Βασίλης Θ Καλδίρης

Ελληνες λογοτέχνες
O Βασίλης Θ Καλδίρης γεννήθηκε στα Καλάβρυτα το 1972 και ζει μόνιμα στην Αθήνα.
Ειναι δημιουργός έργων τέχνης και θεωρείτε από τους καλύτερους κατασκευαστές Εκκλησιαστικών τέμπλων και έχει αναπτύξει μέσα από την δουλειά και την τέχνη του γενικότερη επιχειρηματική δραστηριότητα. Είναι ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης και πνευματικός δημιουργός, έχοντας συγγράψει ήδη μια ποιητική συλλογή με τίτλο “Παρθενικό Ταξίδι”, μια νουβέλα μυστηρίου την “Κόκκινη Βρύση”, η οποία έχει μεταφραστεί στα αγγλικά με τίτλο “The Red Springs” και η Μαύρη Βασίλισσα, 2019 (μυθιστόρημα εποχής).
Μυθιστορήματα
Η μαύρη βασίλισσα (2019), Σιδέρη Μιχάλη

Νουβέλες
Η κόκκινη βρύση (2012), Σοκόλη

Ποίηση
Παρθενικό Ταξίδι (1996)

Η μαύρη βασίλισσα – Βασίλης Θ. Καλδίρης
Πελοπόννησος, 1919. Ο Γιάννος, μια χαρισματική προσωπικότητα, βιώνει έντονα την αδικία. Ύστερα από το κακό, η φυγή θεωρείται απαραίτητη, η ανάγκη για επιβίωση τον οδηγεί σε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Ο πόνος διαπερνά όλα τα επίπεδα της ψυχής και το λίκνο του έρωτα δύει νωρίς. Τα τυχαία γεγονότα συνδέουν διαφορετικούς χαρακτήρες σε διαφορετικά μήκη και πλάτη της γης, οι καταστάσεις τούς οδηγούν να σπάσουν τα δεσμά τους και να απελευθερωθούν -είτε κυριολεκτικά, είτε πνευματικά- μέχρι την στιγμή που κάνει την εμφάνισή του ο έρωτας, η φιλοσοφία, η ποίηση και η κάθαρση.
Μια περιπέτεια εποχής γεμάτη μυστήριο, έρωτα, πάθος, εσωτερικές αναζητήσεις. Ένας διαρκής αγώνας για απόδοση δικαιοσύνης. Ποιος όμως θα καταφέρει να φτάσει σε αυτήν και ποιος θα κάνει το μοιραίο λάθος;

Μυθιστόρημα, Σιδέρη Μιχάλη, 2019, 432 σελ.

Η κόκκινη βρύση – Βασίλης Θεοδ. Καλδίρης
“Η Κόκκινη Βρύση” είναι μια νουβέλα πρωτότυπου μυστηρίου που διαδραματίζεται στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων. Κάθε σελίδα και μια πρόκληση που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη.
Ένα διαδικτυακό φλερτ που εξελίσσεται σε μια μοιραία συνάντηση που φέρνει στην επιφάνεια μια τραγωδία αλλά και ένα καλά κρυμμένο μυστικό…και διαδραματίζεται στα απόκοσμα του Χελμού…

Νουβέλα, Σοκόλη, 2012, 64 σελ.

Πηγές: Biblionet, Σοκόλη, Σιδέρη Μιχάλη