Δρόμοι

Βασίλης Νόστης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Βασίλης Νόστης (ψευδώνυμο του Β. Μόσχοβου) γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1978 και από μικρός ερωτεύτηκε τη φυσική.
Τελικά τον κέρδισαν οι γλώσσες και σπούδασε Γερμανική Φιλολογία στο ΑΠΘ και σε μεταπτυχιακό επίπεδο Μετάφραση. μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του έζησε στο Κίελο, στο Λονδίνο, στο Δουβλίνο, στο Μπέλφαστ και στο Κέιμπριτζ προτού επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει τα τελευταία χρόνια.
Αφηγήματα
Δρόμοι του κόσμου (2022), Τύρφη

Δρόμοι του κόσμου – Βασίλης Νόστης

Δρόμοι


Δρόμοι του κόσμου

Παρθενογένεση δεν υπάρχει εδώ και πάνω από δέκα χιλιάδες χρόνια. Από τη στιγμή που ο πρώτος Homo Sapiens ζωγράφισε στον τοίχο την εικόνα ενός ζώου μέχρι τη στιγμή που κάποιος άλλος τη μιμήθηκε, αυτό είναι το χρονικό διάστημα που διαρκεί η πρωτοτυπία. Από εκεί και έπειτα χάρη στην ικανότητά μας να αναγνωρίζουμε πρότυπα στο περιβάλλον μας, τα πάντα μπορούν να συγκριθούν και να συσχετιστούν με κάτι προϋπάρχον. Λένε πως η μίμηση είναι η ύψιστη μορφή κολακείας. Δεν είναι σκοπός μου να κολακέψω κανέναν.
Αν υπάρχει ένας σκοπός σε αυτή τη συλλογή από σκόρπιες ιδέες, ανακρίβειες, απάτες, τρομακτικές γυμνές αλήθειες και πασιφανή ψέματα είναι μόνο ένας: να εξάψει τη φαντασία.
Ιστορίες από όλο τον κόσμο συνδέονται με ένα κοινό παρονομαστή: Έχω περπατήσει, ζήσει, δουλέψει και βιώσει την καθημερινότητα σε όλες αυτές τις πόλεις. Με κάποιες μικρές εξαιρέσεις, η πλειονότητα αυτών των ιστοριών είναι αληθινή.

Αφήγημα, Τύρφη, 2022, 200 σελ.

Πηγές: Biblionet, Τύρφη