Βιργινία Μάρκου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Βιργινία Μάρκου γεννήθηκε και ζει στο Μαραθώνα.
Το βιβλίο της «Τρέξε να σωθείς», που εξέδωσε το 2018 με τις εκδόσεις «Λυκόφως», αποτελεί την πρώτη της συγγραφική απόπειρα. Πρόκειται για μια ψυχογραφική νουβέλα που επανεκδόθηκε βελτιωμένη από τις εκδόσεις Κομνηνός. Εργάζεται ως δημοσιογράφος-αρθρογράφος σε εφημερίδα της Ανατολικής Αττικής.

Τρέξε να σωθείς – Βιργινία Μάρκου
Ένας εικοσιπεντάχρονος καθηγητής μαθηματικών, ο Λάμπης Δεμίρης, υπερέβη τα εσκαμμένα. Δημιούργησε ερωτικό δεσμό με μαθήτριά του, την οποία τελικά νυμφεύθηκε, γιατί η δεκαπεντάχρονη Αλίκη Πετρίδη έμεινε έγκυος. Ένα κακό προαίσθημα έτρωγε τα σωθικά του πεθερού του, ο οποίος από την πρώτη στιγμή δεν είδε με καλό μάτι τον γαμπρό του. Το προαίσθημα επιβεβαιώθηκε. Αλλά πριν αποκαλυφθούν τα δύο προσωπεία του καθηγητή, ένα που χρησιμοποιούσε στην οικογένεια και την κοινωνία και ένα που του υπαγόρευαν τα σκοτάδια της ψυχής του, ο Λάμπης είχε προλάβει να τσαλαπατήσει κοριτσίστικα όνειρα και να ματώσει αθώες καρδούλες…

Μυθιστόρημα, Λυκόφως, 2018, 206 σελ.

Τρέξε να σωθείς – Βιργινία Μάρκου
Τις νύχτες η ανάγκη του θεριεύει και παραμερίζει κάθε άλλη που γεννά η καθημερινότητα ή η φαντασίωσή του. Το κενό που υπάρχει μέσα του μεγαλώνει αβάσταχτα, έτοιμο να τον ρίξει στα βαθιά του σκοτάδια. Και μόνο όταν αγκαλιάζει ένα εφηβικό κορμάκι, νιώθει ότι σώζεται από την περιδίνηση στο επώδυνο αυτό κενό.
Το “Τρέξε να σωθείς” είναι ένα μυθιστόρημα σκληρό αλλά και τόσο αποκαλυπτικό, καθώς διεισδύει στις σκέψεις, στην ψυχολογία ενός φρικτού, αδιανόητα απάνθρωπου εγκληματία, που δεν διστάζει, μπροστά σ’ έναν αδιανόητο πόθο, να καταρρίψει κάθε έννοια ηθικής και δικαίου.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Κομνηνός, 2019, 272 σελ.

Αγάπης ραγίσματα – Βιργινία Μάρκου
Η αιώνια εσωτερική διαμάχη μεταξύ φωτός και σκοταδιού, αισιοδοξίας και παραίτησης, πάθους, σφαλμάτων και απίστευτων αδυναμιών. Η αγάπη που λαχταρούμε, ο κρυφός πόθος της αιωνιότητας….

Δέκα ιστορίες με την αγάπη να θριαμβεύει ματωμένη, στραπατσαρισμένη και με τίμημα, αφήνοντας για το τέλος, ένα πικρό, οδυνηρό αίσθημα.

Δέκα διηγήματα γεμάτα ζωή, δηλαδή λαχτάρα, οικτρές διαψεύσεις που τσαλαβουτούν στην απέχθεια, το μίσος, την εκδίκηση πριν οδηγήσουν τους ήρωές τους από το τούνελ ενός αδιεξόδου στο ελπιδοφόρο φως και στη λυτρωτική κάθαρση.

Δέκα διηγήματα που εκπλήσσουν, για την ωριμότητα με την οποία αγγίζουν την ανθρώπινη, φθαρτή ψυχή.

Ένα υπέροχα ανατριχιαστικό βιβλίο…

Διηγήματα, Εκδόσεις Κομνηνός, 2019, 266 σελ.

Μαρμάρινη φιγούρα – Βιργινία Μάρκου
Μπορεί να επανέλθει ο εφιάλτης; Δέκα χρόνια μετά τη σύλληψη ενός… ανθρώπινου τέρατος, ο τρόμος ξαναγεννιέται για την Αλκμήνη. Όλα όσα στοίχειωναν τη σκέψη και τα όνειρά της, τώρα παίρνουν μια νέα μορφή και τη σοκάρουν! Αντιδρά, υφαίνει το δικό της σενάριο σωτηρίας, όμως, από ένα σημείο και μετά, μπλέκεται και η ίδια στον εκδικητικό ιστό που είχε δημιουργήσει για να εγκλωβίσει τον θύτη, τον Λάμπη Δεμίρη. Ένας απροσδόκητος έρωτας, που εξαϋλώνει τα όρια μεταξύ θύτη και θύματος, μια απίστευτη παρεκτροπή, με νέο υποψήφιο θύμα, αυτή τη φορά την κόρη του Μαργαρίτα, και τώρα πια δεν αρκεί το “Τρέξε να σωθείς”, γιατί η κραυγή είναι κοντά στ’ αυτιά των ηρώων και δεν ανέχεται αναβολές. Ο θάνατος -ποιού; – θα φέρει την τελική λύτρωση;

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Κομνηνός, 2020, σελ.

Μυθιστορήματα
Τρέξε να σωθείς (2018), Λυκόφως
Τρέξε να σωθείς (2019), Εκδόσεις Κομνηνός (Ε)
Μαρμάρινη φιγούρα (2020), Εκδόσεις Κομνηνός

Διηγήματα
Αγάπης ραγίσματα (2019), Εκδόσεις Κομνηνός

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Κομνηνός, Λυκόφως