Γιάννης Κατσάρας

Λογοτέχνες
Ο Γιάννης Κατσάρας γεννήθηκε στην Καλαμάτα Μεσσηνίας όπου και μεγάλωσε.
Στα δεκαοχτώ του αναχώρησε για τη Μεγάλη Βρετανία προκειμένου να σπουδάσει.
Σπούδασε Πολιτική και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο De Montfort του Λέστερ. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διπλωματική Ακαδημία του Λονδίνου (DAL) με πρώτο μεταπτυχιακό στις Διπλωματικές Σπουδές και δεύτερο στην Επικοινωνιών Νομοθεσία και Πολιτική στο Πανεπιστήμιο του Westminster, Λονδίνο.
Aκολούθως μετέβη στο Παρίσι, στο Τμήμα Γαλλικού Πολιτισμού της Σορβόννης, όπου μελέτησε τη Γαλλική γλώσσα και Λογοτεχνία.
Ασχολείται με τη συγγραφή, την έρευνα και τη φιλοσοφική ανάπτυξη.
Το 2018 εξέδωσε το βιβλίο Fruste, ένα δοκίμιο με φιλοσοφικό και ανθρωπολογικό χαρακτήρα από τις Εκδόσεις Φυλάτος.

Fruste – Γιάννης Κατσάρας

Σε μια εποχή συνταρακτικών αλλαγών ο Fruste έρχεται στη ζωή σας για να προσφέρει διάλογο με το σήμερα, με το χθες, με το αύριο. Κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει των προβληματισμών και των προβλημάτων του. Δεν υπάρχει λόγος να αναμένουμε κάτι. Η ζωή είναι μάχη. Οι σκέψεις, οι ιδέες, οι ιδεολογίες, τα συναισθήματα, όλα είναι χρόνος που διανύουμε και δεν μπορούμε να χάσουμε. Ο χρόνος τρέχει και εμείς κοιτάζουμε. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Εμείς είμαστε ο Fruste που σωστά ή λάθος θα αναλάβουμε την ευθύνη του αύριο. Ένα αύριο χωρίς εθνικά σύνορα, χωρίς ευεργέτες, χωρίς αξίες, χωρίς στηρίγματα. Ας διανύσουμε αυτό το ταξίδι αφήνοντας πίσω αυτά που μάθαμε. Ο Πνευματικός Μεσαίωνας δεν έχει περάσει. Είναι δίπλα μας, μέσα μας, μπροστά μας. Εμείς τι κάνουμε; Τα συμπεράσματα δικά σας.

Δοκίμιο, Εκδόσεις Φυλάτος, 2018, 642 σελ.

Ο άξεστος – Γιάννης Κατσάρας

Ο Άρης είναι ένας νέος που ετοιμάζεται να μεταναστεύσει.
Η χώρα που ζει, καταρρέει και οι ευκαιρίες που αναζητά πέφτουν στο κενό η μία πίσω από την άλλη.
Άξεστος πλέον καταλήγει δίνοντας μια μάχη επιβίωσης ενάντια σε στερεότυπα και αξίες που δοκιμάζονται καθημερινά σε ένα διαλυμένο κράτος. Η επιλογή είναι ξεκάθαρη: Θα φύγει.
Ωστόσο πριν να αναχωρήσει καταθέτει τις σκέψεις, τις εμπειρίες, τις αγωνίες και βάζει την προσωπική του σφραγίδα πάνω σε αυτό που συμβαίνει στον ίδιο, στην κοινωνία και στην εποχή που προκαλεί όλες αυτές τις αναταράξεις.
Τίποτα δεν είναι όπως ήταν πριν. Ο Άρης ξεκίνησε με όνειρα και ελπίδα. Στην πορεία όμως υφίσταται τη μετάλλαξη που περνάει κάθε άνθρωπος προσπαθώντας να αντέξει σε μια μετέωρη και σκληρή πραγματικότητα, χωρίς προοπτική για έναν νέο της γενιάς του.
Αλλάζει προσωπικότητα, γίνεται ο Άξεστος και με τη νέα ταυτότητα θα οδηγηθεί στο ταξίδι της ξενιτιάς.

Νουβέλα, Εκδόσεις Φυλάτος, 2019, 112 σελ.

Νουβέλες
Ο άξεστος (2019), Εκδόσεις Φυλάτος

Δοκίμια-Μελέτες-Κοινωνικές επιστήμες
Fruste (2018), Εκδόσεις Φυλάτος

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Φυλάτος

58 views