: BIBLIONET, Εκδόσεις Όστρια, Εκδόσεις Κίνητρο