Βάγια Ψευτάκη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Βάγια Ψευτάκη γεννήθηκε στην Καβάλα και σπούδασε αγγλική φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Είναι μελετητής της μαγικής παράδοσης και ασχολείται ενεργά με ζητήματα νεοπαγανισμού και Wicca. Είναι στενός συνεργάτης του περιοδικού mystery όπου αρθρογραφεί τακτικά. Συμμετείχε στα συλλογικά έργα “Αναζητώντας τη Χαμένη Δύναμη” (2007), “Παράξενες Λατρείες” (2007) και “7 Βιβλία Μαγείας” (2007), ενώ για λογαριασμό των εκδόσεων Αρχέτυπο έχει μεταφράσει τα βιβλία “Wicca: Ο Απόλυτος Πρακτικός Οδηγός” (2008) του S. Cunningham, “Aradia: Το Ευαγγέλιο των Μαγισσών” (2009) του C.G. Leland, και “Αστρική Προβολή: Ο Πλήρης Οδηγός” (2009) του D. Tyson, όπως επίσης το κλασσικό μυθιστόρημα “Το Υφαντό του Βαμπίρ” (2010) της Suzy McKee Charnas (εκδ. Ars Nocturna). Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Ενυδρία – Βάγια Ψευτάκη
Μια περιπέτεια φαντασίας σε δυο κόσμους. Ένα σουρεαλιστικό ταξίδι από τον χαμένο ερωτισμό της καθημερινότητας, σ’ έναν εσωτερικό κόσμο ατελείωτης φαντασίας και περιπλάνησης.

Από την Ελλάδα του σήμερα στην παράδοξη Ενυδρία, ο αναγνώστης ακολουθεί την υπαρξιακή αναζήτηση για την επανένωση των αντιθέτων μιας ψυχής που, δίχως ταυτότητα, φύλο ή όνομα, χάθηκε ανάμεσα στις επιθυμίες και τους κανόνες. Η “Ενυδρία” είναι το πρώτο ολοκληρωμένο μυθιστόρημα της Βάγιας Ψευτάκη, ένα τολμηρό έργο με ζωντανή γραφή και υπόθεση εμπνευσμένη από τον αυθεντικό κόσμο των ονείρων.

“Μέσα στους μαύρους ωκεανούς της ψυχής κολυμπούν τα απωθημένα όνειρα της αληθινής μας ζωής. Βούτα, τόλμησε και γνώρισε τη σοφία τους. Αυτό έκανε η νεαρή συγγραφέας από την Καβάλα, φέρνοντας στην επιφάνεια ένα μανικό παραμύθι κατάλληλο για τη σύγχρονη ταλαιπωρημένη ψυχή”.
(www.metafysiko.gr)

“Πραγματικά ένα μοναδικό βιβλίο για ξεχωριστούς αναγνώστες! Ένα μυθιστόρημα με φρέσκο τρόπο γραφής που παντρεύει δημιουργικά το φανταστικό με την καθημερινή πραγματικότητα. Ένα νέο, διαφορετικό μυθιστόρημα dark fantasy από μια πολλά υποσχόμενη συγγραφέα”.
(Περιοδικό mystery)

Μυθιστόρημα, Ars Nocturna, 2011, 232 σελ.

Μυθιστορήματα
Ενυδρία (2011), Ars Nocturna

Συλλογικά έργα
Παράξενες λατρείες (2007), Αρχέτυπο
7 βιβλία μαγείας (2007), Αρχέτυπο
Αναζητώντας τη χαμένη δύναμη (2007), Αρχέτυπο

Μεταφράσεις
Scott Cunningham, Wicca (2008), Αρχέτυπο
Charles Godfrey Leland, Aradia (2009), Αρχέτυπο
Donald Tyson, Αστρική προβολή (2009), Αρχέτυπο
Suzy McKee Charnas, Το υφαντό του Βαμπίρ (2010), Ars Nocturna
Frederick R. Hamilton, Αντικλείδι και άλλες ιστορίες (2012), Λογείον

Πηγές: BIBLIONET, Ars Nocturna, Εκδόσεις Αρχέτυπο