Βάσω Θ. Παπαδοπούλου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Βάσω Παπαδοπούλου (του Θεοδώρου) γεννήθηκε στην Αρτα και πέρασε τα σχολικά της χρόνια στα Γιάννενα.
Σπούδασε Οικονομικά και Παιδαγωγικά και εξειδικεύθηκε στην Ισότητα των Φύλων, για την οποία εργάστηκε επί δεκαετίες. “Το όνειρο του Κουρκουμά” είναι το δεύτερο βιβλίο της, μετά το “Η Κανέλα και ο Ιππότης του Γαϊδουράγκαθου”. Ζει στην Αθήνα με την οικογένειά της.

Η Κανέλα και ο ιππότης του Γαϊδουράγκαθου – Βάσω Παπαδοπούλου

… στη χώρα των Μπαχαρικών


Ο Ιππότης του Γαϊδουράγκαθου ούτε που το φανταζόταν πώς θα κατέληγε η επιθυμία του να γίνει αρχηγός της Χώρας των Μπαχαρικών.
Πίστευε πως θα ήταν παιχνιδάκι για κείνον να νικήσει αυτούς τους παράξενους κατοίκους με τα αστεία ονόματα όπως η Κανέλα και ο Κουρκουμάς.
Δεν ήξερε, όμως, τι σχεδίαζαν για να τον αντιμετωπίσουν η πολυμήχανη Κανέλα και τα άλλα Μπαχαρικά…

Eικονογράφηση: Μαριλένα Αγγελίδου

Παιδική λογοτεχνία, Bell / Χαρλένικ Ελλάς, 2014, 56 σελ.

Το όνειρο του Κουρκουμά – Βάσω Παπαδοπούλου
Τι γυρεύει ο Μεμάς ο Κουρκουμάς, από τη Χώρα των Μπαχαρικών, στη σπηλιά μιας δράκαινας και δύο δράκων;

Η περιπέτειά του ξεκινάει μια μέρα που ξυπνάει στραβά και βαριέται ακόμη και να πλύνει τα δόντια του. Όλα τον θυμώνουν! Η αγαπημένη του φίλη η Νέλλα η Κανέλα λείπει, ενώ τα υπόλοιπα Μπαχαρικά είναι πολύ ήρεμα και χωρίς καμία διάθεση νΆ ασχοληθούν μαζί του. Νευριάζει με τα ψαροπούλια, αλλά και με το πράσινο βατραχάκι που τον κοιτάζει με γουρλωμένα μάτια.

Η διάθεσή του αρχίζει να φτιάχνει όταν συναντά την Υδρόγειο Σφαίρα, που δέχεται να χορέψει μαζί του. Καθώς όμως στροβιλίζεται χαρούμενος στην αγκαλιά της, βρίσκεται σε μια τρομακτική σπηλιά, αντιμέτωπος με τη Βρομοδοντού, τον Κακομουτσουνόπτερο, τον Γουρλομάτη και την αιχμάλωτη Νέλλα την Κανέλα.

Ο Μεμάς ο Κουρκουμάς, έχοντας πάντα στο πλευρό του την τολμηρή Υδρόγειο Σφαίρα, βάζει μπροστά το σχέδιό του να απελευθερώσει την αγαπημένη του φίλη!

Θα τα καταφέρουν άραγε;

Eικονογράφηση: Λίζα Ηλιού

Παιδική λογοτεχνία, Bell / Χαρλένικ Ελλάς, 2018, 48 σελ.

Παιδική λογοτεχνία
Η Κανέλα και ο ιππότης του Γαϊδουράγκαθου (2014), Bell / Χαρλένικ Ελλάς
Το όνειρο του Κουρκουμά (2018), Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Πηγές: Biblionet, Bell / Χαρλένικ Ελλάς