Βασιλική Χατζή

Ελληνες λογοτέχνες
Η Βασιλική Χατζή γεννήθηκε και ζει στα Μέγαρα.
Της αρέσει η μοναχικότητα και απεχθάνεται την φασαρία της πολυκοσμίας. Για δέκα χρόνια εργάστηκε ως δημόσιος και ιδιωτικός υπάλληλος σε διάφορες υπηρεσίες. Το ακόρεστο πάθος της για το διάβασμα και το γράψιμο την οδήγησε στην κατάθεση μιας αληθινής ιστορίας ζωής.
Μυθιστορήματα
Το ρόδο των ανέμων (2018), Μέθεξις
Ημερών λόγια (2018), Μέθεξις

Ημερών λόγια – Βασιλική Χατζή

Ημερών λόγια


Πώς μια άρνηση υπογραφής για συνέχιση ή και μονιμοποίηση εργασίας, η ανεργία στη συνέχεια και η οικονομική κρίση της εποχής μας, καθώς και σημαντικές ανθρώπινες απώλειες, ανατρέπουν καθημερινότητες και συνήθειες ζωής και μεταστοιχειώνουν προσωπικότητες. Τα “Ημερών Λόγια” είναι ένα παράλληλο βιβλίο με το “Ρόδο των ανέμων”, δείχνοντας περισσότερο ξεκάθαρα την μεταστοιχείωσή του μέσα από τις μεταφυτεύσεις του…

Μυθιστόρημα, Μέθεξις, 2018, 228 σελ.

Το ρόδο των ανέμων – Βασιλική Χατζή

Το ρόδο των ανέμων


Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Δανάης ήταν ότι υπήρξε γυναίκα που προηγούταν πολύ της κοινωνίας της και της αυστηρής πατριαρχικής οικογένειάς της και αυτό το έδειχνε σε όλους. Πλήρωσε το τίμημα; Αναμφίβολα. Την χειραγώγησαν και την χρησιμοποίησαν χωρίς κανείς να σκεφτεί πώς ένιωθε. Παρ’ όλα αυτά, το πνεύμα της ξυπνούσε μέσα της την δύναμη να τολμά να ταξιδεύει σ’ αυτή την βαθιά και άγνωστη θάλασσα της ψυχής της. Ανεμοδαρμένη και απογοητευμένη από τα λάφυρα της ζωής της, θ’ αναζητά το παρθένο και μυστηριώδη αλάτι του είναι της. Βούλιαξε αρκετές φορές και έβρισκε την δύναμη να αναδυθεί με ένδυμα την αλήθεια και κόσμημα την ελπίδα για να συνεχίσει το ταξίδι της ζωής της σε πιο γαλήνια και καθαρά νερά. Ωστόσο θα είχε πληρώσει ακόμη μεγαλύτερο τίμημα αν είχε καταπιέσει την πληθωρικότητά της σκεπτόμενη “τι θα πουν οι άλλοι”. Έμαθε να βλέπει και να δέχεται τα γεγονότα της ζωής της σκεπτόμενη πάντα την όποια θέση της, στην σκακιέρα της ζωής.

Μυθιστόρημα, Μέθεξις, 2018, 568 σελ.

Πηγές: Biblionet, Μέθεξις