Βασίλης Καννάς

Βασίλης Καννάς

Ελληνες λογοτέχνες
O Βασίλης Καννάς γεννήθηκε τον Σεπτέµβρη του 1976 στην Αθήνα.
Το γεγονός πέρασε σε γενικές γραµµές απαρατήρητο από περίπου 4 δισεκατοµµύρια ανθρώπους, αλλά έκανε δύο συγκεκριµένους πολύ ευτυχισµένους και τους γέµισε ελπίδα για το αύριο. Σπούδασε Τεχνολόγος Γεωπόνος, αποκτώντας έτσι γνώσεις που χρησιµοποίησε µέχρι να πάρει το σχετικό πτυχίο, το οποίο έχει κορνιζαρισθεί και καταχωνιαστεί σε ένα συρτάρι παρέα µε τον τίτλο του Master of Arts στη δηµιουργική γραφή.
Προς το παρόν εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος, λόγω έλλειψης καλύτερων επιλογών.
Νουβέλες
Για όνομα των θεών… (2023), Εκδόσεις Πηγή

Για όνομα των θεών… – Βασίλης Καννάς

Για όνομαΝουβέλα Φαντασίας


To 2020 µ.Χ., o Κώστας Μπάρκος, ιδιωτικός ερευνητής, δέχεται επίσκεψη από µια σαγηνευτική γυναίκα για να βρει έναν εξαφανισµένο.
Το 1250 π.Χ., ο Οδυσσέας ξεκινάει το ταξίδι της επιστροφής του στην Ιθάκη µε κάτι κρυµµένο στον χιτώνα του.
Το 855 µ.Χ., η µέλλουσα Πάπισσα Ιωάννα και ο Φρουµέντιος έρχονται για διακοπές στα ελληνικά νησιά.
Ένα µυστήριο που ξετυλίγεται σε ΔΥΟ (2) ηπείρους (ας είµαστε ρεαλιστές, διαδραµατίζεται σε τρεις χώρες, καθώς αυτό το διήγηµα είναι φτηνή παραγωγή και δεν υπάρχουν λεφτά για πολλά ταξίδια) και σε χρονικό βάθος 3.300 χρόνων περίπου (ο χρόνος είναι δωρεάν).
Σε µια Ελλάδα όπου οι θεοί του Ολύµπου έχουν ακόµη δύναµη, αλλά καθόλου χιούµορ, ο Κώστας Μπάρκος θα αναλάβει να διατηρήσει την ισορροπία του κόσµου και ταυτόχρονα να βρει τρόπο να γεµίσει το ψυγείο του µε µπίρες, καθώς µια νέα Τιτανοµαχία είναι προ των πυλών και κάνει ήδη πολλή ζέστη.
Μια αστυνοµική κωµωδία θεϊκών διαστάσεων που δεν υπόσχεται να σας φανερώσει το νόηµα της ζωής, αφού αυτό είναι προφανές και το ξέρουµε όλοι (έτσι δεν είναι;), αλλά να σας κάνει να το αναθεωρήσετε.

Νουβέλα, Εκδόσεις Πηγή, 2023, 220 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή