Βασίλης Κονταξής

Βασίλης Κονταξής

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Βασίλης Κονταξής γεννήθηκε στα Ιωάννινα και ζει μεταξύ της γενέτειράς του και της Αθήνας.
Σπούδασε μουσική, τραγούδι και θέατρο. Ακολουθεί επαγγελματική σταδιοδρομία ως τραγουδιστής, ηθοποιός και σκηνοθέτης και έχει συμμετάσχει με τις παραπάνω ιδιότητες σε περισσότερες από σαράντα μουσικές και θεατρικές παραγωγές. Έχει συνεργαστεί με τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ, το Εθνικό Θέατρο, το Φεστιβάλ Αθηνών, κ.ά. Μεταξύ άλλων έχει ανεβάσει στο θέατρο τρία έργα του Γιάννη Ρίτσου και πρόσφατα σκηνοθέτησε την Εκάβη του Ευριπίδη. Είναι επίσης δάσκαλος τραγουδιού και αγωγής του προφορικού λόγου και έχει διδάξει σε πολλές ανώτερες σχολές δραματικής τέχνης και θεατρικά εργαστήρια. “Το βιολοντσέλο” είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.
Μυθιστορήματα
Το βιολοντσέλο (2015), Κέδρος

Το βιολοντσέλο – Βασίλης Κονταξής

Το βιολοντσέλο


Πώς μπορεί ένα έγχορδο της συμφωνικής ορχήστρας να συνδεθεί για πάντα με μια οικογένεια σε ένα μικρό χωριό της Ηπείρου κοντά στην Κόνιτσα; Πώς ένα ξεχασμένο δημοτικό τραγούδι αυτού του χωριού – για χρόνια καλά κρυμμένο στην καρδιά της Ευρώπης – θα ακουστεί ξανά στον τόπο του;

Οι ιστορίες των ηρώων του βιβλίου συνθέτουν μια πρωτότυπη μελωδία που αντηχεί σαν ήχος βιολοντσέλου στις πλαγιές της Πίνδου.

Άνθρωποι με διαφορετική γλώσσα, διάλεκτο, ηλικία, νοοτροπία και εθνικότητα συμπορεύονται στα μονοπάτια της ζωής, του έρωτα και του θανάτου. Εκείνο που στο τέλος επικρατεί σαν δυνατή δοξαριά είναι ότι αυτοί που πραγματικά αγαπήθηκαν δεν χωρίζουν ποτέ – ούτε με τον θάνατο.

Μυθιστόρημα, Κέδρος, 2015, 200 σελ.

Πηγές: Biblionet, Κέδρος