Βασίλης Ταβουλάρης

Βασίλης Ταβουλάρης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Βασίλης Ταβουλάρης γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα.
Κατάγεται από την Αρεόπολη της Μάνης και τον Κρασούνα Μυλοποτάμου Κρήτης. Ζει και εργάζεται στο Ρέθυμνο, ως ραδιοφωνικός παραγωγός και διαφημιστής, ενώ ασχολείται και με τη συγγραφή βιβλίων και ποιητικών συλλογών. Σπούδασε Μαγειρική-Ζαχαροπλαστική σε ιδιωτική σχολή. Επίσης, από το 2021, είναι φοιτητής του Τμήματος Φυσικών Επιστημών του Ε.Α.Π. Πάτρας. Ασχολείται τέλος, με την έρευνα γύρω απ’ τον Χριστιανισμό και τις Ανατολικές Θρησκείες αλλά και τις Φυσικές Επιστήμες.
Έργα του: «Ο Κατά Φαντασίαν… Ποιητής» (Ποιητική Συλλογή, 2021, Εκδόσεις Λεξίτυπον).
Μυθιστορήματα
Το σύμπλεγμα του Ιεχωβά (2023), Ελευθερουδάκης

Ποίηση
Ο κατά Φαντασίαν… ποιητής! (2021), Λεξίτυπον

Το σύμπλεγμα του Ιεχωβά – Βασίλης Ταβουλάρης

Το σύμπλεγμαΑπό την εγωκεντρική φοβία,
στον δρόμο της ταπείνωσης


Ο Ρομπέρτο, ο ήρωάς μας, ένα παιδί εκτός γάμου (όπου γι’ αυτό βιώνει τον ρατσισμό σε μια συντηρητική κοινωνία), μεγαλώνει σε ένα φοβικό περιβάλλον, που ο ίδιος το ονομάζει το Παιγνίδι της Σκιάς. Σε μικρή ηλικία κακοποιείται σεξουαλικά, ασχολείται με τον αποκρυφισμό και ασπάζεται τη λατρεία του Ιεχωβά, ενώ σε ηλικία 25 ετών διαγιγνώσκεται με Διπολική Διαταραχή και κλείνεται σε Ψυχιατρείο. Μέσα από μια μεγάλη αναζήτηση σε πολλές θρησκείες, δυτικές και ανατολικές, αλλά και τον αθεϊσμό, καταλήγει στον Ορθόδοξο Χριστιανισμό. Όμως το Παιγνίδι της Σκιάς φαίνεται να συνεχίζεται…

Θρησκευτικό-Ψυχολογικό Μυθιστόρημα
(Στηρίζεται σε αληθινά γεγονότα)

Μυθιστόρημα, Ελευθερουδάκης, 2023, 184 σελ.

Ο κατά Φαντασίαν… Ποιητής! – Βασίλης Ταβουλάρης

Ο κατά φαντασίανΠοιητική Συλλογή


Η δεξαμενή που αρδεύει την ποίηση είναι η ψυχή. Και η πηγή, που τροφοδοτεί την ψυχή, είναι η ζωή.

Αληθινός Ποιητής είναι εκείνος που έχει ζήσει. Μετατρέπει σε ποίηση τη ζωή του κι έτσι, ώς έναν βαθμό, μεταμορφώνει τις ζωές των άλλων σε ποιητικές ζωές.

Η ποίηση είν’ ένα ποτάμι, που ποτίζει έναν κήπο με δέντρα. Εμείς είμαστε αυτά τα δέντρα. Και περιμένουμε το νερό του, για ν’ ανθίσουμε και να γίνουμε οπωροφόρα.

Κάθε Ποιητής είναι ένας Προμηθέας, που πυρπολεί με φλόγες ελευθερίας τις ψυχές μας. Και αντροκαλιέται με τον αετό, πάνω στον Καύκασο της μοναξιάς του.

Ένας «επαναστάτης της ζωής από μικρός», που «διεκδικεί την ευτυχία με τα τζίγκινά του ζάρια», «με όνειρο να κάνει τον κόσμο χιονισμένο λουλουδότοπο».

Εσύ, αναγνώστη μου, γίνε ένας Ηρακλής· και λευτέρωσέ τον από τον Καύκασο, συμμεριζόμενος την αγωνία του.

Εκείνος «απλώνει το χέρι και σου δίνει πατρίδα». Κι εσύ χορεύεις μαζί του, σε μιαν ερωτική αντιπαράθεση «τόσο όμορφη, σαν μελωδία ενός χαμένου τραγουδιού». Ενός τραγουδιού που νοηματοδοτεί τα σύμπαντα.

Ετοιμάσου λοιπόν. Η αυλαία ανοίγει. Πάρε βαθιά ανάσα και είσελθε στη φαντασία… του κατά φαντασίαν Ποιητή μας.

Πρόλογος: Θεόδωρος Ι. Ρηγινιώτης

Ποίηση, Λεξίτυπον, 2021, 74 σελ.

Πηγές: Biblionet, Λεξίτυπον, Ελευθερουδάκης