Βασιλική Τάνου

Η Βασιλική Ι. Τάνου ζει στη Θεσσαλονίκη, όπου εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών στην ειδική αγωγή και στην εκπαιδευτική ψυχολογία.
Γράφει παραμύθια και μυθιστορήματα για παιδιά και ενήλικες, με κεντρικά θέματα τη ζωοφιλία, το περιβάλλον και τη διαφορετικότητα, προσεγγίζοντας την πραγματικότητα με ευαισθησία και σουρεαλισμό.
Υπάρχουν στο ενεργητικό της δύο εκδόσεις σε δύο συλλογικούς τόμους “Τα παραμύθια του Οσελότου”, από τον εκδοτικό οίκο “Οσελότος”.
Η καθημερινή εμπειρία της με άτομα ειδικών αναγκών, η αγάπη της για τα ζώα και τη φύση και η ανάγκη της για έκφραση την οδήγησαν να γράψει ένα αλληγορικό, σουρεαλιστικό μυθιστόρημα που θα συνεπάρει και θα προβληματίσει εφήβους και ενήλικες.

Με τα μάτια της Ηλέκτρας – Βασιλική Ι. Τάνου

Η Ηλέκτρα, ένα συνηθισμένο σκυλάκι, γνώρισε την σκληρότητα και την κακοποίηση σε υπέρτατο βαθμό. Το ακατανόητο και αδιανόητο μίσος που εισέπραξε στα πρώτα χρόνια της ζωής της, δεν την αλλοτρίωσε. Αντίθετα, τα συναισθήματά της ενδυναμώθηκαν, “πίστεψε” στη δύναμη της φιλίας και η αγάπη της έφτασε τη θυσία.
Η Ηλέκτρα, ένα άσημο μικρόσωμο πλάσμα μεγαλούργησε με την απύθμενη προσφορά της. Μια προσφορά με όλα τα στάδια της ανιδιοτέλειας, χαρίζοντας “Τα μάτια της” με σκοπό να δώσει την ευτυχία, εκεί που η ευτυχία λησμόνησε να επισκεφθεί.
“Η Ευρώπη, απέκτησε το φως της, μέσα από “Τα Μάτια της Ηλέκτρας”!!! Μέσα από τα μάτια της Ηλέκτρας, απέκτησε τη ζωή και το μέλλον της. Μέσα από τα μάτια ενός άσημου σκυλιού (για ορισμένους πνευματικά τυφλούς), η Ευρώπη γνώρισε την αγάπη και διδάχτηκε όλα, όσα έχει τη δυνατότητα να κατορθώσει η αληθινή αγάπη”.
Την πολύτιμη αληθινή αγάπη, η Ηλέκτρα την διέκρινε, την αισθάνθηκε, την τίμησε και την ύμνησε με απλότητα και ταπεινότητα, ωστόσο όμως ιδανικά και αλτρουιστικά.

Μυθιστόρημα, Γερμανός, 2018, 224 σελ.

Μυθιστορήματα
Με τα μάτια της Ηλέκτρας (2018), Γερμανός

Συλλογικά έργα
Τα παραμύθια του Οσελότου (Ο γάτος, ο Ελληνικός) (2012), Οσελότος
Τα παραμύθια του οσελότου (Το γλέντι της βροχής) (2013), Οσελότος

Πηγές: Biblionet, Γερμανός

Επισκέψεις: 58