Βιργινία Μαρουλά

Ελληνες λογοτέχνες
Η Βιργινία Μαρουλά γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στην Αθήνα.
Σπούδασε διαιτολογία αλλά δεν την άσκησε ποτέ. Σαν καλλιτεχνική φύση που είναι, παρακολούθησε σεμινάρια υποκριτικής και συμμετείχε σε διάφορες θεατρικές ομάδες. Μεγάλη της αγάπη όμως είναι η λογοτεχνία. Η ίδια λέει “Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, διαβάζω. Οι πρώτες συγγραφικές μου απόπειρες βρίσκουν καταφύγιο στα θρανία, τα βιβλία και στα μαθητικά τετράδια της Α΄ Γυμνασίου. Έτσι ξεκινά για μένα το παιχνίδι και η περιπέτεια με τις λέξεις που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα”. Αυτό είναι το πρώτο βιβλίο που εκδίδει και το αφιερώνει στον άνδρα της Γιώργο και στην οικογένειά της.

Σκέψεις και συναισθήματα – Βιργινία Μαρουλά
Η συγγραφέας σχολιάζοντας με τον δικό της τρόπο το “κοινωνικό γίγνεσθαι”, καταγράφει τις σκέψεις και τα συναισθήματά της, τους φόβους, τις αγωνίες και τις ελπίδες της για όλα όσα την απασχολούν. Μιλάει γι’ αυτά που την πληγώνουν και της προκαλούν θυμό, για τη μοναξιά που βιώνει ο σύγχρονος άνθρωπος και την επιτακτική του ανάγκη να αποκτήσει “φωνή” και να “ακουστεί “. Οι ερωτικές ιστορίες δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν καθώς ο έρωτας, το αρχέγονο αυτό συναίσθημα, κυριαρχεί και συχνά “σφραγίζει” τη ζωή μας.

Ποίηση, Άρωμα, 2019, 82 σελ.

Συνεπιβάτες στο όνειρο – Βιργινία Μαρουλά
Η Βιργινία Μαρουλά στη δεύτερη ποιητική της συλλογή μιλάει με ευαισθησία και σθένος, απευθυνόμενη τόσο στον εαυτό της, όσο και στον αναγνώστη, για τη μοναξιά, και την αλλοτρίωση του σύγχρονου ανθρώπου, για την ανάγκη του να ανακαλύψει τον εαυτό του και να έρθει πιο κοντά στον προσφιλή Άλλο, τον συνεπιβάτη της ζωής και του ονείρου. Γιατί τα ταξίδια του νου στη χώρα των ονείρων, είναι αυτά που μας εμπνέουν και μας δίνουν δύναμη να επιστρέψουμε στην πραγματικότητα.

Ποίηση, Άρωμα, 2019, 120 σελ.

Ποίηση
Σκέψεις και συναισθήματα (2019), Άρωμα
Συνεπιβάτες στο όνειρο (2019), Άρωμα

Πηγές: Biblionet, Άρωμα