Βάσω Καλαντίδου

Βάσω Καλαντίδου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Βάσω Καλαντίδου γεννήθηκε, ζει και γράφει στη Θεσσαλονίκη.
Το πρώτο της βιβλίο Στην πέτρα χαραγμένα εκδόθηκε το 2019 από τις εκδόσεις Ενύπνιο. Συμμετείχε στη συλλογική έκδοση Χαμογελάνε οι Τζοκόντες (εκδόσεις Πανός). Το Μουγγοχώρι είναι το δεύτερο προσωπικό της βιβλίο.
Μυθιστορήματα
Στην πέτρα χαραγμένα (2019), Ενύπνιο

Νουβέλες
Το μουγγοχώρι (2023), Ενύπνιο

Συλλογικά έργα
Ιστορίες του άλλοτε (2018), Εκδόσεις iWrite.gr
Περιπλανώμενοι Σαββατιανοί: Χαμογελάνε οι Τζοκόντες; (2019), Οδός Πανός

Το μουγγοχώρι – Βάσω Καλαντίδου

Το μουγγοχώρι


Μη σε ξεγελάνε τα χωρατά μας, είναι ο τρόπος μας να ξορκίσουμε τον φόβο μας, μου είπε, πίνοντας μονοκοπανιά το πιοτό της εξομολόγησης. Όλοι το φοβούνται τούτο το μέρος. Γι’ αυτό δεν έρχεται κανείς να δουλέψει εδώ. Θαρρείς πως δεν έχουνε ανάγκη το μεροκάματο; Το ’χουν και το παραέχουν. Μα ο φόβος… Και ξέρεις τι φοβάται περισσότερο ο άνθρωπος; Αυτό που δεν καταλαβαίνει. Αυτό φοβάται.

Νουβέλα, Ενύπνιο, 2023, 116 σελ.

Στην πέτρα χαραγμένα – Βάσω Καλαντίδου

Στην πέτρα χαραγμένα


Μπορούμε να διασώσουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα από τη λήθη; Αρκεί να αναπολούμε τις στιγμές που ζήσαμε κοντά τους; Ο ήρωάς μας προικισμένος με την ικανότητα να μετουσιώνει σε αφηγήματα τις ζωές ανθρώπων που έχουν “φύγει”, ορθώνει το ανάστημά του μπρος στο πέρασμα του χρόνου. Πρόσωπα που ξεχάστηκαν, “ανασταίνονται” μέσα από τις ιστορίες του. Πρόσωπα που τα αδίκησε η ζωή, βρίσκουν τη λύτρωσή τους. Κι είναι τα γραπτά του που θα ζήσουν περισσότερο από όλους, αρκεί ο ίδιος να διαβεί τον δρόμο που θα τον οδηγήσει στη δική του αλήθεια.

Μυθιστόρημα, Ενύπνιο, 2019, 144 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ενύπνιο