Βίκυ Τσιανίκα

Βίκυ Τσιανίκα

Ελληνες λογοτέχνες
Η Βίκυ Τσιανίκα γεννήθηκε στην Αθήνα.
Κατέχει μεταπτυχιακό στη Θεραπευτική-Συμβουλευτική Ψυχολογία (BTEC IN THERAPEUTIC COUN-SELLING QCF). Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Έχει τελειώσει τη σχολή δημοσιογραφίας “Εργαστήρι”. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια που αφορούν την τέχνη σε όλες της τις μορφές (δραματοθεραπεία, χοροθεραπεία, art therapy κ.ά.) Είναι δημοσιογράφος στην ΕΡΤ. Έχει εκπομπές στο ραδιόφωνο “Τρίτο Πρόγραμμα”, “Φωνή της Ελλάδας”, “Κόσμος” και “Δεύτερο”. Έχει κάνει δεκάδες ντοκιμαντέρ με θέμα τον πολιτισμό (“Έτσι γιορτάζουν οι Έλληνες”, “Τα μονοπάτια της παράδοσης”). Δίνει συχνά διαλέξεις στο ΑΛΠ (Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο). Είναι εισηγήτρια σε σεμινάρια γραφής και ψυχοεκπαίδευσης. Έχει εκδώσει δυο ιστορίες για παιδιά, ένώ έχει γράψει κι έχουν ανέβει στη σκηνή δύο θεατρικά παιδικά έργα κι ένα μουσικοχορευτικό έργο για μεγάλους. Είναι μέλος της ΠΟΣΕΑ και στην επιτροπή εκπαίδευσης της Ομοσπονδίας. Επίσης, είναι μέλος της UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.
Ποίηση
Έτσι απλά… (2018), Δρόμων

Παιδική λογοτεχνία
Ο θλιμμένος φλαουτίστας (2010), Δρόμων
Η Πεφταστέρι στο νησί των Δικομανών (2012), Καμπύλη

Έτσι απλά… – Βίκυ Τσιανίκα

Έτσι απλά


Να κλέψω μια νύχτα
από τη Μοίρα
και να στη χαρίσω!

Να κλέψω μια μέρα
από τη Μοίρα…
και να αρχίσω πάλι
από την Αρχή!

Ποίηση, Δρόμων, 2018, 32 σελ.

Η Πεφταστέρι στο νησί των Δικομανών – Βίκυ Τσιανίκα

Η ΠεφταστέριΈνα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους


Εικονογράφος: Steve

Παιδική λογοτεχνία, Καμπύλη, 2012, 45 σελ.

Ο θλιμμένος φλαουτίστας – Βίκυ Τσιανίκα

Ο θλιμμένος φλαουτίσταςΈνα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους


Ένας νεαρός φλαουτίστας που παίζει υπέροχες μελωδίες, φτιάχνει γύρω του μια όμορφη παρέα από παιδιά που ακολουθούν τα βήματά του και ζουν ευτυχισμένες ώρες μαζί του.
Ξαφνικά όλα αλλάζουν!…

Ο εσωτερικός πόλεμος ενός γειτονικού χωριού γίνεται αιτία μιας μεγάλης καταστροφής. Ο νεαρός φλαουτίστας προσπαθεί με τη μουσική του να τους περάσει μηνύματα ζωής, φιλίας, ειρήνης. Θα τα καταφέρει; Γιατί η ζωή, μας επιφυλάσσει πάντα πολλές εκπλήξεις…

Εικονογράφος: Νίκος Φερεντίνος

Παιδική λογοτεχνία, Δρόμων, 2010, 30 σελ.

Πηγές: Biblionet, Δρόμων, Καμπύλη