Βίκη Μακρυδάκη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Βίκη Μακρυδάκη έχει γράψει τα μυθιστορήματα “Το σφάλμα της σιωπής” (2015), “Η δύναμη του πεπρωμένου” (2016), “Αίμα στο Βόσπορο” (2016) και “Λεπτές ισορροπίες” (2019), κυκλοφορούν όλα από τις εκδόσεις Παπαηλιού.
Μυθιστορήματα
Το σφάλμα της σιωπής (2015), Εκδόσεις Παπαηλιού
Η δύναμη του πεπρωμένου (2016), Εκδόσεις Παπαηλιού
Αίμα στο Βόσπορο (2016), Εκδόσεις Παπαηλιού
Λεπτές ισορροπίες (2019), Εκδόσεις Παπαηλιού

Λεπτές ισορροπίες – Βίκη Μακρυδάκη
Ταξιδεύοντας στις σελίδες αυτού του βιβλίου, ο αναγνώστης θα συναντήσει δύο ιστορίες. Στη μία ιστορία θα βρει την Άννα, μία νέα γυναίκα που η μοίρα στάθηκε αμείλικτη γι αυτήν και της στέρησε τον άνδρα που αγαπούσε και ο χαμός του σφράγισε με ανεξίτηλα χρώματα τη ζωή της.. Η ανασφάλεια του πατέρα της, τη σπρώχνει με το ζόρι να κάνει ένα γάμο παρωδία. Η ζωή της γίνεται μαρτύριο και η πονεμένη ψυχή της συντονίζεται με την οδύνη.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Παπαηλιού, 2019, 278 σελ.

Αίμα στο Βόσπορο – Βίκη Μακρυδάκη
Πρόσφυγες, άνθρωποι χωρίς πατρίδες. Τα δραματικά γεγονότα του ξεριζωμού, άλλαξαν τη μοίρα τους. Όμως στάθηκαν όρθιοι, ακλόνιτοι, με περηφάνεια και αρχοντιά. Η Τουρκική θηριωδία που ξεγύμνωσε τα χείλη από την πείνα και τη δίψα, δεν μπόρεσε ν αγγίξει ένα μοναδικό έρωτα, μίάν αγνή αγάπη. Η ειμαρμένη όμως έγραψε τη δική της ιστορία. Μια ιστορία που δεν μπορούσε κανείς να υποπτευθεί.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Παπαηλιού, 2016, 219 σελ.

Η δύναμη του πεπρωμένου – Βίκη Μακρυδάκη

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Παπαηλιού, 2016, 211 σελ.

Το σφάλμα της σιωπής – Βίκη Μακρυδάκη
«Το σφάλμα της σιωπής», είναι μια αληθινή ιστορία. Η Αγγελικούλα το στερνοπούλι μιας φτωχής οικογένειας της μετακατοχικής Ελλάδας, μεγαλώνει και κάνει όνειρα για τη ζωή. Μια αναπάντεχη όμως γνωριμία, πριν καλά-καλά τελειώσει το σχολείο, στάθηκε η αιτία να τσακιστούν τα όνειρά της. Τα χρόνια που ήλθαν την οδήγησαν σε δύσβατα μονοπάτια και πληγώθηκε βαθειά, ματώνοντας η ψυχή της. Άραγε θα’ρθει η στιγμή να της χαμογελάσει λίγο η μοίρα ή θα συνεχίσει να της δείχνει το σκληρό της πρόσωπο;

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Παπαηλιού, 2015, 285 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Παπαηλιού