Βαγγέλης Βερτόπουλος

Βαγγέλης Βερτόπουλος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Βαγγέλης Βερτόπουλος σπούδασε Marketing στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάστηκε σε πολυεθνικές εταιρείες. Όμως στη συνέχεια προτίμησε να ασχοληθεί με κάτι περισσότερο ανθρωποκεντρικό. Σπούδασε Ψυχολογία και εκπαιδεύτηκε στην Ψυχοθεραπεία με Γνωσιακές και Συμπεριφορικές προσεγγίσεις, αλλά και στο Life & Executive Coaching. Σήμερα εργάζεται ως coach με στελέχη οργανισμών και επιχειρήσεων, ερασιτέχνες και επαγγελματίες αθλητές που διακρίνονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και άτομα που θέλουν να επεκτείνουν τις δυνατότητές τους και να τις αξιοποιήσουν. Ασχολείται με το να ζει τη ζωή του με κάθε τρόπο, μαζεύοντας εμπειρίες και παρατηρώντας γύρω του. Τα βράδια που βαριέται, γράφει ιστορίες που κατεβάζει ο νους του. Αρθρογραφεί για το Nextdeal.gr και το NAI. “Ο Κρεμμυδάνθρωπος” είναι το δεύτερό του μυθιστόρημα.
Έχει την ιστοσελίδα: Coaching Therapy – Β. Βερτόπουλος.
Μυθιστορήματα
Όχι αρκετά νεκρός (2016), Εκδόσεις Πηγή
Ο Κρεμμυδάνθρωπος (2021), Διάνοια

Ο Κρεμμυδάνθρωπος – Βαγγέλης Βερτόπουλος

Ο κρεμμυδάνθρωπος


Μετά από ένα ταξίδι στα δάση της Ουκρανίας, ο εικοσιοκτάχρονος Έκτορας παρατηρεί στο σώμα του μεταλλάξεις που λόγω της δυσάρεστης οσμής και των καυστικών αναθυμιάσεων που εκκρίνει τον οδηγούν στην κοινωνική απομόνωση. Σταδιακά οι μεταλλάξεις αυτές γίνονται δυνάμεις τις οποίες μαθαίνει να ελέγχει και αποφασίζει να τις χρησιμοποιήσει για το κοινό καλό. Η διπλή του ζωή έχει ήδη ξεκινήσει. Την ημέρα είναι ο μεταπτυχιακός φοιτητής και εργαζόμενος Έκτορας και τη νύχτα γίνεται ο Κρεμμυδάνθρωπος. Όπως όλοι οι υπερήρωες κυνηγά το έγκλημα, όμως όσο προχωρά η νυχτερινή του καριέρα γίνεται ολοένα και δυσκολότερη.
Νέοι μεταλλαγμένοι εχθροί εμφανίζονται και θέλουν να τον εξοντώσουν. Η Τριχωτή Γυναίκα που θέλει να τον πνίξει με την τριχοφυΐα που αναπτύσσει από διάφορες περιοχές του σώματός της, ο Σεφ που θέλει να τον εγκλωβίσει και να τον χρησιμοποιήσει ως πρώτη ύλη για τις μοναδικές του συνταγές, ο Γεωπόνος που θέλει τις δυνάμεις του για να μπολιάσει τον στρατό από σαρκοφάγα κινούμενα φυτά που δημιουργεί, όλοι θέλουν να τον σκοτώσουν. Και ανάμεσα σε όλα αυτά, το Κακό κρύβεται, δυναμώνει και ετοιμάζει την επίθεση του στην Ανθρωπότητα.
Ο Έκτορας βρίσκεται εγκλωβισμένος σε έναν ρόλο που ποτέ του δε ζήτησε, ο οποίος γίνεται ολοένα και πιο περίπλοκος και απαιτητικός και καλείται να αντιμετωπίσει το Κακό που κάνει την εμφάνισή του όχι μόνο γύρω του, αλλά και μέσα του.

Μυθιστόρημα, Διάνοια, 2021, 592 σελ.

Όχι αρκετά νεκρός – Βαγγέλης Βερτόπουλος

Όχι αρκετά νεκρόςΨυχολογικό μυθιστόρημα


O Άγγελος ξυπνά από τον πιο παράξενο λήθαργο, βυθισμένος στο σκοτάδι και μόνος. Δεν γνωρίζει που βρίσκεται, ούτε τι του έχει συμβεί. Αναζητά τις αναμνήσεις του, οι οποίες σταδιακά φωτίζονται. Η Ελίνα έχει γίνει μάρτυρας ενός τραγικού δυστυχήματος. Σε μια στιγμή έχασε τον άνθρωπο που αγαπούσε και επιστρέφει συντετριμμένη από τη Σαντορίνη στην Αθήνα, με αναμνήσεις να τη βομβαρδίζουν. Την ίδια στιγμή, στο Εργαστήριο Μελέτης Εγκεφάλου του Πανεπιστημίου Κρήτης, η Φαίη, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά της για το νέο της απόκτημα που περίμενε χρόνια: τον εγκέφαλο ενός δωρητή οργάνων σε άριστη κατάσταση, που θα επιτρέψει σε εκείνη και την ομάδα της να μελετήσουν τις λειτουργίες του ανθρωπίνου νου. Οι ζωές ανθρώπων που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, που δεν κατοικούν καν στην ίδια πόλη, θα πάρουν περίεργη τροπή εξαιτίας ενός δυστυχήματος. Ο Άγγελος, θα επηρεάσει τις ζωές αυτές, την καθεμιά με διαφορετικό τρόπο, ίσως να επηρεάσει και τη ζωή όπως την αντιλαμβανόμαστε γενικότερα σήμερα…

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2016, 404 σελ.

Πηγές: Biblionet, Διάνοια