Γιάννης Μπούζας

Γιάννης Μπούζας

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Γιάννης Μπούζας γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε οικονομικά στη Γαλλία.
Έχει εργαστεί σε ξενοδοχεία, σε τουριστικό γραφείο, ως αντιπρόσωπος και ως συντονιστής πωλήσεων σε διάφορες εταιρίες. Από το 2000 μέχρι το 2013 ασχολήθηκε επαγγελματικά με τα οικονομικά του βιβλίου στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ). Έχει συμμετάσχει σε πολλές οικονομικές μελέτες και έρευνες βιβλιοπαραγωγής, καθώς και στην έκδοση του βιβλίου “Η δύσκολη ανάπτυξη. Τα οικονομικά του βιβλίου στην Ελλάδα”. Μετά την ίδρυση του Παρατηρητηρίου Ψηφιακού Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ, το 2009, μετέφρασε από τα γαλλικά πολλά άρθρα για τα ηλεκτρονικά βιβλία και τις ψηφιακές συσκευές ανάγνωσης. Από το 2013 μέχρι το 2017 εργάστηκε στην οικονομική διαχείριση της Υπηρεσίας Συντονισμού Έργων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Σήμερα εργάζεται στη Διεύθυνση Στρατηγικής Ανάπτυξης των Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ.
Μυθιστορήματα
No Problem Manager (2018), Κέδρος
Ο κήπος των ονείρων (2021), Εκδόσεις Βακχικόν

Συλλογικά έργα
Η δύσκολη ανάπτυξη. Τα οικονομικά του βιβλίου στην Ελλάδα (2004), Εθνικό Κέντρο Βιβλίου

Ο κήπος των ονείρων – Γιάννης Μπούζας

Ο κήπος των ονείρων


Ο Μάκης, ένας ονειροπόλος νέος με φιλοδοξίες, στην αγωνία του να βρει μια εργασία, η μοίρα τον οδηγεί στο ξενοδοχειακό χωριό του Club Med, στο νησί του Ιπποκράτη. Σε μικρό χρονικό διάστημα, ωστόσο, αντιλαμβάνεται πως δεν είναι ένας απλός υπάλληλος, αλλά ένας ευγενικός διοργανωτής· το πρόσωπο που αντιπροσωπεύει την πεποίθηση της ευγένειας και της ευτυχίας, το διαφορετικό στιλ διακοπών. Συμμετέχει σε θεατρικές παραστάσεις, σ’ ένα περιβάλλον που η υποκριτική και η αληθοφάνεια παίζουν σημαντικό ρόλο στην ικανοποίηση του πελάτη. Πελάτισσες τον παρασύρουν στο κρεβάτι τους και μια γκέισα τον σαγηνεύει με την πειθαρχία της. Ζει με όλες του τις αισθήσεις την κρυφή ζωή ενός ονείρου.

Όταν η σεζόν τελειώνει κι επιστρέφει στην καθημερινότητα της πόλης, μελαγχολεί, κλείνεται στον εαυτό του· το επόμενο καλοκαίρι αποφασίζει να φύγει ξανά για την Κω. Αφουγκράζεται και πάλι το όνειρο, μέχρι την ημέρα που η Αλίνα τον αφήνει ελεύθερο να βιώσει ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα. Όμως, η ευτυχία τους δοκιμάζεται. Μέσα από το ονειρικό ταξίδι του Μάκη και της Αλίνα στον κόσμο των αισθήσεων, ξετυλίγεται η πολύχρονη ιστορία των ξενοδοχειακών χωριών του Club Med και η ιδιαίτερη ζωή ενός ευγενικού διοργανωτή.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Βακχικόν, 2021, 268 σελ.

No Problem Manager – Γιάννης Μπούζας

No Problem Manager


Ο Χάρης, άνθρωπος μετριοπαθής και αλτρουιστής, με αίσθηση του χιούμορ, κέρδιζε γρήγορα τη συμπάθεια και τον σεβασμό της παρέας. Παντρεμένος με τη Δανέζα Κάλι, είχε αποκτήσει δύο παιδιά. Εργαζόταν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα μέχρι τη στιγμή που όλα ανατράπηκαν. Εξαιτίας των μεταρρυθμίσεων που επιβλήθηκαν στη χώρα, έχασε τη δουλειά του, με αποτέλεσμα να αναθεωρήσει πολλές από τις απόψεις του. Η αγωνία και το άγχος για την επιβίωση έφεραν το δίλημμα: να φύγει στο εξωτερικό ή να μετακομίσει στη γενέτειρά του, στα Ιωάννινα.

Και τότε του ήρθε μια πρωτότυπη ιδέα. Επινόησε τον No Problem Manager, που έδινε λύσεις σε αναποφάσιστους. Έτσι άρχισε να κερδίζει χρήματα και να ανακαλύπτει νέες πτυχές του εαυτού του. Ωστόσο, ο καθημερινός αγώνας τον οδήγησε να παραμελήσει την οικογένειά του. Ύστερα από έναν χρόνο σκληρής δουλειάς βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα καινούργιο δίλημμα· για άλλη μια φορά μπροστά σε μια απόφαση ζωής.

Μυθιστόρημα, Κέδρος, 2018, 448 σελ.

Πηγές: Πηγές: Biblionet, Κέδρος, Εκδόσεις Βακχικόν