Βασίλειος Πασιπουλαρίδης

Βασίλειος Πασιπουλαρίδης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Βασίλειος Πασιπουλαρίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987.
Σπούδασε Ηλεκτρολογία στα ΤΕΙ Χαλκίδας & στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Έχει δίπλωμα ανωτέρας στο πιάνο και ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο. Βασική του αρχή η πίστη στην ελευθερία και στην ισότητα. Η επαφή του με την ποίηση άρχισε από τα παιδικά του χρόνια και έγινε η αφετηρία της εξέλιξής του στους δρόμους της εσωτερικής του αναζήτησης. Θεωρεί την ποίηση διαδικασία μυητική και μέσο επαναφοράς της κεκρυμμένης γνώσης που υπάρχει εντός της ψυχής. Λάτρης της αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας, της κλασσικής παιδείας και των Μυστηρίων του Αρχαίου κόσμου, πιστεύει ότι είναι αυτό που λείπει από τον σημερινό άνθρωπο και τη σύγχρονη κοινωνία.
Ποίηση
7 ων 13 (2019), Συμπαντικές Διαδρομές
Φύλλα Βασιλικού (2021), Συμπαντικές Διαδρομές

Φύλλα Βασιλικού – Βασίλειος Πασιπουλαρίδης

Φύλλα βασιλικού


Όταν η πρώτη αχτίδα φωτός που λύνει το σκοτάδι ξυπνάει τα φύλλα του βασιλικού και η μυρωδιά του δυνατή, κυρίαρχη, αφυπνιστική, ενώνει ποιήματα ψυχής που μιλούν για φιλοσοφία, για θέσεις και αντιθέσεις ζωής, για φύση, μυστήρια και έρωτα, ζωή και θάνατο, μουσικές και παιχνίδια, χημείες και αλχημείες μαγικές, με ροδοφασολιές και νύφες και ιππότες και Άγιους σε Άγριους καιρούς να φύονται, να θαυματοποιούν, να δένουν και να λύνονται, να αποκαλύπτουν και να πίνουν τη ζωή σε παραμύθια μαγικά.
Πανιά ανοιχτά! Αν ανέβετε στο σκαρί μας, εκεί θα σας ταξιδέψουμε και αλλού…
Στο αείποτε

Ποίηση, Συμπαντικές Διαδρομές, 2021, 380 σελ.

7 ων 13 – Βασίλειος Πασιπουλαρίδης

7 ων 13


Το εν λόγο βιβλίο είναι μια προσπάθεια, μέσω της ποιητικής μυητικής διαδικασίας, για την αφύπνιση της κεκρυμένης γνώσης της ψυχής πρώτα του συγγραφέα και σε συνέχεια των αναγνωστών. Επί της ουσίας είναι η διδαχή ενός είδους παιδείας, της λεγόμενης και παιδείας θανάτου, με μοναδικό στόχο την ουσιώδη αναζήτηση της γνώσης που έχει χαθεί από την ενσάρκωση μας στον κόσμο αυτόν. Ο μοναδικός σκοπός της μελέτης του θανάτου είναι να καταστήσει το πέρασμα από την ζωή αυτή γόνιμο κι όχι στείρο ή επιφανειακό. Ο θάνατος δεν είναι κοινός για όλους τους ανθρώπους, αλλά ξεχωριστός για τον καθένα από εμάς και πεθαίνει μαζί μας, είναι τελευταία μύηση στον κόσμο αυτόν ανοίγοντας την πόρτα προς τη νέα αρχή.
Εάν αναζητάτε αυτή τη γνώση μέσα σας δεν έχετε παρά να ξεφυλλίσετε τις σελίδες που έχετε μπροστά σας

Ποίηση, Συμπαντικές Διαδρομές, 2019, 254 σελ.

Πηγές: Biblionet, Συμπαντικές Διαδρομές