Βιρτζινι Γκριμάλντι

Ξένοι λογοτέχνες
Η Virginie Grimaldi γεννήθηκε και μεγάλωσε στην περιοχή του Μπορντό το 1977 και έγραψε το πρώτο της μυθιστόρημα σε ηλικία οκτώ ετών.
Το 2009, δημιούργησε το blog “Femme Sweet Femme” όπου έγραφε χιουμοριστικές δημοσιεύσεις με το ψευδώνυμο “Ginie”.
Είναι συγγραφέας δύο μπεστ σέλερ (Le premier jour du reste de ma vie, LGF, 2016, και Tu comprendras quand tu seras plus grande, Fayard, 2016, LGF, 2017), τα οποία έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και έχουν γοητεύσει εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες.
Έχει την ιστοσελίδα: Virginie Grimaldi.

Το άρωμα της ευτυχίας είναι πιο δυνατό από τη βροχή – Virginie Grimaldi
“ΔΕΝ Σ’ ΑΓΑΠΩ ΠΙΑ”. Τέσσερις λέξεις, από τα χείλη του άνδρα της του Μπεν, είναι αρκετές για να κλονίσουν συθέμελα το σύμπαν της Πολίν. Χωρίς να το αντιληφθεί, η ευτυχία έχει χαθεί πια από τη ζωή της. Μετακομίζει με τον τετράχρονο γιο της στο σπίτι των γονιών της και αφήνει τις μέρες να περνούν, περιμένοντας να περάσει ο πόνος. Ως τη στιγμή που αποφασίζει να ξαναπάρει τη ζωή της στα χέρια της.

Αν τα συναισθήματα του Μπεν έχουν ξεθωριάσει, αυτή θα πρέπει να τα ξαναζωντανέψει. Αρχίζει λοιπόν να του γράφει τις δικές της αναμνήσεις από την προσωπική τους ιστορία. Ο Μπεν της απαντά γράφοντας αυτά που θυμάται ο ίδιος. Όμως αυτή η κατάδυση στο παρελθόν φέρνει στην επιφάνεια κρυμμένες μνήμες και ξεχασμένα συναισθήματα που συγκλονίζουν το ζευγάρι…

Με εξαιρετική ευαισθησία και πολύ χιούμορ, η Virginie Grimaldi αναβιώνει υπέροχες στιγμές ζωής, προκαλώντας γέλια χαράς αλλά και τρυφερά δάκρυα συγκίνησης. Μια ιστορία που αποκαθιστά την ελπίδα για τις ανθρώπινες σχέσεις και μιλά στις καρδιές των γυναικών όλου του κόσμου.

Mετάφραση: Χαριτωμένη Βοντά

Μυθιστόρημα, Ελληνικά Γράμματα, 2019, 416 σελ.

Μυθιστορήματα
Το άρωμα της ευτυχίας είναι πιο δυνατό από τη βροχή (2019), Ελληνικά Γράμματα

Novels
Le premier jour du reste de ma vie (2015)
Tu comprendras quand tu seras plus grande (2016)
Le parfum du bonheur est plus fort sous la pluie (2017)
Il est grand temps de rallumer les étoiles (2018)
Quand nos souvenirs viendront danser (2019)
Et que ne durent que les moments doux (2020)

Πηγές: Biblionet, Ελληνικά Γράμματα