Βίκυ Σαµαρά

Ελληνες λογοτέχνες
Η Βίκυ Σαµαρά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970.
Εγκαταστάθηκε (1993 – 2003) στη Μεγάλη Βρετανία όπου ολοκλήρωσε τις µεταπτυχιακές σπουδές της στη Μοριακή Βιολογία και Γενετική και συνεργάστηκε µε τα Πανεπιστήµια του Λέστερ, Λονδίνου και Οξφόρδης. Τη δεκαετία που ακολούθησε δούλεψε στην Αθήνα ως καθηγήτρια και µεταφράστρια πριν επιστρέψει για δεύτερη φορά το 2016 στη Μεγάλη Βρετανία. Σήµερα ζει και εργάζεται στο Surrey και όποτε µπορεί, ονειρεύεται τι θα γίνει όταν µεγαλώσει.
Ποίηση
Αριάδνη (2022), Εκδόσεις Πηγή

Αριάδνη – Βίκυ Σαμαρά

ΑριάδνηΠοιητική Συλλογή


Τα ποιήµατα ακολουθούν εξελικτική πορεία

Έπειτα από µακροχρόνια άρνηση και ντροπή για την ανάγκη βοήθειας, συµφιλιώθηκα µε το παράλογο της παραδοχής και µοιράστηκα ό,τι µε τρόµαζε.

Ήταν µετά από τις δυσκολότερες συνεδρίες, που µπόρεσα να προχωρήσω στη διαγραφή της κατάθλιψης, γράφοντας.

Τα κοµµάτια, µε το πείραµα-πείραγµα των λέξεων, προσκαλούν τον αναγνώστη σε προσωπικές αναζητήσεις. Φραστικές εκπυρσοκροτήσεις, αποτυπώνουν αδιέξοδα ενώ συνθέτουν αµυδρώς αισιόδοξες κορυφώσεις.

Τα σχηµατικά/οπτικά ποιήµατα -Εκτός πορείας, Κουβάρι, Τρίλιζα, Αποκάλυψη- αποτελούν τµήµα του νοήµατος τροφοδοτώντας το ερµηνευτικό παιχνίδι.

Οι διαφορετικές εικονογραφικές αποτυπώσεις τολµούν να προσαρτήσουν αξία αισθητική, διακοσµητική ή απλά ταυτίζονται µε το κείµενο στο οποίο αναφέρονται.

Μια ποιητική συλλογή που προσκαλεί τον αναγνώστη να δει την εικόνα όπως αντηχεί η δική του αλήθεια.

Ποίηση, Εκδόσεις Πηγή, 2022, 40 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή