Βικτώρια Τράκη

Βικτώρια Τράκη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Βικτώρια Τράκη έγραφε ποιήματα από μικρή όταν ζούσε στη Γερμανία και συμμετείχε σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.
Μεγαλώνοντας σπούδασε Φιλοσοφία και Μετάφραση στην Αθήνα. Σήμερα εργάζεται στο Υπουργείο Πολιτισμού και δραστηριοποιείται ακόμη στην οικογενειακή επιχείρηση «Πύρρειον» στα Ζαγοροχώρια από όπου κατάγεται. Διηγήματά της έχουν συμπεριληφθεί σε ομαδικές εκδόσεις και περιοδικά λόγου και τέχνης. Το πρώτο της έργο έφερε στο φως της δημοσιότητας ο γιος της, διαβάζοντάς το στο νηπιαγωγείο στους φίλους του. Το παιδικό της βιβλίο «Αποπατρίδες» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.
Παιδική λογοτεχνία
Αποπατρίδες (2022), Εκδόσεις Πνοή

Αποπατρίδες – Βικτώρια Τράκη

Αποπατρίδες


Υπάρχει παραμύθι που να μη βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία; Που να μη χάνεται στα βάθη των αιώνων, στα πέρατα του κόσμου, κι έπειτα να ξαναγυρνά για να ακουστεί;
Ο Afzi επιβιώνει ύστερα από μια απίθανη περιπέτεια με εξωγήινους τρομοκράτες. Ο ξάδερφός του στέκεται φύλακας-άγγελος όταν τα πάντα φαίνονται να έχουν χαθεί στη θάλασσα. Είναι ψέμα ή μήπως είναι όνειρο; Το παιχνίδι της μοίρας δύο μικρών προσφύγων, σε μια ατμόσφαιρα που αντανακλά διαφορετικά την ιστορία μέσα από τα μάτια των παιδιών, για τις χαμένες πατρίδες της καρδιάς.

Εικονογράφηση: Έλενα Γιοβανάκη

Παιδική λογοτεχνία, Εκδόσεις Πνοή, 2022, 36 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πνοή