Βίκυ Α. Γεωργοπούλου

Βίκυ Α. Γεωργοπούλου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Βίκυ Α. Γεωργοπούλου γεννήθηκε στη Λυγιά Κορινθίας και ζει στην Αθήνα από τα εφηβικά της χρόνια.
Σπούδασε δημοσιογραφία και θέατρο. Έχει γράψει τα μυθιστορήματα “Τα μυστήρια της Γλαύκης” (εκδόσεις Σοκόλη, 2009), “Ή αυτή ή τίποτα” (εκδόσεις Πολύτροπον, 2012), “Και τα δικά σου, δικά μου” είναι το τρίτο της μυθιστόρημα.
Μυθιστορήματα
Τα μυστήρια της Γλαύκης (2009), Σοκόλη
Ή αυτή ή τίποτα (2012), Πολύτροπον
Και τα δικά σου, δικά μου (2021), Κέδρος

Διηγήματα
Γούρι από φελλό (2007), Το Ροδακιό

Πεζογραφία
Κράτος κεραιών (1995), Κάκτος
Το νησί του νου (1999), Ανατολικός

Και τα δικά σου, δικά μου – Βίκυ Α. Γεωργοπούλου

Και τα δικά σου


Η Μαριγώ, ατίθαση και παρορμητική, τολμηρή και ριψοκίνδυνη, επιθυμεί από τα νεανικά της χρόνια να ζήσει ελεύθερη από τα οικογενειακά βάρη και τα κοινωνικά δεσμά του μικρού επαρχιακού τόπου της. Κι ενώ ονειρεύεται μια ζωή στη μεγάλη πόλη όλο ξεγνοιασιά και διασκεδάσεις, βρίσκεται εγκλωβισμένη σε έναν γάμο, ασφυκτιώντας δίπλα στον σύζυγο και στα παιδιά της.

Άραγε θα υποταχθεί στις οικογενειακές και κοινωνικές επιταγές; Ή θα τολμήσει να ξεφύγει από τον κλοιό που την περιβάλλει και να ζήσει ό,τι ονειρεύεται, διαταράσσοντας και ανατρέποντας τη ζωή των άλλων χωρίς τύψεις και ενοχές;

Ένα μυθιστόρημα γεμάτο έρωτες, αγάπες, μίση, πάθη και ίντριγκες.

Μυθιστόρημα, Κέδρος, 2021, 400 σελ.

Ή αυτή ή τίποτα – Βίκυ Α. Γεωργοπούλου

Ή αυτή ή τίποτα


Ο Κωσταντής, γεννημένος σε κάποιο νησί του Αιγαίου, ευγενικός και καλλιεργημένος, από καλή και περήφανη γενιά, μπαίνει ορμητικά στη ζωή, όπως ταιριάζει σε έναν νέο άνθρωπο. Τα αισθήματα και οι πράξεις του συνοψίζονται σε δυο φράσεις, που τον σημαδεύουν από την αρχή της ζωής του. Ακούγονται μεγάλα λόγια και μοιάζουν υπερβολές. Τις ακολουθεί πιστά. Αγνός και ευθύς, αρνείται το ψέμα και την υποκρισία των ρόλων που απαιτούν οι κοινωνικές συμβάσεις, διαλέγοντας την αλήθεια των αισθημάτων του. Κι όπως όλες οι επιλογές, έτσι και οι δικές του έχουν και συνέπειες. Αλλά αισιόδοξος, ρεαλιστής και πεισματάρης μπροστά στις αντιξοότητες, βαδίζει πάντα μπροστά, θέλοντας να γνωρίσει όλους τους κύκλους της ζωής, ως το τέλος.

Έρωτες, πάθη, μίση και σκηνές από ένα ζοφερό μέλλον, σε ένα ακόμα συναρπαστικό μυθιστόρημα της Βίκυς Α. Γεωργοπούλου που θα σας κρατήσει καθηλωμένους.

Μυθιστόρημα, Πολύτροπον, 2012, 381 σελ.

Τα μυστήρια της Γλαύκης – Βίκυ Α. Γεωργοπούλου

Τα μυστήρια


Με φόντο τη Μητρόπολη, μια πόλη δίχως αληθινό όνομα, αμαρτωλή και διχασμένη ανάμεσα στην πολυτέλεια των ανώτερων τάξεων και τη μιζέρια των λαϊκών στρωμάτων, εκτυλίσσεται η ιστορία της Γλαύκης, μιας ηθοποιού διεθνούς φήμης, που ενσαρκώνει όλα όσα ποθούν, γύρω της, άνθρωποι απλοί, καθημερινοί. Η είσοδός της όμως στα κυκλώματα των λαμπρών κοινωνικών κύκλων, η εμπλοκή της στην πολιτική και το μοιραίο ερωτικό της πάθος τη φέρνουν στο χείλος της καταστροφής…

Μυθιστόρημα, Σοκόλη, 2009, 192 σελ.

Γούρι από φελλό – Βίκυ Γεωργοπούλου

Γούρι από φελλό


Λίγο μετά την απροσδόκητη νεροποντή, άφηνα το μαγαζί που με φιλοξένησε μην τύχει και μουσκέψω, γιατί σίγουρα έστω και πέντε βήματα να ‘κανα μέσα σ’ αυτή τη βροχή, ακόμα και τα κόκαλά μου θα μούλιαζαν.
Γλίτωσα, ίσως, κάποιο κρυολόγημα και συνέχιζα τα ψώνια μου χαρούμενη και ιδιαίτερα βιαστική. Περπατούσα και μονολογούσα.

Εικονογράφος: Μάκης Θεοφυλακτόπουλος

Διηγήματα, Το Ροδακιό, 2007, 88 σελ.

Το νησί του νου – Βίκυ Γεωργοπούλου

Το νησί του νουΙστορίες


Έσπρωξε την καρέκλα του και βγήκε στην αυλή. Ήθελε να βραχεί, να ταξιδέψει νοερά με τη Λη, να ξανανιώσει τη δροσιά που κάποτε του χάριζε.
Πόσο λίγο το ‘χε καταλάβει!
Έμεινε εκεί ώρες. Ένιωσε τα κόκκαλά του να μουλιάζουν από τη βροχή. Ύστερα χώθηκε στον κορμό της αγαπημένης ελιάς. Η σταγόνα Λη χόρευε απελπισμένα πάνω του, μα εκείνος πρόσεχε μόνο τη μουσική της βροχής και των φύλλων. Κάποια περίεργα μουδιάσματα είχαν αρχίσει στο σώμα του, που τα κατάλαβε μόνο σαν έφθασαν στα νεκρωμένα του πόδια. Αισθανόταν να μικραίνει και του φάνηκε αστείο. Χαμογέλασε. Οι κεραυνοί έπεφταν τώρα πιο δυνατοί. Ο Ηλίας μίκραινε, ώσπου απόκτησε το μέγεθος της Λη. Τότε τη βρήκε.

Εικονογράφος: Π. Γεωργόπουλος

Πεζογραφία, Ανατολικός, 1999, 94 σελ.

Πηγές: Biblionet, Κέδρος, Ανατολικός, Το Ροδακιό, Σοκόλη, Πολύτροπον

Please wait...