Βάκη Θεοδοσίου

Βάκη Θεοδοσίου

2022 Ελληνες λογοτέχνες
Η Βάκη Θεοδοσίου γεννήθηκε στον Πειραιά.
Είναι φυσικός, με βασικές και μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία, κι έχει εργαστεί τα περισσότερα χρόνια στον τραπεζικό χώρο. Η παράλληλη ενασχόληση με μη κυβερνητικές οργανώσεις και πολιτιστικά ιδρύματα αποτελεί βασική της δραστηριότητα. Τα ενδιαφέροντά της, εκτός από τη λογοτεχνία, περιλαμβάνουν τη φωτογραφία και τη μουσική. Το πρώτο της βιβλίο, με τίτλο “Δεύτερη Ευκαιρία”, ήταν μια συλλογή διηγημάτων που στόχο είχε να μετατρέψει τις δυσκολίες της κρίσης σε νέες ευκαιρίες ζωής.
Μυθιστορήματα
Το σπίτι στην ανηφοριά (2022), Υδροπλάνο

Διηγήματα
Δεύτερη ευκαιρία (2013), Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Το σπίτι στην ανηφοριά – Βάκη Θεοδοσίου

Το σπίτι


Καλοκαίρι του 2016. Ένα νέο ζευγάρι, o Στέφανος και η Νεφέλη, κάνοντας μια βόλτα στα στενά της Ερμούπολης στη Σύρο, πέφτουν επάνω σ’ ένα παλιό ερειπωμένο σπίτι, ένα αρχοντικό. Μια ματιά είναι αρκετή. Μαγεύονται. Μια έντονη επιθυμία να το σώσουν από την κατάρρευση τούς κατακλύζει και τότε ένα όνειρο γεννιέται· να το αποκτήσουν. Μέσα στις τελευταίες δεκαετίες, πολλοί έζησαν εκεί κι εμείς αφουγκραζόμαστε τις ιστορίες τους που άλλοτε είναι πικρές κι άλλοτε γλυκές. Ένα σπίτι που σημάδεψε ζωές και κράτησε μυστικά που περιμένουν να αποκαλυφθούν. Άνθρωποι και ιστορίες μπλέκονται μεταξύ τους και το κουβάρι του παρελθόντος ξεδιπλώνεται…

Μυθιστόρημα, Υδροπλάνο, 2022, 244 σελ.

Δεύτερη ευκαιρία – Βάκη Θεοδοσίου

ΔεύτερηΙστορίες αισιοδοξίας μέσα στην κρίση


Στην Ελλάδα της κρίσης η κατάσταση είναι λυπηρή. Ας κτυπήσουμε την κακοκεφιά, την θλίψη και την μιζέρια που σκιάζουν την ύπαρξή μας, με δημιουργία.

Ο Αναστάσης παρέμεινε στο χωριό; Ο Γιάννης ευτύχησε μόνος του; Επεκτάθηκαν και πέρα από τα σύνορα της χώρας ο Κωνσταντίνος και ο Μανώλης; Η Μυρτώ βρήκε πραγματικά τον άνθρωπο της ζωής της; Ο Ορέστης μπόρεσε να τα βγάλει πέρα; Τι έκανε ο Παναγιώτης μαζί με την γυναίκα του, πέτυχαν; Κατάφερε η Σοφία να υιοθετήσει παιδάκι; Οι άλλοι χαρακτήρες στις ιστορίες τι λέτε, είχαν πραγματικά μια δεύτερη ευκαιρία; Θα μπορούσα να σας πω ή να σας αφήσω να το μαντέψετε μόνοι σας ή, καλύτερα ακόμη, να ταυτιστείτε με αυτούς και ίσως να διαλέξετε εσείς την συνέχεια.
Πιστεύω πως ο καθένας από εμάς οφείλει στον εαυτό του να προσπαθήσει να πραγματοποιήσει ό,τι μεγάλο ή μικρό βάλει στην καρδιά και τον νου του. Η ζωή είναι μία και είναι σύντομη!

Διηγήματα, Εκδόσεις Παπαδόπουλος, 2013, 198 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Παπαδόπουλος, Υδροπλάνο