Βασιλική Τσάτσου

Βασιλική Τσάτσου

Ελληνες λογοτέχνες
Γεννήθηκε στη Γερμανία το 1974, αλλά μεγάλωσε σ’ ένα χωριό των Τρικάλων, το Γριζάνο, σε μια εποχή ανέμελη, έχοντας τη φύση σύμμαχο στην παιδική της ηλικία. Σπούδασε στη Θεσσαλονίκη Ιστορία και Αρχαιολογία. Όταν αποφοίτησε ξεκίνησε το ταξίδι της αναζήτησης εργασίας. Εργάστηκε ως πωλήτρια, ταμίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γραμματέας σε δημόσιο οργανισμό για πάνω από 15 χρόνια. Παράλληλα, ασχολήθηκε με την εκπαίδευση και τα φροντιστήρια σε μαθητές όλων των βαθμίδων. Για πάνω από 10 χρόνια εργαζόταν σε φροντιστηριακό οργανισμό που βοηθούσε φοιτητές του ανοιχτού Πανεπιστημίου. Από το 2000 κατοικούσε στην Αθήνα. Το 2016 μετακόμισε στο Τορόντο του Καναδά, όπου λατρεύει να διδάσκει στα ελληνόπουλα ελληνική γλώσσα και πολιτισμό.
Μυθιστορήματα
Δύο φιλιά για μια Ελένη (2016), Εκδόσεις Όστρια
Τα Φτερά του Φοίνικα (2022), Bookguru.gr

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
Ο Δίας και η Μέγια (2019), Εκδόσεις Όστρια

Τα Φτερά του Φοίνικα – Βασιλική Τσάτσου

Τα Φτερά


Ένα παιδί παρατημένο στο σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου. Μια ζωή που κρέμεται από μια κλωστή. Ο φύλακας άγγελος και ο Φοίνικας…. το μυθικό πουλί που ξαναγεννιέται από τις στάχτες τους, οδηγούν μαζί με τον Σαμάνο τα βήματα και τις ζωές των ηρώων μας, μέχρι την τελική κάθαρση. Η μόνη προϋπόθεση να ανακαλύψουν ποιοι πραγματικά είναι και να επιτρέψουν την αλλαγή!

Τίποτα δεν είναι τυχαίο… Όλα μπορούν να γίνουν ξανά από την αρχή, χάρη στα Φτερά του Φοίνικα!

Μυθιστόρημα, Bookguru.gr, 2022, 350 σελ.

Ο Δίας και η Μέγια – Βασιλική Τσάτσου

Ο Δίας


Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία ο Δίας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη, κρυμμένος σε δύο σπήλαια ύστερα από προσπάθεια της μητέρας του Ρέας να τον προστατέψει από το μένος του Κρόνου. Η ιστορία μας είναι μια χιουμοριστική παραλλαγή της εφηβικής ζωής του θεού, ο οποίος ζει με τα αδέρφια του σε ένα παλάτι στην κορυφή του βουνού στις Ελεύθερνες. Μια μέρα ξυπνάει με θολωμένο μυαλό, ξεχνώντας την ηλικία του. Ο Ερμής, προσπαθεί να τον ενημερώσει για ό,τι συμβαίνει, αλλά αντιμετωπίζει την οργή του. Την ίδια μέρα όμως κάτι σοβαρό συμβαίνει στο παλάτι του, γιατί όπως φαίνεται, η διοίκηση και η εξουσία περνά σε άλλα χέρια, ίσως πιο ικανά…

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Εκδόσεις Όστρια, 2019, 20 σελ.

Δύο φιλιά για μια Ελένη – Βασιλική Τσάτσου

Δύο φιλιά


“Λοιπόν, για να δω το χέρι σου. Χμμ… εσύ κοπελιά μου έχεις πολλά να περάσεις στη ζωή σου. Οι γραμμές της παλάμης σου είναι έντονες. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ζήσεις μια απλή ζωή. Η μοίρα σου επιφυλάσσει κάτι μεγάλο, αλλά μέχρι να το φτάσεις θα περάσεις από σαράντα κύματα κοπελιά μου. Θα κλάψεις πολύ για δυο άντρες, που θα είναι και οι δυο κοντά σου και θα σ’ αγαπάνε και οι δυο με τον τρόπο τους. Γι’ αυτούς θα κλάψεις πολύ κορίτσι μου, πάρα πολύ. Τα επαγγελματικά σου είναι ακόμα πιο περίπλοκα… κι εκεί πολύς πόνος, αγωνία και πισώπλατα χτυπήματα. Αλλά είσαι προορισμένη να φτάσεις ψηλά… Θα χαθείς όμως στην πορεία και αφού πέσεις κάτω θα ανέβεις ξανά και πιο προσεκτικά. Να προσέχεις κοπελιά μου στη ζωή σου. Εσύ δεν έχεις κακία μέσα σου, αλλά θα τη νιώσεις και πάλι εσύ θα προσπαθείς να τα διορθώσεις. Πολλοί θα σε ζηλέψουν, θα σε μισήσουν θα σε κυνηγήσουν… πρόσεχε!”

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Όστρια, 2016, 448 σελ.

Πηγές: Biblionet, Bookguru.gr, Εκδόσεις Όστρια

Please wait...