Βαγγέλης Βουραζάνης

Βαγγέλης Βουραζάνης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Βαγγέλης Βουραζάνης γεννήθηκε το 1990 στη Θεσσαλονίκη.
Το 2007 εισήχθη στα ΤΕΙ Καβάλας, στο Τμήμα Διαχείρισης Πληροφοριών, αλλά οικονομικές δυσχέρειες τον ανάγκασαν να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη για να εργαστεί. Για μία δεκαετία εργάστηκε ως barista, ενώ το 2017 εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο “Ψυχή από μαύρο βελούδο (Εκδόσεις Βάρφη). Η σχέση του με τη συγγραφή και τη λογοτεχνία είναι για τον ίδιο σχέση ερωτική, αποτελώντας την τέλεια ψυχοθεραπεία.
Μυθιστορήματα
Ψυχή από μαύρο βελούδο (2017), Βάρφη Εκδοτικός Οργανισμός
Η συμφωνία των λεόντων (2018), Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Μια ξεχασμένη χώρα (2019), Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Ο πρίγκιπας της Ζαεντάν (2021), Υδροπλάνο
Το άγγιγμα του Θεού (2022), Υδροπλάνο

Το άγγιγμα του Θεού – Βαγγέλης Βουραζάνης

Το άγγιγμα


Κάθε Σάββατο κατεβαίνει στην ψαραγορά της Καλλονής και σχεδόν χαρίζει την ψαριά του σε ιχθυοπώλες και ταβερνιάρηδες. Μαζί του πάντα έχει τα σκυλιά του, τον Μπλακ και την Μπέρνι. Χειμώνα και καλοκαίρι, το τριαντάφυλλο στο ύψος της καρδιάς του θυμίζει σε όλους ποιος είναι ο Ανδρέας Σαλαμάντης. Καθένας έχει να πει και από μια ιστορία για εκείνον. Για τον καιρό που έφυγε από το νησί. Για την ημέρα που τον είδαν επάνω στο αναπηρικό καροτσάκι. Για όσα του συνέβησαν από τη στιγμή που έχασε τον πατέρα του… Είναι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι γνώριζαν την πραγματικότητα για εκείνον και την πλούσια κληρονόμο, Αμαρυλλίδα Αλιβάνη. Είναι άλλοι που ανασύρουν από τις αναμνήσεις τους τα χρόνια που, έφηβος ακόμα, άγγιζε τη στρογγυλή θεά και αποκαλούσαν εκείνη την επαφή Άγγιγμα του Θεού. Όλοι έχουν να πουν κι από κάτι. Κανένας όμως δεν γνωρίζει την αληθινή ιστορία του θρυλικού Δούκα του Λάνκσαϊρ. Eνός ρομαντικού ανθρώπου που έζησε στον σύγχρονο κόσμο της τεχνολογίας και των social media και υπενθύμισε τι πραγματικά σημαίνει ποδόσφαιρο. Διέλυσε τον ρατσισμό με μια μεγάλη αγκαλιά, μια βραδιά σε ένα γήπεδο, δεν λύγισε όταν η ζωή τον έσπασε και έμεινε πιστός σε εκείνη τη μία, που της χάρισε την καρδιά του. Η δική του ιστορία γράφτηκε στις καρδιές εκείνων που τον γνώρισαν και σε αυτές τις σελίδες…

Μυθιστόρημα, Υδροπλάνο, 2022, 574 σελ.

Ο πρίγκιπας της Ζαεντάν – Βαγγέλης Βουραζάνης

Ο πρίγκιπας της ΖαεντάνΤο τέλος της τριλογίας των λεόντων


Έχοντας κλείσει τους λογαριασμούς με τα φαντάσματα του παρελθόντος, ο Στέφανος αποφασίζει να επιστρέψει στα Χανιά, για να ζήσει μια ήρεμη ζωή με την οικογένειά του και τους αγαπημένους του ανθρώπους. Η εμφάνιση όμως ενός άντρα έρχεται να γκρεμίσει για άλλη μια φορά τα πάντα γύρω τους. Ποιος είναι στην πραγματικότητα ο βομβιστής που μοιάζει με τον Χάρη σαν δυο σταγόνες νερού; Πώς εμπλέκονται τα παιχνίδια εξουσίας μιας Ελίτ αφανών ηγετών με εκείνον και τον νεκρό αδελφό του; Ποιος είναι στ’ αλήθεια ο Τζιμπρίλ Αλ-Γκαραφά, πώς συνδέεται το παρελθόν τους και ποιο είναι το σκοτεινό μυστικό που ο ίδιος αγνοεί; Ποια είναι η ανάμειξη της Κολομβιανής πρώην ερωμένης του σε όλα όσα πρόκειται να συμβούν; Το τρίτο και τελευταίο μέρος της Τριλογίας των Λεόντων έρχεται για να συμπληρώσει τα χαμένα κομμάτια ενός αιματοβαμμένου παζλ και να δώσει στις τραγικές φιγούρες των πρωταγωνιστών απαντήσεις και το τέλος που αναλογεί στον καθένα, ώστε να κατακτήσουν την πολυπόθητη λύτρωση.

Μυθιστόρημα, Υδροπλάνο, 2021, 564 σελ.

Μια ξεχασμένη χώρα – Βαγγέλης Βουραζάνης
Ο Στέφανος Μυρίδης, οχτώ χρόνια μετά τον χαμό του αδερφού του στο μακελειό της Βεγορίτιδας, ψάχνει ακόμα τις ισορροπίες του. Η φυγή από τους αγαπημένους του θα αποδειχτεί αναπόφευκτος μονόδρομος.

Μια αναπάντεχη συνάντηση όμως με ένα από τα φαντάσματα του παρελθόντος έρχεται για να τον παγιδεύσει σε μια παλιά ιστορία κι έναν κύκλο αίματος που πίστευε ότι είχε κλείσει. Εγκλωβισμένος σε μια δίνη γεγονότων, ο Στέφανος θα έρθει αντιμέτωπος με παιχνίδια παγκόσμιας κυριαρχίας, ανομολόγητα αμαρτήματα του πατέρα του, το παρελθόν του και τα φλογερά βράδια με μια νεαρή Κολομβιανή στο Μεδεγίν, το περιεχόμενο μιας θυρίδας που αποτελεί ωρολογιακή βόμβα έτοιμη ανά πάσα στιγμή να εκραγεί, εκτελεστές που τον θέλουν νεκρό, όλες τις αστυνομικές δυνάμεις της Αθήνας και μια απρόσμενη προδοσία.

Ο “Πολωνός” καλείται να βρει τη λύση μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα, μέσα από μια οδύσσεια που ξεκινά από την Αλόννησο και καταλήγει σε μια ξεχασμένη χώρα που κάποτε κάποιοι αποκαλούσαν Μπιάφρα…

Μυθιστόρημα, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 2019, 448 σελ.

Η συμφωνία των λεόντων – Βαγγέλης Βουραζάνης
Ένας Ιρλανδός κυνηγός κεφαλών, χαμένος κάπου στον Κόλπο του Άντεν, με μοναδική παρέα κακής ποιότητας ουίσκι και λαθραία τσιγάρα, μισθωμένος για να εκτελεί πειρατές. Κανείς δεν αναζητεί τον Λιρόι Ντάφλερ, τον “Διάβολο του Έιρε”, αν δεν πρέπει να πεθάνει κάποιος. Κανείς δεν ξέρει από πού ήρθε και τι τον οδήγησε σε εκείνη την κόλαση. Μέχρι που ένα τηλεφώνημα θα ξυπνήσει φαντάσματα και θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου.

Εικόνες από το παρελθόν έρχονται να του θυμίσουν την κατάρα με την οποία γεννήθηκε: να βλέπει τον θάνατο όσων αγάπησε. Η κατάρα όμως πρέπει να σπάσει για να λυτρωθεί ο ίδιος και να μην κινδυνεύει άλλο πια εκείνη… Εκείνη, που τον αγάπησε άνευ όρων και του χάρισε την καρδιά της για πάντα. Εκείνον, μαζί με το ολέθριο χάρισμά του.

Ένα θρίλερ που διαδραματίζεται μεταξύ τεσσάρων ηπείρων, βαμμένο με αίμα και ανεκπλήρωτους πόθους σκοτεινών ανθρώπων, συμφέροντα επιχειρηματιών, επαγγελματιών δολοφόνων και έναν μεγάλο έρωτα, με αφετηρία και τέλος την Ελλάδα.

Μυθιστόρημα, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 2018, 416 σελ.

Ψυχή από μαύρο βελούδο – Βαγγέλης Βουραζάνης
Όταν ο Μλάντεν Κούσοβιτς λαμβάνει τηλεφώνημα από τον μαθητή του και παλιό του προστατευόμενο στις φυλακές Κορυδαλλού, τέσσερα χρόνια μετά την απόδρασή του, αντιλαμβάνεται ότι πλησιάζει η στιγμή της κρίσης. Τα φαντάσματα πρέπει να ξορκιστούν.

Η ψυχή του Αχιλλέα Μακρίδη θα βρει γαλήνη μόνο όταν αποκαλυφθεί η αλήθεια σχετικά με την πλεκτάνη που έστησαν εις βάρος του, φορτώνοντάς του έναν φόνο που ποτέ δεν έκανε, καταδικάζοντάς τον και καταστρέφοντας τη ζωή του.

Η εκδίκηση είναι μονόδρομος, μέχρι τη βραδιά που τα μάτια του θα αντικρίσουν ξανά τα δικά της.

Εκείνος θυμάται. Εκείνη όχι.
Η φωτιά του έρωτα όμως, ποτέ δε σβήνει…

Μυθιστόρημα, Βάρφη Εκδοτικός Οργανισμός, 2017, 532 σελ.

Πηγές: BiblioNet, Βάρφη Εκδοτικός Οργανισμός, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, Υδροπλάνο