Βαγγέλης Παπαδιόχος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Βαγγέλης Παπαδιόχος κατάγεται από το Αλιβέρι Ευβοίας.
Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες, Δημόσια Διοίκηση και Σκηνοθεσία Κινηματογράφου. Εργάζεται ως δημόσιος υπάλληλος. Έχει εκδώσει τρεις συλλογές διηγημάτων: «Λαθρεπιβάτες» (εκδ. Οσελότος, 2018), «Σκοτεινά δωμάτια» (εκδ. Συμπαντικές Διαδρομές, 2019) και «Καθαρή πόλη» (εκδ. Λυκόφως, 2021).
Διηγήματα
Λαθρεπιβάτες (2018), Οσελότος
Σκοτεινά δωμάτια (2019), Συμπαντικές Διαδρομές
Καθαρή πόλη (2021), Λυκόφως
Ο μεγάλος αφέντης (2021), Λυκόφως

Ποίηση
Σατυρικά γράμματα (2017), Bookstars – Γιωγγαράς

Ο μεγάλος αφέντης – Βαγγέλης Παπαδιόχος

Ο μεγάλος αφέντης


Η Τζενεβίβ εγκαταλείπει το χωριό της στην Νιγηρία και πέφτει θύμα απαγωγής από έναν μάγο ο οποίος της κάνει βουντού και την στέλνει στην Αθήνα όπου εργάζεται εκβιαζόμενη ως πόρνη.
Δύο νεαροί, που έχουν παρασύρει την Τζενεβίβ σε μια ερημική τοποθεσία, δολοφονούνται άγρια. Δίπλα στα πτώματά τους, κείτεται ένα σύμβολο τελετής βουντού: ένα οκτάγωνο με σκαλισμένες οκτώ μικρές κόκκινες τρίαινες.
Αυτό το σύμβολο και ένα σκίτσο της Τζενεβίβ είναι τα μοναδικά στοιχεία που διαθέτει ο αστυνόμος Τάσος Αποστολόπουλος, ο οποίος ταυτόχρονα βυθίζεται στη δίνη των προσωπικών του προβλημάτων και στις ενοχές του.
Η Τζενεβίβ είναι η βασική ύποπτη στην υπόθεση. Θα μπορούσε όμως ένα αδύναμο κορίτσι να έχει διαπράξει τέτοιο έγκλημα;

Σειρά: Σκοτεινές πόλεις

Διηγήματα, Λυκόφως, 2021, 116 σελ.

Καθαρή πόλη – Βαγγέλης Παπαδιόχος

Καθαρή πόλη


Δέκα ιστορίες εγκλήματος με φόντο το σύγχρονο ελληνικό αστικό τοπίο περιλαμβάνει η συλλογή διηγημάτων του Βαγγέλη Παπαδιόχου «Καθαρή πόλη» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως.
Όλες οι ιστορίες εξελίσσονται σε διαφορετικές πόλεις, γεμάτες σκιές, που προσπαθούν να τις καλύψουν με σκοτάδι, για να μην αμαυρωθεί η εικόνα την οποία θέλουν να προβάλλουν: την εικόνα της καθαρής πόλης. Σαν τη συνείδησή μου που θέλει να κοιμάται ήσυχη, καθαρή.
Στο επίκεντρο των διηγημάτων, οικογενειακές και επαγγελματικές σχέσεις που δοκιμάζονται, υπαρξιακές κρίσεις και ψυχολογικά τραύματα, κοινωνικά απόκληροι, μαφιόζοι με ισχυρές διασυνδέσεις, άνθρωποι της διπλανής πόρτας που εξυφαίνουν σχέδια εκδίκησης, με άλλες ιστορίες να έχουν στοιχεία αστυνομικής περιπέτειας, άλλα στοιχεία τρόμου και άλλα φαντασίας, όλα όμως δομημένα ως ενιαίο σύνολο με σταθερό αφηγηματικό χαρακτήρα που εγγυάται η εμπειρία του Βαγγέλη Παπαδιόχου, καθώς το βιβλίο «Καθαρή πόλη» αποτελεί την τρίτη του συγγραφική εμφάνιση.

Διηγήματα, Λυκόφως, 2021, 232 σελ.

Σκοτεινά δωμάτια – Βαγγέλης Παπαδιόχος
Ιστορίες ψυχολογικού και σωματικού τρόμου για καθημερινούς χαρακτήρες που έρχονται ξαφνικά αντιμέτωποι με παλιές τραυματικές εμπειρίες και κάποιους από τους χειρότερους εφιάλτες τους που απειλούν να εισβάλλουν στην πραγματικότητα. Ο φόβος του εγκλεισμού, ερωτικά απωθημένα, ενοχικά συμπλέγματα και η διάθεση διαφυγής από μια ασφυκτική πραγματικότητα διατρέχουν τις παρακάτω ιστορίες μέσω μιας κυρίως εικονοποιητικής και συχνά κινηματογραφικής αφήγησης.
Επιμέλεια: Ευδοξία Γραμμένου

Διηγήματα, Συμπαντικές Διαδρομές, 2019, 172 σελ.

Λαθρεπιβάτες – Βαγγέλης Παπαδιόχος
Έβρεχε καταρρακτωδώς κι ένα μικρό σκυλί γάβγιζε, δεμένο σ’ έναν στύλο, στριφογυρνώντας δεξιά κι αριστερά. Σκέφτηκα πως το αφεντικό του είχε μπει σε κάποιο μαγαζί και περίμενε να σταματήσει η βροχή για να γυρίσει να το πάρει στο σπίτι του και να το δέσει στην αυλή του. Πέρασα από μπροστά του και άρχισε να μου γαβγίζει φιλικά, προσπαθώντας να έρθει τόσο κοντά μου όσο του επέτρεπε η αλυσίδα του. Καθώς γρατζουνούσε απαλά τη φούστα μου με το πόδι του κλαψουρίζοντας, ένιωσα για μια στιγμή σαν να με ήξερε καλύτερα απ’ τον καθένα σ’ αυτή την πόλη· παράξενη σκέψη.

Διηγήματα, Οσελότος, 2018, 84 σελ.

Σατυρικά γράμματα – Βαγγέλης Παπαδιόχος
Ποίησις δια ανηλίκους πάσης ηλικίας

Ποίηση, Bookstars – Γιωγγαράς, 2017, 54 σελ.

Πηγές: Biblionet, Bookstars-Γιωγγαράς, Οσελότος, Συμπαντικές Διαδρομές, Λυκόφως