Βανέσσα Λαμπροπούλου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Βανέσσα Λαμπροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα.
Καλλιτεχνική φύση, με κλίση στη ζωγραφική και αγάπη για το διάβασμα.
Λάτρης της ομορφιάς, σε όλες τις εκφράσεις και εκφάνσεις, επίμονη αναζητήτρια εαυτού, αλήθειας και εμπειριών, πάντα ταξιδεύτρια και ποτέ ταξιδιώτισσα.
Απολαμβάνει τις πεζοπορίες στη φύση, τις πάσης φύσεως εξερευνήσεις, το αγωνιστικό μπριτζ, το σκάκι και το πινγκ πονγκ -όταν δεν χάνει. Απεχθάνεται το “βόλεμα”, τη φτηνή αισθητική στις σκέψεις και συναισθήματα, την αγένεια και την κατάχρηση εξουσίας. Την συνθλίβουν τα δάκρυα και η αδυναμία της ορφάνιας, οι άστεγοι, η δίψα των φτωχών ανθρώπων για δικαιοσύνη, ο θρίαμβος της βίας και εκμετάλλευσης, το σιωπηλό κλάμα της μοναξιάς.
Ορμώμενη από την online παρατήρηση όλων όσων συμβαίνουν γύρω της, αποφάσισε να συγγράψει το “Μεγάλο Παιχνίδι”.

Το μεγάλο παιχνίδι – Βανέσσα Λαμπροπούλου

Ένα μεγαλοφυές παγκόσμιο παιχνίδι
Με δύο όψεις
Χωρίς κανόνες
και
Σκοπό που ξεπερνά την ανθρώπινη φαντασία

Ο Ιωάννης έχει πετυχημένη καριέρα, οικονομική άνεση και ευτυχισμένο γάμο. Ένα αιφνίδιο γεγονός, ανατρέπει τη ζωή του. Με μυστηριώδη τρόπο ανακαλύπτει, πως είναι Παίκτης στο Μεγάλο Παιχνίδι. Είχε δηλώσει συμμετοχή χωρίς να το γνωρίζει, μέσω μιας εφαρμογής στο διαδίκτυο. Μετά από μια αλληλουχία γεγονότων, βρίσκεται στη δίνη μιας υπόθεσης, δίχως αρχή και τέλος. Διανύει ένα προσωπικό ταξίδι αναζήτησης και ανακάλυψης του εαυτού του. Επαναπροσδιορίζει τη ζωή του, έρχεται σε επαφή με τις πραγματικές του ανάγκες και την προσωπική του αλήθεια. Πώς επηρεάζεται το μέλλον του, η ανθρωπότητα και η εξέλιξη του Παιχνιδιού; Τι είναι το “Μεγάλο Παιχνίδι”; Tι πραγματικά αναζητούμε στη ζωή;

Είμαστε όλοι, ένας Ιωάννης.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2019, 274 σελ.

Μυθιστορήματα
Το μεγάλο παιχνίδι (2019), Εκδόσεις Πηγή

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή