Βίκυ Τσώκου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Βίκυ Τσώκου γεννήθηκε σε µια όµορφη µικρή πόλη στη Βαυα­­ρία της Γερµανίας.
Εκεί έµεινε µέχρι τα 21 της χρόνια και µετά µετακόµισε στην Αθήνα, όπου ζει µέχρι σήµερα µε την οικογενειά της. Πιστεύει πως η γυναικεία φύση είναι µοναδική και ιδιαίτερη, και κρύβει ασύλ­λη­πτη δύναµη. ∆υστυχώς όµως οι περισ­σό­τερες γυναίκες παγιδεύονται σε κοι­νω­νικά στερεότυπα και καλούπια, και σε µη χρή­σιµες σκέ­ψεις και συναισθήµατα, χάνοντας την επαφή µε αυτή τη θαυµαστή τους φύση. Η coach των Γυναικών –όπως την αποκαλούν όσοι τη γνωρίζουν– πιστεύει στις Γυναίκες και αυτό το δείχνει µε το µέχρι σήµερα έργο της. «Χρειάζεται να δούµε τη θηλυκή µας πλευρά µε άλλο µάτι – και επειδή ευτυχώς δεν είµαστε Κύκλωπες, µπορούµε να ανακαλύψουµε το µεγαλείο που κρύβουµε µέσα µας και να κάνουµε θαύµατα».

Είμαστε γυναίκες, ρε γαμώτο, και μπορούμε καλύτερα! – Βίκυ Τσώκου
Τι σας κάνει ιδιαίτερες και µοναδικές; Τι είναι αυτό που σας ξεχωρίζει από τις άλλες γυναίκες και κάνει κάποιον όχι µόνο να σας επιλέξει, αλλά και να µη θέλει να σας χάσει; Για ποιον λόγο θεωρείτε ότι οι σχέσεις σας καταλήγουν να γίνονται πεδίο µάχης; Για ποιον λόγο οι διαµάχες σας είναι άνισες παρόλο που η ισότητα ανάµεσα στα δύο φύλα θεωρείται δεδοµένη; Για ποιον λόγο σήµερα, που οι γυναίκες έχουν καριέρα, είναι ανεξάρτητες και δυναµικές, φροντίζουν την εξωτερική τους εµφάνιση, διαθέτουν περισσότερες γνώσεις και περισσότερες εµπειρίες πάνω στο σεξ και έχουν στη διάθεσή τους τους καλύτερους πλαστικούς χειρουργούς, είναι πιο µόνες και πιο απελπισµένες από ποτέ, τόσο µέσα στις σχέσεις όσο και έξω από αυτές; Για ποιον λόγο χάνουν τη δύναµή τους και νιώθουν ότι ο συναισθηµατικός τους κόσµος βυθίζεται στο χάος;

Όταν οι τέσσερις φίλες αυτού του βιβλίου βρέθηκαν αντιµέτωπες µε τα παραπάνω ερωτήµατα, δεν ήξεραν καν ότι χρειαζόταν να πάρουν ΚΑΙ κάποιες έγκυρες απαντήσεις. Βαθιά µέσα τους γνώριζαν ότι το παρελθόν τους κινδύνευε να καθορίσει το µέλλον τους, εκτός αν άλλαζαν κάποιες ανώφελες συνήθειες, περιοριστικές πεποιθήσεις και στερεότυπες αντιλήψεις που επικρατούν στον κόσµο των γυναικών και τους εµποδίζουν να έχουν όλα όσα επιθυµούν. Δεν ήξεραν όµως πώς να αλλάξουν. Μια περίεργη συνάντηση θα τις οδηγήσει σε ένα προκλητικό “ταξίδι”, όπου θα αντιµετωπίσουν αλήθειες άλλοτε πικρές και άλλοτε γλυκές. Θα ανακαλύψουν ότι όχι µόνο µπορούν καλύτερα, αλλά και ότι έχουν τη δύναµη και τη σωστή µαγιά, ως θηλυκά, να αλλάξουν την τύχη τους, τις σχέσεις τους και, εφόσον το θέλουν, ακόµα και τον κόσµο γύρω τους.

ΚΑΙ Μπορούµε ΚΑΙ Γίνεται να τα Πάµε Καλύτερα, γιατί Είμαστε Γυναίκες, ρε γαμώτο!

Μυθιστόρημα, Πεδίο, 2018, 448 σελ.

Μυθιστορήματα
Είμαστε γυναίκες, ρε γαμώτο, και μπορούμε καλύτερα! (2018), Πεδίο

Πηγές: BIBLIONET, Πεδίο