Είναι αρχιτέκτονας κάτοχος του Mpbill του Τμήματος Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Oxford Brookes της Μ. Βρετανίας και διδακτορικού διπλώματος της Σχολής Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Το μυθιστόρημα “Το ξύπνημα” είναι η πρώτη λογοτεχνική της δουλειά.
Το ξύπνημα (2012), Νησίδες
Τα μυστικά του Ευρώτα (2020), Κέδρος
Συλλογικά έργα
Έλα στη θέση μου (2015), Ταξιδευτής
9 ήρωες 8 ιστορίες (2018), Εύμαρος
Τα μυστικά του Ευρώτα – Βίλλη Στελλάκου
Δύο οικογένειες.
Ο Άλκης, ο στοχαστικός αλλά απόμακρος δημοσιογράφος, που έχει κάνει τη ζωή του μαντάρα. Η Έλενα, η πρώην σύζυγος και μητέρα του παιδιού του, που τον κατηγορεί για όλα. Ο Ιάσονας, ο γιος τους, που σπουδάζει στο εξωτερικό και δεν μιλάει με τον πατέρα του.
Η κυρία Όρσα, η μυστηριώδης άγνωστη που ζει στο απέναντι διαμέρισμα. Η Βέρα, η γοητευτική κόρη της, που ξενιτεύτηκε για να γλιτώσει από την τρέλα της μάνας της.
Δύο οικογένειες, δύο διαφορετικές ιστορίες με ελάχιστα κοινά μεταξύ τους. Ή μήπως όχι;
Όταν ο Άλκης απολύεται από την εφημερίδα στην οποία εργαζόταν για πολλά χρόνια, αποφασίζει να βάλει τη ζωή του σε τάξη. Όμως η παράλογη εμμονή του με την άγνωστη γειτόνισσα τον οδηγεί σε ένα αγωνιώδες ταξίδι στον τόπο καταγωγής του. Εκεί ζωντανεύουν φαντάσματα και μύθοι του παρελθόντος.
Μια ιστορία στην Αθήνα του σήμερα για τη μοναξιά και τα ματαιωμένα όνειρα. Ένα ταξίδι στα χρόνια του Εθνικού Διχασμού. Μια αναζήτηση που οδηγεί στη διάλυση των ψευδαισθήσεων, στην οδύνη και τελικά στην ελπίδα.
Μυθιστόρημα, Κέδρος, 2020, 224 σελ.
Το ξύπνημα – Βίλλη Στελλάκου
Έτσι κύλησε η ώρα και η Άννα σηκώθηκε να φύγει γιατί είχε μάθημα, και “θα τηλεφωνηθούμε”, είπαν κοι οι δυο σχεδόν ταυτόχρονα. Μετά από λίγο σηκώθηκε κοι ο Max. Ο ήλιος πήγαινε να δύσει και άρχισε να κάνει κρύο. Ο Max κούμπωσε το μπουφάν του και κατευθύνθηκε προς την παραλία. Πήδηξε στην άμμο. Είχε σηκώσει κύμα και αέρα. Σήκωσε το φερμουάρ μέχρι το πιγούνι και με τα χέρια στις τσέπες και το βλέμμα μπροστά, άρχισε να περπατά και τα παπούτσια του βούλιαζαν στην υγρή άμμο. Κάτι έλαμπε στην άμμο. Έσκυψε και το πήρε. Ήταν μια ρόδα από ένα παιδικό παιχνίδι. Σκέφτηκε το μικρό τραυματισμένο αυτοκίνητο, το παιδάκι που θα το κοίταζε με λύπη ή απορία, θυμήθηκε ότι μικρός είχε δημιουργήσει στην αποθήκη του σπιτιού τους ένα νοσοκομείο αυτοκινήτων. Κάποτε, σε κάποια εκκαθάριση, η μητέρα του τα πέταξε, τα θεώρησε άχρηστα όλα αυτά τα αυτοκινητάκια, με τις λειψές ρόδες, χωρίς τιμόνια, με τις σκασμένες πόρτες. Είχε κλάψει πολύ όταν το είδε και του έλειπαν για καιρό, κάκισε τη στεγνή λογική των μεγάλων και την αυστηρή κατάταξη με την οποία ταξινομούσαν τα αντικείμενα σε χρήσιμα και άχρηστα. Ήταν, θυμάται, η πρώτη διαφοροποίηση που ένιωσε να τον χωρίζει από τους ενήλικες. Έφερε στο μυαλό του το κουτί με τα αυτοκινητάκια, και ξαφνικά του έλειψαν πολύ. Έσφιξε τη ρόδα στη χούφτα του και την άφησε να πέσει στην τσέπη του.
Αργότερα, στην προσπάθειά του να ζεσταθεί, σήκωσε τους ώμους και έσπρωξε τα χέρια του πιο βαθιά στις τσέπες του. Άφησε ένα μικρό επιφώνημα πόνου, καθώς το δάκτυλό του γρατζουνίστηκε στη ρόδα. Έβγαλε την παλάμη του και είδε μια μικρή κόκκινη αμυχή, λίγο αίμα. Το κοίταξε και χαμογέλασε. Αν συνέβαινε τότε, θα ήταν εργατικό ατύχημα, σκέφτηκε, κάποιου τραυματιοφορέα στο παιδικό του νοσοκομείο αυτοκινήτων.
Μυθιστόρημα, Νησίδες, 2012, 160 σελ.
Πηγές: Biblionet, Νησίδες, Κέδρος