Βασιλική Παπαγιαννάκη

Βασιλική Παπαγιαννάκη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Βασιλική Παπαγιαννάκη γεννήθηκε και µεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Σπούδασε Οικονοµικές Επιστήµες στο Πανεπιστήµιο της Πάτρας, όπου και αποφοίτησε το 2012. Επιστρέφοντας στο Ηράκλειο, τον πρώτο καιρό εργάστηκε στον τοµέα των οικονοµικών, πολύ γρήγορα, όµως, αποφάσισε να αφοσιωθεί πλήρως στη µεγάλη της αγάπη, τον κλασικό χορό που γνώρισε στα πέντε της χρόνια και έκτοτε δεν αποχωρίστηκε ποτέ. Είναι τότε που, ουσιαστικά, ανακάλυψε περισσότερο την κλίση της στη συγγραφή, γράφοντας τα πρώτα της κείµενα, δηµιουργώντας παράλληλα το προσωπικό της site. Αφού εργάστηκε ως δασκάλα χορού για δύο χρόνια, το 2016 πήρε την απόφαση να επεκτείνει τις σπουδές της στον χορό. Ταξίδευσε στο Μονπελιέ, νότια της Γαλλίας, παρακολούθησε σεµινάρια και συνεργάστηκε µε χορογράφους. Πλέον ζει και εργάζεται στο Παρίσι ως επαγγελµατίας χορεύτρια και δασκάλα, ενώ, παράλληλα, ασχολείται εντατικά µε τη συγγραφή. Κείµενά της έχουν δηµοσιευτεί στο site της Εναλλακτικής Δράσης, στο PubliSHIT Magazine, στο περιοδικό Open Life και σε άλλες ελληνικές ιστοσελίδες. Το Μονοπάτι ενός ταξιδιώτη είναι το πρώτο της βιβλίο.
«Η συγγραφή είναι για εµένα µια γέφυρα, µε βοηθά να µοιραστώ µε τον κόσµο τη δική µου αλήθεια».
Μυθιστορήματα
Το μονοπάτι ενός ταξιδιώτη (2021), Εκδόσεις Πηγή

Το μονοπάτι ενός ταξιδιώτη – Βασιλική Παπαγιαννάκη

Το μονοπάτι ενόςΑυτογνωσιακό μυθιστόρημα


«Ποια είσαι, Μελίνα, χωρίς τον χορό;»

Έµεινε λίγο µε το στόµα της ξεχασµένο ανοιχτό… Κινέζικα ήταν σαν να της µίλησαν και να χάθηκε στη µετάφραση… Πρώτη φορά, κάποιος, τη ρωτούσε κάτι τέτοιο!

«Δεν… δεν έχω ιδέα πραγµατικά!» της είπε, κοιτώντας τη στα µάτια, χαµένη για τα καλά.

«Νοµίζω, λοιπόν, γλυκιά µου, πως έχει έρθει η ώρα να µάθεις!» της απάντησε.

Η Μελίνα είναι µια νεαρή χορεύτρια, ένας σιωπηλός στρατιώτης που έχει βάλει τη ζωή της στον αυτόµατο πιλότο. Ύστερα από µια σειρά συµπτώσεων, µπαίνει στη ζωή της η Νεφέλη, µια θεραπεύτρια, µε τη βοήθεια της οποίας η Μελίνα αρχίζει να συνειδητοποιεί ό,τι είχε αφήσει πίσω. Μια ξεχασµένη ζωή στην Ιθάκη, µια αλήθεια βαθιά κρυµµένη µέσα της κι ένα όνειρο που την έχει εγκλωβίσει.

Μια ερώτηση γυρεύει απάντηση: «Ποια είσαι;». Για να απαντήσει, θα πρέπει να γκρεµίσει συθέµελα τ’ όνειρό της. Μέσα από τις απώλειες που η ζωή της δίνει, η Μελίνα θα γνωρίσει τον εαυτό της και θα αναµετρηθεί µε τα σκοτάδια της.

Ποιος είσαι; Μια ερώτηση που όλοι καλούµαστε να απαντήσουµε στην πορεία της ζωής µας. Τελικά, Το µονοπάτι ενός ταξιδιώτη αφορά το ταξίδι που όλοι µας κάνουµε, προκειµένου να συναντήσουµε και να γνωρίσουµε τον αληθινό µας εαυτό.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2021, 278 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή