Βιβή Κοντοπούλου

Βιβή Κοντοπούλου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Βιβή Κοντοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Βέροια.
Σπούδασε νηπιαγωγός κάνοντας την ειδικότητα της κοντά σε παιδιά με ιδιαίτερα ψυχολογικά προβλήματα. Κατόπιν δημιούργησε τον δικό της παιδικό σταθμό “Τα Ζουζουνάκια” στην Βέροια. Παράλληλα με την συγγραφή ασχολείται και με την εκτροφή μυδιών στο Μακρύγιαλο Πιερίας. Παρουσιάζει την εκπομπή με τίτλο “Οι Θησαυροί του βιβλίου”, στο κανάλι Europe One. Είναι ενεργό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης συνεργασίας νέων λογοτεχνών. Είναι μέλος της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας και φέρει τον τίτλο του κοσμήτορα. Παίζει σκάκι και διαβάζει ελληνική λογοτεχνία. Το βιβλίο της «Η ζωή ένας ωκεανός» μεταφράστηκε στα Ιταλικά και θα κυκλοφορήσει στην Ιταλία από γνωστό Ιταλικό εκδοτικό οίκο.
Μυθιστορήματα
Η ζωή ένας ωκεανός (2011), Οσελότος
Το μυστικό της καρδιάς (2013), Ελληνική Πρωτοβουλία
Διάφανος κύκνος (2015), Όστρια Βιβλίο
Το δάκρυ του πατέρα (2018), Όστρια Βιβλίο
Η ζωή μας ένας ωκεανός (2018), Όστρια Βιβλίο (Ε)

Η ζωή μας ένας ωκεανός – Βιβή Κοντοπούλου

Η ζωή μας ένας ωκεανός


Η ανθρώπινη ζωή είναι παράξενη. Κινείται μέσα στην απόλυτη ευτυχία ή στον πόνο της δυστυχίας. Η ζωή της Τερέζας, κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει πού υπάγεται. Μια αληθινή ιστορία με πολύ πόνο, χαρά, δυστυχία κι ευτυχία. Μια ζωή ένας ωκεανός.

Μυθιστόρημα, Όστρια Βιβλίο, 2018, 232 σελ.

Το δάκρυ του πατέρα – Βιβή Κοντοπούλου

Το δάκρυ του πατέρα


Το Δάκρυ του Πατέρα αναφέρεται σε όλους τους Πατεράδες που με δολοπλοκίες και ίντριγκες τους στερούν τα παιδιά τους, συμβάλλοντας και το ανύπαρκτο κράτος δικαίου που δεν υπάρχει πουθενά…

Μυθιστόρημα, Όστρια Βιβλίο, 2018, 278 σελ.

Διάφανος κύκνος – Βιβή Κοντοπούλου

Διάφανος κύκνος


«Δεν είσαι σε θέση να κάθεσαι δίπλα σε αυτό το παιδί, δεν είσαι η μάνα του, δεν αξίζεις να φέρεις αυτόν τον τίτλο. Εμένα ο Θεός δεν με αξίωσε να κάνω δικά μου παιδιά, αλλά την πόνεσα, την κατάλαβα, την αγάπησα. Κάθε φορά που αναφερότανε σε σένα, έκλαιγε. Πού ήσουνα Σοφία να σκουπίσεις τα δάκρυα που τρέχανε ποτάμι από τα ματάκια της; Κάποιες φορές
έμπαινα στη θέση σου, μπορεί να έκανα κι εγώ τα ίδια, αλλά θα την άκουγα πρώτα να δω τι έχει να μου πει. Τώρα είναι αργά, Σοφία, η μάνα πρέπει να είναι μάνα, να είναι αυτή που θα βλέπει το παιδί που γέννησε έτσι όπως αυτό θέλει και όχι σύμφωνα με τα δικά της θέλω. Αλίμονο, καμία μάνα να μην βρεθεί στη θέση τη δική σου ή στη θέση χιλιάδων άλλων μανάδων που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, αλλά άμα τους τύχει να μην το πετάξουνε, την τύχη την κρατάμε, δεν την πετάμε, όποια κι αν είναι αυτή»

Μυθιστόρημα, Όστρια Βιβλίο, 2015, 372 σελ.

Το μυστικό της καρδιάς – Βιβή Κοντοπούλου

Το μυστικό της καρδιάς


Ένας “Ωκεανός” συναισθημάτων που πηγάζουν από μια καρδιά που ξέρει μόνο ν’ αγαπά! Περιγραφές με πολύχρωμες και ζωντανές εικόνες, δυνατές συγκινήσεις, ανύπαρκτα χάσματα γενεών και σεβασμός της κάθε προσωπικότητας. Ένα μεγάλο “Μυστικό” που φυλάσσεται καλά, με μοναδικό σκοπό να προστατεύσει όλους όσους το περιβάλλουν. Οδηγός όλων, η αληθινή φιλία. Κυρίως όμως η φιλία μεταξύ γυναίκας και άντρα. Ο σεβασμός στο αντίθετο φύλο και η εμπιστοσύνη στον Άνθρωπο. Πόσο σπάνιο; Πόσο αληθινό; Κι όμως… Υπάρχει!

Μυθιστόρημα, Ελληνική Πρωτοβουλία, 2013, 360 σελ.

Η ζωή ένας ωκεανός – Βιβή Κοντοπούλου

Η ζωή ένας ωκεανός


Η ανθρώπινη ζωή είναι παράξενη. Κινείται μέσα στην απόλυτη ευτυχία ή στον πόνο της δυστυχίας. Η ζωή της Τερέζας, κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει που υπάγεται. Μια αληθινή ιστορία με πολύ πόνο, χαρά, δυστυχία κι ευτυχία.
Μια ζωή ένας ωκεανός..

Μυθιστόρημα, Οσελότος, 2011, 208 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Οσελότος, Όστρια Βιβλίο, Ελληνική Πρωτοβουλία