Γιάννης Α. Μυλωνάς

Γιάννης Α. Μυλωνάς

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Γιάννης A. Μυλωνάς γεννήθηκε στη Νάουσα Ημαθίας, όπου τελείωσε το Γυμνάσιο και το Λύκειο.
Κατόπιν σπούδασε μαθηματικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Επιπρόσθετα, σπούδασε Θεωρητική Φυσική, (Κβαντομηχανική, Θεωρία Σχετικότητας, Πυρηνική Φυσική και Αστροφυσική) στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, όπου παρακολούθησε τα μαθήματα του διάσημου φυσικού Μίτσιο Κάκου. Σπούδασε Εφαρμοσμένα Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο του Στόνυ Μπρουκ του Λονγκ Άιλαντ. Στο Στόνυ Μπρουκ παρακολούθησε τις παραδόσεις του Τσεν Νινγκ Γιανγκ (βραβείο Νόμπελ Φυσικής) για την Κβαντική Θεωρία Πεδίου, ενώ έδειξε την σχέση της Θεωρίας της Σχετικότητας και της θεωρητικής Πυρηνικής Φυσικής με το Πυθαγόρειο Θεώρημα. Παράλληλα έγραψε πάνω από 450 άρθρα, 4 βιβλία (έχουν εκδοθεί τα δύο) και 8 διηγήματα που δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδες και περιοδικά. Επί 30 χρόνια και με βάση τη Θεωρία Σχετικότητος, την Κβαντομηχανική και τη βιοφυσική, μελέτησε την προέλευση των ασθενειών και στηριζόμενος στην Ορθομοριακή Ιατρική του Λάινους Πώλινγκ, ο οποίος τιμήθηκε με 2 βραβεία Νόμπελ, πρότεινε ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο για την πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου. Τέλος έχει γράψει μια μελέτη με τίτλο «Μυστικά μακροζωίας απ’ όλο τον κόσμο» που περιμένει να εκδοθεί. Το τρίτο βιβλίο και το πρώτο μυθιστόρημα του Γιάννη Μυλωνά εκδόθηκε από τις Εκδόσεις Πηγή. Ταυτόχρονα ασχολείται με την αρχαία Ελληνική φιλοσοφία, την πολιτική οικονομία, την στρατηγική και την γεωπολιτική.
Μυθιστορήματα
Ο Ιδομενέας Λυώμ στην πέμπτη λεωφόρο (2018), Εκδόσεις Πηγή

Ο Ιδομενέας Λυώμ στην πέμπτη λεωφόρο – Γιάννης Α. Μυλωνάς

Ο Ιδομενέας ΛυώμΚοινωνικό μυθιστόρημα


O Στέφανος Νταλής λίγο μετά την κατοχή, λέει στην αγαπημένη του:

“Η γενιά μου, Θάλεια, είναι γεμάτη από φανατισμένους ιδεολόγους και φαντασμένους ουτοπιστές, που θεωρούν ότι μπορούν σε μια μέρα να αλλάξουν τον κόσμο. Από την μια μεριά είναι μεγαλείο, από την άλλη τραγωδία. Και είναι παράξενο το ότι η δυστυχία και το μίσος συναρπάζουν περισσότερο τους ανθρώπους από ότι η ευτυχία και η αγάπη. Έτσι γίνονται οι πόλεμοι, οι σφαγές και οι καταστροφές. Και τότε συμβαίνουν πράγματα που είναι αδύνατον να τα φανταστείς, αλλά τα δέχεσαι επειδή απλά έτσι συμβαίνουν…”

Ο κεντρικός ήρωας, ο Ιδομενέας, από Δεσμώτης στην πατρίδα του γίνεται Λυώμενος στην Νέα Υόρκη, όπου εκτυλίσσεται η ιστορία στην δεκαετία του ΄80. Αφιονισμένος με το πάθος της κατάκτησης του πλούτου, προσπαθεί να ανέβει στον γλιστερό βράχο του Αμερικάνικου ονείρου που συντρίβει τους περισσότερους. Αλλά όταν γνωρίζει τον σοφό Αστέρη Ματάκο, όλα ανατρέπονται και αλλάζουν, εκεί στην Πέμπτη Λεωφόρο, στο χωνευτήρι του κόσμου, όπου βλέπει θάματα και πράματα. Τι είδε και πως τελικά άλλαξαν όλα;

Ο συγγραφέας παρουσιάζει μια σπάνια οξυδερκή ματιά στη ζωή των ανθρώπων, η οποία είναι μια ιεροτελεστία που ταλαντεύεται από το συν άπειρο μέχρι το μείον άπειρο, με τραγωδίες που προκαλούνται κυρίως από την ασέβεια και την ύβρη των ανθρώπων προς τους Θεούς και τους νόμους της φύσεως. Όμως μετά έρχεται η Νέμεσις και τιμωρούνται δίχως οίκτο και έλεος, ενώ κάποιες φορές η ευφυΐα όχι μόνον δεν μπορεί να αποτρέψει τις τραγωδίες, αλλά συχνά τις προκαλεί.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2018, 724 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή

Please wait...