Χρήστος Μαγγούτας

Χρήστος Μαγγούτας

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Χρήστος Μαγγούτας γεννήθηκε στη Φθιώτιδα.
Σπούδασε νομικά στην Αθήνα και οικονομικά στο Τορόντο, όπου ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια. Κατά καιρούς έχει διατελέσει αρχισυντάκτης των ελληνόγλωσσων εντύπων του Τορόντο Διασπορά, Ελληνική φωνή και Ελληνικός τύπος. Έχει γράψει τα βιβλία: “Σειρήνες” (ποιήματα, εκδ. Σ. Ζαχαρόπουλου) και “Το ημερολόγιο της Αγίας Κλαίρης” (ιστορικό μυθιστόρημα, εκδ. Αλεξάνδρεια).
Μυθιστορήματα
Το Ημερολόγιο της Αγίας Κλαίρης (1995), Αλεξάνδρεια

Παιδική λογοτεχνία-Παραμύθια
Η σοφία των λαών (2005), Φαντασία
Η σοφία των λαών (2016), Εκδόσεις Σαΐτα (E-book)

Ποίηση
Οι σειρήνες (1983), Ζαχαρόπουλος Σ. Ι.

Η σοφία των λαών – Χρήστος Μαγγούτας

Η σοφία των λαών111 θαυμάσιες ιστορίες από όλο τον κόσμο


Μια συλλογή παραμυθιών, μια συλλογή θαυμάτων… Ένα βιβλίο που γράφτηκε για να διαβαστεί, και να ξαναδιαβαστεί, και να ξαναδιαβαστεί. Ένα βιβλίο που θα αγαπηθεί από όλους: μικρούς και πιο μεγάλους. Αποστάγματα σοφίας, περιδιαβάσεις σε χώρες μακρινές, μυθικές, διπλανές μας, γνωστές και άγνωστες: περασμένων χρόνων και, ίσως, σημερινών. Εκατόν έντεκα θαυμάσιες ιστορίες από όλο τον κόσμο, αναπλασμένες από την πένα ενός συγγραφέα με ματιά ευαίσθητη και πλημμυρισμένη χρώματα. Άνθρωποι και ζώα με λαλιά, μάγοι και νεράιδες, ξωτικά και πλάσματα του θρύλου, ήρωες και αντιήρωες, συναντιούνται σ’ αυτή τη μοναδική συλλογή παραμυθιών που συντέθηκε για να προσφέρει απόλαυση, άρωμα σοφίας και τη γνώση πως, στο τέλος-τέλος κάτω απ’ αυτόν τον μαγικό ουρανό όλοι είμαστε πλασμένοι για χαρά και για αγάπη.

Πρόλογος: Σοφία Παπανδρέου

Παιδική λογοτεχνία, Φαντασία, 2005, 303 σελ.

Το Ημερολόγιο της Αγίας Κλαίρης – Χρήστος Μαγγούτας

Το ημερολόγιο της


Η «Κλαίρη» θα μπορούσε να διαδραματίζεται σχεδόν σ οποιαδήποτε εποχή. Αν περιορίζεται γύρω στο 300 μ.Χ., είναι γιατί η εποχή αυτή μοιάζει ιδιαίτερα με τη δική μας και γιατί είναι εξαιρετικά αγνοημένη. Φυσικά θά ταν αφελές ν αναζητήσουμε παντού ομοιότητες – κι αυτό είναι μια καλής πίστης σύσταση προς τον αναγνώστη. Η ιστορία συχνά επαναλαμβάνεται, αλλά σπάνια ακολουθεί τα ίδια μονοπάτια.
Έτσι ο συγγραφέας, για να γράψει αυτό το ιστορικό μυθιστόρημα (έστω πιο πολύ μυθιστόρημα και λιγότερο ιστορικό), ανέτρεξε στη βιβλιογραφία της ύστερης αρχαιότητας προσπαθώντας να νιώσει και να ξαναζωντανέψει το σκηνικό εκείνης της πολυτάραχης εποχής.

Μυθιστόρημα, Αλεξάνδρεια, 1995, 288 σελ.

Οι σειρήνες – Χρήστος Μαγγούτας

Οι σειρήνες

Ποίηση, Ζαχαρόπουλος Σ. Ι., 1983, 30 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ζαχαρόπουλος Σ.Ι., Αλεξάνδρεια, Φαντασία