Βασίλης Ιωάννου

Βασίλης Ιωάννου

Ελληνες λογοτέχνες
«Τέως πρόεδρος του Συνδέσμου Υδραυλικών Ν. Καστοριάς, πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπειροτεχνών Ε.Δ.Ε. Ν. Καστοριάς και πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εμπειροτεχνών Ε.Δ.Ε.. Επίσης, πέρασα από πολλούς συλλόγους όλων των μορφών και για λίγο από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Γεννήθηκα στις 23-02-1959 στο χωριό Αυγή Ν. Καστοριάς από γονείς φτωχούς αγροτοκτηνοτρόφους. Αποφοίτησα από το Δημοτικό σχολείο του χωριού μου, έχοντας πάρει υποτροφία, αλλά και κερδίσει το 2Ο Πανελλήνιο Βραβείο Έκθεσης. Πέρασα στις εισαγωγικές εξετάσεις του εξατάξιου Γυμνασίου Άργους Ορεστικού και τελείωσα την Α’ τάξη του Γυμνασίου, μένοντας στο εκκλησιαστικό οικοτροφείο της πόλης. Δυστυχώς, η ιδιαίτερα άσχημη οικονομική κατάσταση της οικογένειας δεν μου επέτρεψε να συνεχίσω το σχολείο. Ήταν επιβεβλημένη ανάγκη να δουλέψω, για να βοηθήσω να επιβιώσει η οικογένεια. Εντελώς συμπτωματικά, βρέθηκα από τα δώδεκά μου χρόνια, να εργάζομαι ως υδραυλικός.
Τελικά, είμαι απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Ζωής…
Σήμερα, παντρεμένος με την Άννα το υπόλοιπο μισό μου έχουμε, αποκτήσει τέσσερα παιδιά – τρία κορίτσια και ένα αγόρι – μία ομολογουμένως ευτυχισμένη οικογένεια. Έχω μία καλή επαγγελματική πορεία και επίσης είμαι κάτοχος τεσσάρων Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας, από τα οποία υλοποίησα το ένα και απολαμβάνω τους καρπούς του.
Ίσως, το χάρισμα του να «γράφω» εμφανίστηκε από τα μικρά μου χρόνια, μα εξωτερικεύτηκε εμφανώς, από τότε που τα πολλά προβλήματα της ζωής μου άρχισαν να υποχωρούν και να μου αφήνουν χρόνο και για άλλα πράγματα.
Η πλειονότητα από τους στίχους – ποιήματα της συλλογής μου είναι από τα βιώματά μου. Ίσως ενδόμυχα να καλύπτω με αυτά την επιθυμία μου για μόρφωση που δεν υλοποιήθηκε.
Σας προκαλώ, διαβάζοντάς με, να ταξιδέψετε μαζί μου στον ψυχικό μου κόσμο βρίσκοντας ίσως…. τον εαυτό σας.»
Ποίηση-Τραγούδια
Με την ψυχή ενός ρεμπέτη (2021), Εκδόσεις Κομνηνός

Με την ψυχή ενός ρεμπέτη – Βασίλης Ιωάννου

Με την ψυχή ενός ρεμπέτη


Λέξεις ψυχής, τα λόγια του Βασίλη Ιωάννου που γίνονται στίχοι και τραγούδι.
Ο τρόπος που αντιλαμβάνεται τη ζωή αλλά κυρίως ο τρόπος που την αποτυπώνει, αποκαλύπτει μια εκπληκτική γνησιότητα.
Οι εικόνες που μεταφέρει δεν είναι φιλτραρισμένες, επεξεργασμένες, καλλωπισμένες.
Είναι φωτογραφίες, στιγμές ζωής και περνούν από μπροστά σου σαν κινηματογραφική ταινία που καταγράφει τα πάρε δώσε της καθημερινότητας.
Μουσικοί ήχοι που φτάνουν στ’ αυτιά σου σαν ρεμπέτικο τραγούδι. Έχουν πόνο, χαρά, οργή, κρύβουν έναν άνθρωπο μέσα τους που κάνει στίχο τον καημό του.

Ποίηση, Τραγούδια, Στίχοι, Εκδόσεις Κομνηνός, 2021, 110 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Κομνηνός